ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος: Ζητούν από φοιτητές τμήματος να επανεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα από το 2013 και μετά !!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Ζητούν από φοιτητές τμήματος να επανεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα από την αρχή! Πτυχίο; Ούτε για αστείο! Νόμιζαν ότι τους έκαναν κάποιο αστείο ή κάποιας μορφής πλάκας οι φοιτητές του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας όταν τους είπαν ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, από το 2013 και μετά. Όμως δεν ήταν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, ενημερώθηκαν μόλις την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον σχεδιασμό ανάκλησης των μαθημάτων που ήδη έχουν εξεταστεί και της επανεξέτασης τους.

Ως χθες οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν ότι βρίσκονταν κοντά στην αποφοίτηση τους και ότι μετά από πέντε περίπου χρόνια σπουδών θα κατάφερναν να πετύχουν τον στόχο τους. Να σημειώσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια βέβαια όπως οι περισσότεροι φοιτητές, συντηρούνταν από τους γονείς τους.

Κάποιοι όμως αρμόδιοι από το τμήμα τους είχαν άλλη άποψη. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΤΕΙ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τους φοιτητές που την διάβασαν να βγουν από τα ρούχα τους.

Αμέσως την επομένη, μία ομάδα ενεργών φοιτητών που θέλει να πάρει το πτυχίο της όπως πρέπει, παρευρέθηκε στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, με σκοπό να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του τμήματος τους για την εγκυρότητα της ανακοίνωσης. Η ανακοίνωση ήταν έγκυρη, τα προηγούμενα χρόνια που σπούδασαν βγήκαν άκυρα, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε τίποτα.

Μετά από την συνάντηση που είχαν (όπως οι ίδιοι φοιτητές αναφέρουν) με την Γραμματέα της Κοινωνικής Εργασίας, Ελένη Τόγια και τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Σαλάχα ενημερώθηκαν ότι: Όσοι φοιτητές δήλωσαν για πρώτη φορά μάθημα το οποίο δεν διδασκότανε την περίοδο της δήλωσης θα ανακληθούν οι βαθμολογίες τους και θα ξανά δηλωθούν για να επανεξεταστούν από την αρχή! Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για την ανάκληση των πτυχίων των αποφοίτων του τμήματος.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα μαθήματα τα οποία αναλάμβαναν οι καθηγητές, αναρτούσαν ύλη, χωρίς να διδάσκονται, ενώ επιπλέον βαθμολογούσαν την ακαδημαϊκή επίδοση των φοιτητών, καταχωρώντας την επίσημα και στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους η Γραμματεία του τμήματος αρνήθηκε επανειλημμένα την έκδοση αναλυτικής βαθμολογίας στην οποία  διαφαίνονται όλοι οι βαθμοί, πριν την επισημοποίηση της ανακοίνωση.

Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι, γνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο, να πάνε το όλο θέμα στα άκρα, μη σκοπεύοντας να σπουδάσουν στην ουσία από την αρχή. «Δεν δεχόμαστε να υποχωρήσουμε σε καμία απόφαση που βλάπτει τους ακαδημαϊκούς μας στόχους και αρνούμαστε σε τελική ανάλυση να καταπατώντας κατά αυτόν  τον τρόπο τα δικαιώματα μας» τονίζουν.

Το θέμα όπως αναφέρει το Patras Events έχει φτάσει τον Συνήγορο του Πολίτη ενώ οι φοιτητές καλούν όσους θίγονται ακόμα και τους απόφοιτους να παρέμβουν για να μην χάσουν το πτυχίο που για χρόνια πάλευαν!

Πηγή: Foititikanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "