ΔΕΠ ΑΣΠΑΙΤΕ: Διεκδικούμε ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 

Τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ ομόφωνα διεκδικούν την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ με μοναδικό θέμα την πορεία της Σχολής στον ακαδημαϊκό χάρτη που διαμορφώνεται. Στη συνέλευση, με πρόσκληση του Προέδρου κ. Ψυχάρη, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΣΕΠ ΤΕΙ κ. Απόστολος Κοκκόσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις αλλαγές που συντελούνται στον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Εξέφρασε τις απόψεις της ΟΣΕΠ ΤΕΙ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έχουν γίνει αποδεκτές από τον Υπουργό Παιδείας καθ. Κ. Γαβρόγλου. Τόνισε δε, με ιδιαίτερη βαρύτητα, ότι η λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων εκ μέρους της ΔΕ για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, ερήμην των Καθηγητών και του Διοικητικού Προσωπικού, αποτελεί μέγα ατόπημα και άκρως επικίνδυνη δημοκρατική εκτροπή. 

Η προσέλευση των μελών του Συλλόγου στη συνέλευση υπερέβη το 70%. Με συντριπτική πλειοψηφία 92% τα παρόντα Μέλη του Συλλόγου ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της ΑΣΠΑΙΤΕ στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(ΠΔΑ). Με την απόφαση αυτή, ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ επιδιώκει να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της Σχολής διεκδικώντας γι αυτήν, το προσωπικό της και τους φοιτητές της ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο αύριο, όπως ακριβώς είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον Υπουργό Καθηγητή κ. Γαβρόγλου τον περασμένο Ιούλιο στη συνάντηση που είχαν μαζί του μέλη ΔΣ του Συλλόγου. 

Σημειώνεται ότι, κανένα Μέλος από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν προσήλθε στη Συνέλευση παρότι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και προσηκόντως. Ο Πρόεδρος, δε, της Διοικούσας Επιτροπής απέστειλε κατά την ώρα της Συνέλευσης ηλεκτρονικό μήνυμα περί της μη προσέλευσης του εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε τη διάθεση να παρευρεθεί και να συζητήσει με τα Μέλη του Συλλόγου. Τα εκλεγμένα όργανα της Σχολής, από τον περασμένο Μάϊο προσπαθούν να έρθουν σε διάλογο με τη ΔΕ αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την προτροπή του στο μήνυμα αυτό να μην ληφθούν αποφάσεις μονοδιάστατης πολιτικής από τη Γενική Συνέλευση και η ανακοίνωσή στις 19-9-2017, συνθέτουν μία εξαιρετικά θλιβερή εικόνα άσκησης διοίκησης η οποία δεν συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και δεν συνάδει με την ιστορία της. 

Είναι προφανές, ότι η ΔΕ προσπαθεί να τορπιλίσει την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ να διεκδικήσουν την αναβάθμιση της Σχολής. Με αδιευκρίνιστα κίνητρα και με βλαπτικό τρόπο, σε πλήρη δυσαρμονία με τα εκλεγμένα όργανα της Σχολής, η Διοικούσα Επιτροπή επιδιώκει να «παρασύρει» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην εκτίμηση πως ο ρόλος της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι να γίνει επιμορφωτικό κέντρο. 

Κάθε μη ακαδημαϊκή και μάλιστα αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι μέχρι τώρα κινήσεις της ΔΕ αγνόησαν με προκλητικό τρόπο τη βούληση των μελών της Σχολής έχοντας ως αποτέλεσμα την αναστάτωση της σχολής και την πλήρη δυσαρμονία μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Έστω και τώρα καλούμε τα μέλη της ΔΕ σε άμεση συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου μελών ΔΕΠ με μοναδικό στόχο τον από κοινού σχεδιασμό των βημάτων για την ένταξη αυτής στο ΠΔΑ. Το οφείλουμε στη Σχολή μας μα πάνω απ' όλα  στους φοιτητές μας. 

Κάθε περαιτέρω προσπάθεια χρονοτριβής και αποπροσανατολισμού από τα μέλη της ΔΕ μόνο ως παράλειψη θα εκληφθεί και ως τέτοια θα θεωρηθεί.  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 

Σταθμός «Ειρήνη» Μαρούσι (14121 Ν. Ηράκλειο) τηλ. 210 2821114, κιν. 6977681075-6937972940  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Σαράντος Ψυχάρης                          Βασίλειος Στεργιόπουλος 

------------------------- 

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων…. 

-------------------------

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "