Συνεχίζει τις «Πρακτικές» του ο Δ/ντής Β/θμιας Πειραιά – Πρωτοφανής άρνηση παροχής στοιχείων στους Δήμους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Πρωτοφανής προσβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης από κρατικό Υπάλληλο;

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που αν μη τι άλλο υποκρίπτει αυθαιρεσία, αυταρχισμό και πιθανόν εκδικητικότητα προέβη ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρης Νικόλαος, απαγορεύοντας στους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων να ενημερώσουν το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού για τα κενά των σχολείων του Δήμου σε καθηγητές και ελλείψεις σε εξοπλισμό των σχολικών μονάδων (έγγραφο 1).

Δυναμιτίζοντας έτσι μια παράδοση στενής συνεργασία μεταξύ αυτοδιοίκησης και Υπουργείου Παιδείας καθώς και το δικαίωμα στην ενημέρωση τόσο των δήμων όσο και κατά επέκταση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Οι πολίτες μετέχουν με τον οβολό τους (φόρους) για την καλή λειτουργία των σχολείων και έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται (έγγραφο 2). Δεν σεβάστηκε ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας την αγωνία των γονέων για τη διοίκηση των σχολείων αλλά και την κάλυψη των αναγκών σε καθηγητές και εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδίκασε και στηλίτευσε τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πειραιά με την «καρατόμηση» μέσω της συνέντευξης υποψηφίων με κορυφαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, θέτοντας εκτός πολλούς εκπαιδευτικούς με μακροχρόνια και επιτυχημένη θητεία σε διευθυντικές θέσεις.

Αν έτσι εννοεί ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση το δημόσιο διάλογο για τη διαφάνεια και το σεβασμό στην αυτοδιοίκηση, τότε να χαίρονται τον εκλεκτό τους κ. Μουμούρη;

Πρέπει ο Υπουργός Παιδείας να προβεί σε άμεση παρέμβαση σε αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά εδώ και δύο μήνες. Η Πανελλαδική έκταση που έχουν πάρει τα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά είναι τεράστια και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το γαϊτανάκι με τον κ. Μουμούρη και τη συμπαιγνία που έκανε με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

Με αυτή τη συμπεριφορά του κ. Μουμούρη γίνεται κατανοητό εύκολα γιατί έγιναν οι αυθαιρεσίες και η επιλογή των ευνοούμενων του στις θέσεις διευθυντών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Για την αντιγραφή… «Άναρχης»

-------------------------

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων….

-------------------------

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "