Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του «Συνασπισμού για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» (Digital Skills and Jobs Coalition)

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει πια ενεργά, ως επίσημο μέλος, στο Συνασπισμό για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση (Digital Skills and Jobs Coalition), μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, εταιρείες, κοινωνικοί εταίροι, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς εκπαίδευσης που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη.

Στόχοι της Συμμαχίας είναι:

  • Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για την περισσότερο ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή κοινωνία
  • η ανάπτυξη ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπως η κατάρτιση εργαζόμενων και ανέργων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η καθοδήγηση
  • Η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα καταρτισμένων επαγγελματιών πληροφορικής σε διάφορους παραγωγικούς τομείς
  • Η ενσωμάτωση της απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε πρακτικές δια βίου μάθησης, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης εκπαιδευτικών

Η υποψηφιότητα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που παρουσίαζε το προφίλ του ιδρύματος, τις προτεραιότητες και τις δράσεις του για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την προετοιμασία ικανών επαγγελματιών πληροφορικής έγινε επίσημα αποδεκτή στις 27 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής δικτύωσης, εγκρίθηκε πρόσφατα ως συμβολή στις δράσεις της Συμμαχίας (pledge) και η δράση του Ιδρύματος για την πιστοποίηση δεξιοτήτων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών για δασκάλους μέσω των Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης.

Επόμενος στόχος του ΤΕΙ είναι να συνδράμει με προτάσεις και πολιτικές στη διαμόρφωση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "