Η ιστορία επαναλαμβάνετε ενίοτε ως φάρσα - Τότε που το ΠΑΣΟΚ κομματικοποιούσε την παιδεία

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Η προσπάθεια των απολιθωμάτων του μαρξισμού να μαφιοποιήσουν την εκπαίδευση, έχει μακρινές ρίζες, στην εποχή του Δ. Κλάδη, πρασινοφρουρού του υπουργείου Παιδείας

Πριν 31 χρόνια, επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση, ο τότε γενικός γραμματέας Παιδείας Δ. Κλάδης με εγκύκλιό του που «ερμήνευε» τον τότε νόμο 1268, προς τους εγκάθετους των ΕΔΠ, ζητούσε να δημιουργηθούν στα ΑΕΙ καταστάσεις Α και Β «προκειμένου να αξιοποιηθεί το δυναμικό εμπιστοσύνης του υπουργείου στις δραστηριότητες του υπουργείου Παιδείας». Ανέφερε η εγκύκλιος: Η κατάσταση Α θα περιλαμβάνει το σύνολο των κομματικών μας μελών από το πανεπιστήμιο. Η κατάσταση Β θα περιλαμβάνει επιλεκτικά εκείνους μόνον τους φίλους και τις επιρροές μας από το πανεπιστήμιο οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε δραστηριότητες όπως αυτές που περιγράφονται στο σημείο 3 παρακάτω.

-----------------

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Το σύστημα δεν είναι καινούργιο. Έχει παρελθόν –και μάλιστα «ένδοξο». Ο εκβαρβαρισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι το σήμα κατατεθέν της μεταπολιτευτικής εποχής και η φιλοσοφία του ανάγεται στην εφαρμογή «μαρξιστικών συνταγών» από ανθρώπους που παρεμπιπτόντως έχουν ακούσει ή διαβάσει κάποια τσιτάτα του Γερμανού φιλοσόφου. 

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση Συριζανέλ, δια του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, θέλει να παραδώσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας στους μαφιόζους των Εξαρχείων, στους εκπροσώπους του Ρουβίκωνα και στους αγράμματους της «προόδου», υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς είχε επιχειρηθεί και το 1986!

Πριν 31 χρόνια, επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση, ο τότε γενικός γραμματέας Παιδείας Δ. Κλάδης με εγκύκλιό του που «ερμήνευε» τον τότε νόμο 1268, προς τους εγκάθετους των ΕΔΠ, ζητούσε να δημιουργηθούν στα ΑΕΙ καταστάσεις Α και Β «προκειμένου να αξιοποιηθεί το δυναμικό εμπιστοσύνης του υπουργείου στις δραστηριότητες του υπουργείου Παιδείας». 

Ανέφερε η εγκύκλιος: Η κατάσταση Α θα περιλαμβάνει το σύνολο των κομματικών μας μελών από το πανεπιστήμιο. Η κατάσταση Β θα περιλαμβάνει επιλεκτικά εκείνους μόνον τους φίλους και τις επιρροές μας από το πανεπιστήμιο οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε δραστηριότητες όπως αυτές που περιγράφονται στο σημείο 3 παρακάτω.

Ακολουθούσε έτσι ένα ολόκληρο κατεβατό στην προαναφερόμενη εγκύκλιο, την οποία είχαν καταγγείλει στις 2 Οκτωβρίου 1986 στην Βουλή οι τότε βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γιάννης Παλαιοκρασάς και Γιώργος Σουφλιάς. Απαντώντας στην ερώτηση των δύο βουλευτών, ο υπουργός Αντώνης Τρίτσης δήλωνε «άγνοια ύπαρξης παρόμοιου υπηρεσιακού εγγράφου» –απάντηση που ο καθένας μπορούσε να ερμηνεύσει όπως ήθελε. Λίγο καιρό αργότερα, ο υπουργός αποχωρούσε από το υπουργείο, του οποίου η κατάληψη από τον πρασινοφρουρισμό γινόταν πιο άνετη και αποτελεσματικότερη.

Όσο για τα αποτελέσματα της κομματικοποίησης, τα βλέπουμε καθημερινά. Με απάθεια, όμως, καθ’ όσον η γνώση ως πρώτη ύλη στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά συμπαθής είναι. Εξ ου και τα χάλια μας.

Πηγή: europeanbusiness.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "