Ο Κ. Γαβρόγλου πήρε πίσω τις εξαγγελίες Τσίπρα! Σύγχυση στη Κυβέρνηση ή παραπληροφόρηση του Πρωθυπουργού;

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Φταίει η έντονη αντίδραση των δήμων, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η κακή αρχή που έκανε ο υπουργός με κενές υποσχέσεις και που τώρα εξελίσσεται σε συνήθεια;

Κάθε μέρα που περνάει, ο Κώστας Γαβρόγλου αυτοακυρώνεται σχετικά με τις εξαγγελίες του για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Δεν έδειξε καμία αυτοσυγκράτηση στο να εξαγγείλει αυτό το μέτρο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά στις πιέσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για κατάθεση σαφούς σχεδιασμού, δεν έπεισε τους δασκάλους.

Στο τι θα γίνει με τα κτίρια απάντησε ότι… τα επόμενα δύο χρόνια θα εξετάσει λύσεις για την υλικοτεχνική υποδομή, στο πότε θα ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του μέτρου, αν και προοριζόταν για τον Σεπτέμβρη του 2018, τώρα κάνει λόγο για τέλος της επόμενης τριετίας. Αφού λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει όλη τη διάθεση και το χρόνο να μελετήσει τις προϋποθέσεις για μια τέτοια πρωτοβουλία, γιατί προχώρησε σε μια εξαγγελία που βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργού Παιδείας θα την υλοποιήσει μια νέα κυβέρνηση;


Μπάχαλο με τα νούμερα

Οπως όλα δείχνουν, το πόσες θα είναι οι πραγματικές ανάγκες με την ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία θα το μάθουμε με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου. Οι αριθμοί που δίνονται από τις δύο «αντίπαλες» πλευρές (δήμοι-υπουργείο Παιδείας) παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις.

Για 45.000 παιδιά ηλικίας 4 με 5 ετών που φοιτούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία διαμαρτυρήθηκε χθες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, σε αντίθεση με το υπουργείο Παιδείας που καταγράφει μόλις 18.000 παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς. Μάλιστα, στην επιχειρηματολογία συνεργατών του υπουργού Παιδείας είναι ότι με την υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση ανοίγει ο χώρος για εγγραφές σε δομές του δήμου περισσότερων παιδιών ηλικίας 3 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας φέτος εγγράφηκαν 89.752 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και 48.444 (από το σύνολο των 95.000 που γεννήθηκαν το 2012) παιδιά ηλικίας 4-5 ετών στα νηπιαγωγεία. Αρα, η υποχρεωτικότητα του μέτρου θα επιβαρύνει μόλις(!) με 40.000 παιδιά επιπλέον τις σχολικές δομές, με το υπουργείο Παιδείας να ποντάρει τόσο στις μειώσεις γεννήσεων των επόμενων χρόνων όσο και στο ποσοστό 10-15% που καταγράφεται ότι απορροφάται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σημειώνοντας ότι θα είναι μικρότερο το νούμερο. Πρόβλημα υποδομών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, υπάρχει μόνο στην Αττική και ειδικότερα σε Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη και σε ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Αττικής και παραπέμπει στους δήμους για την εξεύρεση χώρων ως σχολικές μονάδες για να φιλοξενήσουν τα επιπλέον παιδιά.

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδης (σ.σ.: χθεσινό ρεπορτάζ «Ε.Τ.») ανέφερε ότι «εάν καταστεί η παρακολούθηση των παιδιών υποχρεωτική, θα πρέπει τα νηπιαγωγεία να έχουν περίπου 95.000 θέσεις στα νήπια και άλλες τόσες στα προνήπια, δηλαδή συνολικά 190.000 θέσεις». Ομως, όπως είπε ο κ. Δανιηλίδης, «οι θέσεις στα νηπιαγωγεία του υπουργείου Παιδείας είναι με το ζόρι 80.000» και κανείς δεν μπορεί να τις πολλαπλασιάσει αυτομάτως.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "