ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προώθησης της Καινοτομίας

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Πολλά συγχαρητήρια απέσπασε η παρουσίαση του πλάνου των ενεργειών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στη διήμερη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και μεταφοράς βέλτιστων πρακτικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση αυτή εκπροσωπήθηκαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους 13 εκπαιδευτικά ιδρύματα από αντίστοιχες 13 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα εντατικό διήμερο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπου της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ελεγχθεί η συμμόρφωση με τους στόχους της προεδρίας αλλά και εκπροσώπους από την Ένωση Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ευρώπη.

Σπύρος Συρμακέσης Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, κ Σπύρος Συρμακέσης.

Ο κ. Συρμακέσης στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στη γεωγραφική διασπορά του ΤΕΙ σε 6 πόλεις που το αναγάγουν σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που καλύπτει αποδοτικά ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνοντάς του τη δυνατότητα να χτίζει την πραγματική διάσταση του περιφερειακού κέντρου καινοτομίας.

Η κλιμάκωση των δράσεων στον αγροτικό τομέα και τις ιχθυοκαλλιέργειες, στον τουρισμό και πολιτισμό, τον τεχνολογικό τομέα και τις επιστήμες υγείας καθιστούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας πόλο ανάπτυξης, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Σημαντικό τμήμα της παρουσίασης αποτέλεσε το παράδειγμα της PatrasIQ, της έκθεσης καινοτομίας που θα γίνεται για τα επόμενα 10 χρόνια στην πόλη της Πάτρας, και αποτελεί ήδη γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, έτοιμο να λάβει πανευρωπαϊκή διάσταση.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχάρη στο πρόσωπο του κ Συρμακέση όλους τους συνοδοιπόρους σε αυτή την πρωτοβουλία και ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει αυτό το εγχείρημα ώστε να δει τα στάδια εξέλιξής του.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "