Διευθυντές Εκπ/κών Δ/νσεων Υπουργείου Παιδείας: Παύση δια μη ανανέωσης των αποσπάσεων τους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Με την μέθοδο της μη ανανέωσης των αποσπάσεων τους στην Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας παύθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις Διευθυντές των 4 εκπαιδευτικών Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά από αυτό οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παραμένουν προς το παρόν ακέφαλες και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, αν και εικάζεται ότι οι σχετικές αποφάσεις αναπλήρωσης τους με την τοποθέτηση νέων Διευθυντών βρίσκονται ήδη υπογεγραμμένες και μάλιστα με την μορφή υπουργικής απόφασης στο εθνικό Τυπογραφείο.

Όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το Vukentra.gr στην θέση του κ. Λιγνού τοποθετείται ο κ. Γιώργος Μουστάκας, ήδη σύμβουλος επί θεμάτων Τεχνικής και Επαγγελματικής του αν. Υπουργού κ. Τάσου Κουράκη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η τοποθέτηση πριν πολύ μικρό χρονικό διάστημα του κ. Λολίτσα στην επιτροπή Συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων ειδικής Αγωγής, με την ιδιότητα του Διευθυντή της σχετικής Διεύθυνσης. Πιθανόν να έχει ληφθεί πρόβλεψη αντικατάστασης του. Ο συγκεκριμένος μάλιστα εκπαιδευτικός παρότι Διευθυντής Ειδικής Αγωγής είχε τον Αύγουστο του 2014 αποσπασθεί για διάστημα 4 ετών στο ΙΕΠ, απόσπαση που μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί, με την ρητή σημείωση ότι αυτή θα ίσχυε αμέσως μετά την παύση καθηκόντων του στην Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα:

Δεν αποσπάσθηκαν, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παπαχρήστος, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κ.Λολίτσας, και ο Διευθυντής Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γ. Λιγνός.Από αυτούς ο πρώτος είχε τοποθετηθεί στην θέση του Διευθυντή, από την Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Λολίτσας από τον Κώστα Αρβανιτόπουλο και ο Γιάννης Λιγνός από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στ. Παπαδαντωνάκης δεν υπέβαλε αίτηση απόσπασης, αλλά παραίτηση.

Ο μόνος εκπαιδευτικός Διευθυντής που αποσπάσθηκε ήταν της Φυσικής Αγωγής Στ. Δασκαλάκης, άνθρωπος που θεωρείται διαχρονικής διάρκειας... αφού στη θέση του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής είχε τοποθετηθεί από την κ. Διαμαντοπούλου.

Οι κ.Παπαχρήστος, Λιγνός που έχουν την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου, επιστρέφουν στις θέσεις τους στις Περιφέρειες τους,.

Ο κ.Λολίτσας , αν και αναφέρετε ότι έχει παραιτηθεί από Σύμβουλος στο ΙΕΠ, επιστρέφει στο σχολείο του, ουδέποτε πήρε αυτή τη θέση με επίσημη απόφαση, ενώ ο κ. Παπαδαντωνάκης, που είχε ορισθεί Διευθυντής Β/θμιας με απόφαση Λοβέρδου, επιστρέφει κι αυτός στην οργανική Θέση του στη Β΄Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του αν. Υπουργού Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη, εντάσσεται στο πλάνο που έχει καταρτισθεί από Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την σταδιακή στελέχωση του Υπουργείου Παιδείας με εκπαιδευτικούς προερχόμενους από αυτό.

Το αν αυτό τελικά πραγματοποιηθεί και υλοποιηθεί, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των νέων εκλογών πλέον... ή από την ύπαρξη αποφάσεων που δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές...

Εκπαιδ-άρχης

Vuknetra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "