Τάσος Κουράκης: Παρατείνεται η θητεία των Δ/ντών Εκπ/σης, Προϊστ. τμημάτων και ΚΕΔΔΥ - Οι λόγοι που δεν αναφέρονται στην απόφαση

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Με απόφαση του αν. Υπουργού Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των προϊσταμένων Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.), μέχρι την πλήρωση των σχετικών θέσεων, όπως θα προβλέπονται αυτές από νεώτερες υπουργικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με διαρροές από τον 3ο όροφο του κτιρίου της Ανδρέα Παπανδρέου 37, η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης, προβλέπετε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, εκτός και αν οι πολιτικές εξελίξεις τις αποτρέψουν. Αυτή είναι η δικαιολογία που προβάλλεται για την απόφαση του κ. Κουράκη να αναβάλει την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, που σύμφωνα με την αρχική υπουργική απόφαση θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί σε πρώτο στάδιο.

Οι πραγματικοί λόγοι για την έκδοση της τελευταίας απόφασης του κ. Τάσου Κουράκη

Τα «παιδία» έπαιξαν και δυστυχώς έχασαν. Όλα ήταν υπολογισμένα από την ομάδα του Γραφείου Υπουργού, αλλά και τον Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, και όσων συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, κλπ, θα είχε ολοκληρωθεί.

Η συζήτηση, όμως στο Ευρωκοινοβούλιο και η 17ωρες διαπραγματεύσεις που κατέληξαν τελικά στο να δεχθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλα τα «προαπαιτούμενα» που επέβαλαν οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν όλα, η κατά τη λαϊκή έκφραση να «καθίσει το καράβι».

Να αλλάξει όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν και θεωρήθηκαν μονομερείς ενέργειες, δέχθηκε η Κυβέρνηση, καθώς και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η «αποκομματικοποίηση» του κρατικού μηχανισμού.

Οι «εταίροι» έχουν πλέον πολύ καλή πληροφόρηση για τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με ποιο χαρακτηριστικό όλων την αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που ονοματίσθηκαν ως πλήρως κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (12) και ΑΝΕΛ (1).

Το μήνυμα «ελήφθη», και μπορεί ο κ. Τσίπρας να δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής και εκ νέου διαθεσιμότητα για όσους εκπαιδευτικούς επέστρεψαν με το νόμο Κατρούγκαλου, ο νόμος, όμως, για την εκπαίδευση που ορίζει και τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης θα αλλάξει.

Πιθανόν αυτό να γίνει με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να μην υπάρξουν εσωτερικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στο «πολυνομοσχέδιο – κουρελού» που πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.

Με τις νέες διατάξεις, σε συνέχεια της συμφωνίας με τους εταίρους, αναμένεται να καταργηθεί η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης, κλπ, με τον τρόπο που καθόρησε ο προηγούμενος νόμος.

Ειδικότερα θα καταργηθεί η ψηφοφορία των Διευθυντών και Στελεχών Διοίκησης των σχολικών μονάδων, για την επιλογή των Δ/ντών εκπ/σης, -πιθανόν να αντικαταστεί με «συνέντευξη»-, όπως επίσης και οι όροι χαρακτηρισμού αδειών ως εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Με άλλα λόγια θα ορθολογικοποιηθούν οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες επιλογής τους με εισαγωγή νέων μετρήσιμων και αντικειμενικών κριτηρίων…

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και αλλαγών που έρχονται…

Υ.Γ.: Πάει χαμένος και ο «αγώνας» των υποψηφίων να προσελκύσουν ψήφους μεταξύ των Διευθυντών και Στελεχών Διοίκησης Σχολικών Μονάδων. Το ωραίο είναι ότι ορισμένοι απ’ αυτούς θεωρούσαν ήδη σίγουρη της επιλογή τους με βάση την πολιτικογεωγραφία των Διευθυντών Σχολικών μονάδων που έχουν ήδη ορισθεί…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Σχόλια  

 
+1 #1 ΣΠΥΡΙΔΩΝ 29-07-2015 13:09
δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο οι εταίροι να αξιολογούν και να μας προτείνουν άρθρα νομοσχεδίων που να στηρίζονται στην αντικειμενικότη τα διαφάνεια αξιοκρατία. Οι Κύριοι υπουργοί παιδείας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι υπουργοί αντιπολίτευσης αλλά κυβερνάνε και πρέπει να νομοθετούν για τη κοινωνία και όχι όχι για μια συγκεκριμένη ομάδα που πρόσκειται σαυτούς. Η επιλογή των στελεχών με μυστική ψηφοφορία αποδεικνύει κατάφορα τη μη αξιολόγηση των στελεχών απλά να προβάλλει και αναδεικνύει το λαϊκισμό που ταυτίζεται με το ψέμα. Πρέπει ο εκπαιδευτικός κλάδος να αντιδράσει σε τέτοιου είδους πολιτικές , όπως άμεση δημοκρατία όπως λένε αλλά να τους πιέσει στη θεσμική δομή αξιολόγησης. η μυστική ψηφοφορία αναδεικνύει το λαϊκισμό την επικράτηση των συνδικαλιστικών νοοτροπιών και πρακτικών και κατακεραυνώνει την αξιοκρατία την ικανότητα κλπ. ας ελπίσουμε ότι οι Κυβερνώντες θα το καταλάβουν και θα αλλάξουν πλεύση για το καλό της εκπαίδευσης των μαθητών και των γονέων
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "