Κατατέθηκε το «Πολυνομοσχέδιο» (συραμμένες Τροπολογίες) του Υπουργείου Παιδείας για την Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση. Επιλογή Διευθυντών Σχολείων εντός Ιουνίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 

Το Σχέδιο Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» το οποίο αρχικά είχε τη μορφή τροπολογιών στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, κατατέθηκε στη Βουλή. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή, επί του Σχεδίου Νόμου και για την επόμενη ημέρα Τρίτη θα κληθούν φορείς, όπως ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΙΕΠ, κλπ, να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια  έχει ορισθεί να γίνει την Παρασκευή 8 Μαΐου. Συνολικά το σχέδιο νόμου αποτελείται από 33 άρθρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπηρεσιακό περιβάλλον του υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη, επιλέχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου να γίνει με την μορφή του κατεπείγοντος, γιατί πρόθεσή τους είναι οι διαδικασίες για την επιλογή Νέων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών ΚΕΔΥΥ, κλπ, να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου και πριν τη λήξη του σχολικού έτους, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψηφοφορίας των υποψηφίων από τους υπάρχοντες συλλόγους διδασκόντων, αλλιώς αυτό θα μπορούσε να γίνει μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους το Σεπτέμβριο, γεγονός που πέραν των άλλων θα απαιτούσε παράταση της θητείας, όσων σήμερα υπηρετούν στις θέσεις αυτές. 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» το ολοκληρωμένο σχέδιο Νόμου κάντε κλικ εδώ 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την Αιτιολογική Έκθεση  που συνοδεύει το σχέδιο Νόμου κάντε κλικ εδώ 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την Έκθεση Αξιολόγησης συνεπειών του σχεδίου Νόμου κάντε κλικ εδώ 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το σχέδιο Νόμου κάντε κλικ εδώ

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "