Ο «Συνταγματολόγος» κ. Ανδρέας Λοβέρδος «έφυγε» ρουσφετολογώντας από το υπουργείο Παιδείας προς χάριν αυτών που ήταν «ποιο ίσοι από τους άλλους»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Για τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαμε γράψει ότι υπήρξε ο ποιο «Διεφθαρμένος και συνεργός δολοπλόκων» υπουργός που πέρασε από το Υπουργείο Παιδείας. Δικαιωθήκαμε σε όλα και μάλιστα με την υπογραφή του ιδίου του πρώην υπουργού Παιδείας που υπήρξε ο πιο θλιβερός στην συγκεκριμένη θέση, ακόμη και από τους, κατά σειρά θλιβερότητας, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαριέττα Γιαννάκου και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Οι τρεις τελευταίου μάλιστα πέρασαν με εντολή του «λαού» στα πολιτικά αζήτητα, θέση στην οποία σταδιακά φαίνεται ότι ολισθαίνει και ο ανεκδιήγητος «συνταγματολόγος» κ. Λοβέρδος, αφού από τις 251.000 ψήφους του 2012 έπεσε στις μόλις 19.000 περίπου το 2015.

Τελευταία κατορθώματα του στην «διαπλοκή» με την δοτή ελίτ του εκπαιδευτικού συστήματος, οι αποφάσεις του για όσους συμμετείχαν στο πιλοτικό (!!!) στάδιο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στο υπερωριακό επίδομα όλων όσων έχουν αποσπαστεί ή υπηρετούν ως μόνιμο προσωπικό στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Αν και ο ίδιος νομικός και «συνταγματολόγος», όπως με περίσσιους κομπασμούς αναφέρεται στις ιδιότητές του, γνωρίζει πολύ καλά ότι κατά την διάρκεια της εκάστοτε προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η υπογραφή οιασδήποτε απόφασης που αφορά προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές μονίμων δημοσίων υπαλλήλων ή αμοιβών σ’ αυτούς, ο συγκεκριμένος πολιτικός άνδρας έγραψε τις σχετικές αποφάσεις στα παλαιά των υποδημάτων του τα όσα ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα και προχώρησε «σαν άλλος μαυρογιαλούρος» στην υπογραφή υπουργικών αποφάσεων που δίνουν χρήματα και όχι μόνο, όχι σε όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Παιδείας, αλλά μόνο σε μία συγκεκριμένη και προνομιούχα κάστα υψηλόβαθμων εκπαιδευτικών στελεχών και στην κλειστή «κοινωνία» όσων υπηρετούν στο κτίριο της Ανδρέα Παπανδρέου 37, στο Μαρούσι.

Για τους τελευταίους, μάλιστα υπέγραψε την πρόσθετη αμοιβή τους για το νέο έτος (2015) μία ημέρα μετά την λαϊκή εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης από το νικητήριο κόμμα, στις 26.1.2015.

Ας πάρουμε με την σειρά τα τελευταία κατορθώματα, -ελπίζουμε να είναι πράγματι τα τελευταία του πριν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η φαιδρή παρουσία του-, του περισπούδαστου «συνταγματολόγου».

α). Υπερωριακή απασχόληση Υπαλλήλων υπουργείου Παιδείας για το 2015

Στις 15 Ιανουαρίου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Λοβέρδος υπογράφει την 5768/Γ1/15.1.2015 απόφαση με την οποία εγκρίνει την υπερωριακή απασχόληση των 600 υπαλλήλων και εκπαιδευτικών, -μόνιμων και ΙΔΑΧ-, που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για όλο το 2015 (!!!) συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Το γιατί ο κ. Λοβέρδος υπέγραψε μία απόφαση δεσμεύοντας την επόμενη ηγεσία του Παιδείας, είναι εξηγήσιμο. Αποσκοπούσε στην «στήριξη» αν όχι του συνόλου όσων υπηρετούν στο κτίριο της Ανδρέα Παπανδρέου 37, τουλάχιστον της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. «Ρουσφετάκι» και μάλιστα με παράνομη υπογραφή. Βέβαια, το ότι η υπογραφή «έπεσε» τρεις περίπου ημέρες μετά την συνάντησή του με τους συνδικαλιστές του ΥΠΑΙΘ, συνάντηση στην οποία ζήτησε να βάλουν προεκλογικά πλάτη προκειμένου να εκλεγεί, είναι μικρή λεπτομέρεια. Αυτό μπορούσε να τους προσφέρει ο άνθρωπος, έτσι κι αλλιώς ως συνταγματολόγος μπόρεσε να ερμηνεύσει τι είναι νόμιμο και τι «παράνομο». Μην κατηγορηθεί κι όλας, άσε που οι «άλλοι» το πήραν είδηση μετά την διεξαγωγή των εκλογών…

Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει και «βγάζει» πολύ γέλιο, στην απόφαση του κ. Λοβέρδου είναι η αιτιολόγηση της «υπερωριακής» απασχόλησης των υπαλλήλων της Κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ και ειδικότερα δύο επιμέρους αναφορές σ’ αυτήν, που γι’ αυτούς θεωρούνται ως πρόσθετη εργασία και πρέπει να αμειφθεί «έξτρα», ενώ για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Παιδείας θεωρούνται ως υποχρεωτικές και μέσα στα καθήκοντα τους δράσεις. Ήτοι:

1). την εκπαίδευση των υπαλλήλων και την παρακολούθηση εφαρμογής των ψηφιακών υπογραφών που ήδη εφαρμόζεται σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υ.ΠΑΙ.Θ.,

2). τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας πρωτοκόλλου λόγω εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να αμειφθούν υπερωριακά, όλοι οι εκπαιδευτικοί, αφού ο φόρτος εργασίας, π.χ. για την καταχώρηση δεδομένων και βαθμολογιών στο MyScool, είναι πολύ αυξημένος, όπως και η χρήση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, ενώ κι αυτοί εκπαιδεύτηκαν (εξ αποστάσεως..;) στην «εφαρμογή ψηφιακής υπογραφής». Πιθανόν, βέβαια, ο κ. Λοβέρδος να μην τους γνώριζε προσωπικά, όπως διατείνονταν για όλους τους υπαλλήλους στο κτίριο που εντρυφούσε τα υπουργικά καθήκοντα του…

Αυτό είναι και το ζητούμενο…. Είσαι «κοντά», -προς θεού όχι πολύ κοντά γιατί θα κολλήσεις-, στον υπουργό σου, όλο και κάτι θα τσιμπήσεις, είτε αμοιβή, είτε κανένα ταξιδάκι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, όπως η ευειδής ξανθιά και εκρηκτική βοηθός του…

β). Άδεια Ιδιωτικού Έργου Περιφερειακών Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων για πρόγραμμα ΕΣΠΑ (αξιολόγηση εκπαιδευτικών)

Στις 26.1.2015 κι ενώ ο κ. Τσίπρας έχει ήδη λάβει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, που στη δημόσια διοίκηση σημαίνει ότι σε όλα τα υπουργικά γραφεία «τα στιλό κάτω», κάτι που τήρησαν όλοι οι υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ως διαπρεπής «συνταγματολόγος», αναλαμβάνει την ευθύνη και υπογράφει την Φ.354.11/18/13595/ε3/26.1.2015 απόφαση με την οποία εγκρίνει την παροχή ιδιωτικού έργου και υπηρεσιών στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, στους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής Καθοδήγησης (προϊστάμενοι σχολικών συμβούλων) και στου Σχολικούς Συμβούλους «για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Προκαταρτικές ενέργειες» για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης».

Στην απόφαση αυτή του κ. Λοβέρδου, τονίζεται μάλιστα ότι η παροχή υπηρεσιών των αναφερόμενων στελεχών εκπαίδευσης αφορά το διάστημα 15.03.2014 και έως 31.10.2015 και εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας τους (για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Να σημειωθεί ότι προϋπήρξε γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό, με την οποία ορίζονταν ότι δεν απαιτείται έγκριση για την παροχή υπηρεσιών στα συγκεκριμένα στελέχη εκπαίδευσης, αφού το συγκεκριμένο έργο και οι δράσεις τους εμπίπτουν στα κύρια καθήκοντά τους. Συνεπώς η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Λοβέρδου είναι περιττή, αν και πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας μιλούν για πολύ μεγάλη πίεση στον πρώην Υπουργό για την υπογραφή της, υπό τον φόβο ότι η νέα διοίκηση του Παιδείας δεν θα ενέκρινε την πληρωμή τους.

Αυτή, καθ’ αυτή η απόφαση του κ. Λοβέρδου εγείρει ερωτηματικά τόσο ως προς τη συμμετοχή των αναφερόμενων στελεχών Εκπαίδευσης, όσο και το αν πράγματι πρόσφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες θα «πληρωθούν» από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως προαναφέρθηκε, η έγκριση παροχής υπηρεσιών αφορά το χρονικό διάστημα από 15.03.2014 και έως 31.10.2015, δηλαδή μιλά για ένα πρόγραμμα που συνεχίζει να υλοποιείται έως τον Οκτώβριο του έτους που διανύουμε.

Όπως, όμως, αναφέρει η διοίκηση του ΙΕΠ στην απάντηση της προς το Vukentra.gr, για το δημοσίευμα μας για το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που είχε στηθεί στο όνομα της αξιολόγησης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προβλέπει αμοιβές μόνο για όσους συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του (για να δείτε το σχετικό δημοσίευμα και την απάντηση του ΙΕΠ κάντε κλικ εδώ).

Ειδικότερα αναφέρει ότι 2.346.200€ αφορούν αμοιβές συμμετεχόντων στην πιλοτική εφαρμογή, όπως εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων, καθώς και Σχολικών Συμβούλων, ειδικών επιστημόνων, της επιστημονικής επιτροπής και της ομάδας έργου, καθώς και μετακινήσεις και ανάπτυξη Σχεδίων Δράσης. Από αυτά προβλέπονται:

α) 206.656 € για διαμόρφωση, αναπαραγωγή και διανομή επιμορφωτικού υλικού, αμοιβές επιμορφωτών, κάλυψη δαπανών διαμονής και σίτισης (υλοποίηση του Α΄ Κύκλου επιμόρφωσης στελεχών της εκπαίδευσης),

β) 206.000€ για τις αμοιβές επιμορφωτών για τις ανάγκες της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης καθώς και για την κάλυψη των δαπανών μετακίνησης επιμορφωτών και επιμορφούμενων (του Β΄ Κύκλου επιμόρφωσης των διευθυντών σχολικών μονάδων) και

γ) 305.210€ για την επιστημονική και διαχειριστική υποστήριξη του έργου κ.ά. (Κεντρική και Περιφερειακές Επιτροπές, Συμβασιούχοι, λειτουργικά έξοδα, δημοσιότητα, εξωτερική αξιολόγηση κ.ά.).

Όλα αυτά είναι γνωστό σε όλη της κοινότητα της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ότι έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2014.

Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος να ορίζεται η παροχή υπηρεσιών από τα συγκεκριμένα στελέχη έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αφού σύμφωνα με όσα η διοίκηση του ΙΕΠ αναφέρει στην ανακοίνωσή της δεν προβλέπονται αμοιβές για κανένα πέραν του «πιλοτικού προγράμματος» της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Υπάρχει βέβαια πάντα η περίπτωση το ΙΕΠ να μην ανακοίνωσε τα πραγματικά στοιχεία του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ και τις προβλεπόμενες αμοιβές της Εκπαιδευτικής ελιτ, μόνο και μόνο για να μην συνεχισθούν οι αντιδράσεις για το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ στο οποίο «κατηγορείται» ότι έχει επιδοθεί, προς όφελος μάλιστα συγκεκριμένων εκπαιδευτικών στελεχών.

Όσο για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν τα στελέχη της εκπαίδευσης για τα οποία υπήρξε η έγκριση με την απόφαση του κ. Λοβέρδου, όλοι πλέον γνωρίζουν την ποιότητα και ποσότητα τους, όπως επίσης και το αν αυτές προσφέρθηκαν εντός ή εκτός του κανονικού ωραρίου τους…

Τουλάχιστον ο «πεφωτισμένος» κατά τα άλλα «συνταγματολόγος» κ. Λοβέρδος, άφησε μία πολύ σοβαρή παρακαταθήκη στους διαδόχους του. Μπορείτε σαν υπουργοί να κάνετε ότι θέλετε, ανεξάρτητα αν υπάρχουν συνταγματικές και νομοθετικές απαγορεύσεις. Υπουργοί είστε, ποιος θα σαν αμφισβητήσει ή θα κάνει κάτι εναντίον σας. Εξ’ άλλου δύο μικρά «ρουσφετάκια» ήταν, όχι τίποτα φοβερό…

Γι’ αυτό το ερώτημα παραμένει: «Ήταν ο κ. Λοβέρδος, ο πιο «διεφθαρμένος» και «συνεργός δολοπλόκων» υπουργός Παιδείας ή όχι…;». Η απάντηση δική σας…

Ο «Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "