Οι του «Υπουργείου Παιδείας» - Ποιοι εκλέγονται και ποιοι όχι. Καταιγιστικές οι αλλαγές στην διοίκηση της εκπαίδευσης…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 

Το υπουργείο Παιδείας «τρώει» συνήθως όλους τους «εκσυγχρονιστές» της εκπαίδευσης. Τη μοίρα της Μαριέττας Γιαννάκου και της Άννας Διαμαντοπούλου, ακολούθησαν μετά της χθεσινές εκλογές, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, που παρά την καθημερινή προβολή τους «ατύχησαν»… 

Η παράδοση της Παιδείας στους παρατρεχάμενους και η ανοχή και αποδοχή στην ανερμάτιστη πολιτική του ΙΕΠ και της ομάδας των συνταξιούχων και μη, «Σωτήρη Γκλαβά, Ηλία Ματσαγγούρα, Γιάννη Κουμέντου, Γιώργου Τύπα, Παρασκευά Γιαλούρη, κλπ., απολιθώματα από την εποχή του διδύμου Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου, είχαν τις επιπτώσεις τους. Αναμένονται καταιγιστικές αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα της εκπαίδευσης… 

Κατάφεραν να επιπλεύσουν και να επαναεκλεγούν ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Β΄Αθήνας και ο Γιωργαντάς στο Κιλκίς, ενώ θριαμβευτικά μπαίνουν στην νέα Βουλή οι τρείς υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ασχοληθεί με τον τομέα Παιδείας στην προηγούμενη. 

Επανεκλέγονται οι Αμανατίδης, Κουράκης, Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο στα θέματα της εκπαίδευσης, των οποίων τα ονόματα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για μια θέση στο υπουργείο Παιδείας. Και οι τρεις επανεκλέγονται, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στις περιφέρειες τους. Ο κ. Αμανατίδης, υπεύθυνος για τα Θρησκεύματα, προερχόμενος από το χώρο της εκπαίδευσης, κρατά την πρώτη θέση στην Α' Θεσσαλονίκης, έχοντας κοντά του την κ. Χαραλαμπίδου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης συγκεντρώνει 27.188 σταυρούς με καταμετρημένο το 100 % των εκλογικών τμημάτων. Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Αμανατίδης είχε βρεθεί δεύτερος με 11.583 σταυρούς. Οι 27.188 ψήφοι συνιστούν αύξηση που ξεπερνά τις 140 ποσοστιαίες μονάδες τον κ. Αμανατίδη 

Στην ίδια περιφέρεια είναι υποψήφιος και ο κ. Κουράκης, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την 3η θέση με 21.498 σταυρούς διευρύνοντας και αυτός σημαντικά τον αριθμό των 12.975 σταυρών που είχε λάβει στις εκλογές του 2012. 

Η κ. Φωτίου με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα βρίσκεται στην 13η εκλόγιμη θέση με 3.668 ψήφους. 

Εκτός Βουλής, όπως φαίνεται, μένει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος καθώς συγκέντρωσε 11.904 σταυρούς προτίμησης αποτέλεσμα που τον φέρνει στη 2η θέση πίσω από τον κ. Δημοσχάκη που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 13.478 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή στον Έβρο. 

Ο έτερος υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντά επανεκλέγεται στο Κιλκίς αφού συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, 7.433 που του εξασφαλίζουν την πρώτη εκλόγιμη θέση στο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Επανεκλέγεται, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος καθώς βρίσκεται στη 2η εκλόγιμη θέση με 11.920 ψήφους ενώ προηγείται η κα Γεννηματά με 15.225 ψήφους και στην 3η μη εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο κ. Χρυσοχοΐδης με 9.603 ψήφους. 

Στην Α΄Πειραιώς, ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κ.Αρβανιτόπουλος είναι δεύτερος με 10.087 σταυρούς, με την πρώτη και εκλόγιμη θέση να καταλαμβάνει ο κ. Κ. Κατσαφάδος με 12.273 σταυρούς. 

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "