Ο υφυπουργός Παιδείας κ. «Τίποτα» πέτυχε στο έργο του: Ιδρύεται Μουσικό Γυμνάσιο στην Αλεξανδρούπολη

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε γράψει ότι ο κ. Δερμεντζόπουλος, είναι υφυπουργός Παιδείας του Νομού Έβρου (για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ εδώ). Με αυτό δεν νοούσαμε ότι ο Έβρος θα έπρεπε να αφεθεί στη τύχη του, ίσα, ίσα πόσο μάλλον που φυλάει «Θερμοπύλες». Παρεμπιπτόντως εμείς στον Έβρο κάναμε για 24 μήνες την στρατιωτική θητεία μας τη μακρινή δεκαετία του ’70, δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο έπραξε ο κ. υφυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δερμεντζόπουλος, σαν υφυπουργός Παιδείας, πέραν από τις επισκέψεις ενδιαφέροντος στην εκλογική του περιφέρεια, τον Έβρο, και αρκετές παρουσίες και μάλιστα σιωπηλές δίπλα στον υπουργό του κ. Λοβέρδο, κατά τις συνεντεύξεις που αυτός έδινε και δίνει σε ρυθμό «πολυβόλου».

Παρόλα αυτά και «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις», ο κ. υφυπουργός έμπλεος υπερηφάνειας (πολιτικής εννοείται) με ένα γλαφυρό δελτίο τύπου (παρουσιάζεται στη συνέχεια) ανακοίνωσε το μεγάλο επίτευγμα του, την Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Με ταχύτητα πρωτοφανή για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και Έλληνα Υπουργό, 40 περίπου ημέρες από την επίσκεψη του κ. Δερμεντζόπουλου στην Αλεξανδρούπολη, -έδρα της εκλογικής του Περιφέρειας-, και τις υποσχέσεις που μοίρασε στους ψηφοφόρους του, υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου. Στις 3 μάλιστα Δεκεμβρίου κλιμάκιο μηχανικών του «ΟΣΚ» συνεπικουρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μαλλιάρα, Πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου, «ενέκρινε» το προταθέν από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδοσιακό κτήριο της πόλης, ως το «καταλληλότερο» για έδρα του υπό ίδρυση Μουσικού Σχολείου. Το ότι ο κ. Μαλλιάρας δεν έχει καμία εκ του νόμου αρμοδιότητα για την ίδρυση Μουσικών Σχολείων, είναι ψιλά γράμματα ή κατά το λαϊκόν «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»… Έτσι κι αλλιώς οι εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία ήταν ο στόχος και όχι η ουσία…

Αν αυτός δεν είναι «μαυρογιαλουρισμός», ας εξηγήσει ο «πολύς» κ. Δερμεντζόπουλος τι μπορεί να είναι. Γιατί την στιγμή που οι περικοπές στην χρηματοδότηση των σχολείων έχει φθάσει στο κατώτερο σημείο από την απαρχή της μεταπολίτευσης, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές δεν καλύπτονται γιατί, όπως ομολόγησε ο κ. Λοβέρδος, δεν υπάρχουν κονδύλια στον προϋπολογισμό και τα σχολεία τη επαγγελματικής εκπαίδευσης (όλα αρμοδιότητας του κ. υφυπουργού) δεν έχουν υλικά για να ασκηθούν οι μαθητές στις εργαστηριακές ασκήσεις, ο κ. Δερμεντζόπουλος, φρόντισε με ενέργειες του να ιδρύσει, στην εκλογική του περιφέρεια μάλιστα, τον ποιο κοστοβόρο τύπο σχολείου, που σημειωτέων μόνο για την σίτιση και μετακίνηση των μαθητών, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, απαιτεί περισσότερα από 600.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Βέβαια αυτά αφορούν τα παιδιά των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου πολιτικού ανδρός και όχι τα παιδιά, της δυτικής Αθήνας ή των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης που λιποθυμούν από την πείνα στις τάξεις τους…

Παρεμπιπτόντως, σε αναμονή βρίσκεται ο λαός τους Έβρου για την αναγγελία της δεύτερης υπόσχεσης του κ. «Τίποτα», αυτής της ίδρυσης Πειραματικού Γυμνασίου (μπορεί και Λυκείου) στην ίδια πόλη, αν και γι’ αυτό έπρεπε πρώτα να καταργηθεί η διάταξη «περί σύμφωνης γνώμης» της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου το οποίο θα μεταρρυθμισθεί σε πειραματικό, κάτι που μόλις πριν λίγες ημέρες κατάφερε η διοίκηση του υπουργείου Παιδείας με τον νόμο 4310/2014 για την «Έρευνα» (για να δείτε τον νόμο κάντε κλικ εδώ).

Επειδή, όμως, είμαστε καλόπιστοι, ας δώσει στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός Παιδείας το έργο που έχει παραγάγει για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας κι εμείς εδώ είμαστε, όχι μόνο να ανακαλέσουμε όλα τα ποιο πάνω, αλλά και να το προβάλουμε συνεχώς. Εκτός αν θεωρεί έργο του την μόνη υπουργική απόφαση που υπέγραψε για την έγκριση των 5 νέων βιβλίων του ΕΠΑΛ, απόφαση που αποσύρθηκε άμεσα από το Διαύγεια, όταν έγινε αντιληπτό ότι ήταν παράνομη και δεν στηρίζονταν σε καμία διάταξη νόμου (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ).

Υ.Γ.: «κ. Τίποτα»: Πολιτικός νεολογισμός. Περιγράφει τους πολιτικούς άνδρες αυτής της χώρας και κυρίως όσους ασκούν Κυβερνητικά καθήκοντα το έργο των οποίων αν συγκεντρωθεί συνοψίζεται σε ένα μεγάλο τίποτα. Από το έργο αυτό εξαιρούνται όσα έκαναν και κάνουν για την εκλογική τους περιφέρεια και τους ψηφοφόρους τους. Αυτό το τελευταίο, όμως, υπολογίζεται και καταχωρίζεται σε άλλη στήλη, η ανάγνωση της οποίας είναι δυνατή και γίνεται πάντα μετά τις εκλογές. Εξάλλου αυτή η στήλη τους ενδιαφέρει μόνο (!!!)

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου και οι φωτό που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον κ. Δερμεντζόπουλο. Να μην μείνει ανημέρωτη και η κοινή γνώμη…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαρούσι, 09 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Μουσικό Γυμνάσιο θα αποκτήσει από το σχολικό έτος 2015-2016 η πόλη της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα στεγαστεί στους χώρους του εμβληματικού για την πόλη και ήδη υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου έκτασης 800 τ.μ. του παλαιού νοσοκομείου.


Η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα με τη μέριμνα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξαδρου Δερμεντζόπουλου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο μετά από συνάντηση του Υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης δόθηκε το πράσινο φως για να κινηθούν και από τις δυο πλευρές όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ιδρύεται το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, από το σχολικό έτος 2015−2016 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 22 Οκτωβρίου 2014.

Στις 3 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Μαλλιάρα, Πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου και συνοδεία πολιτικού μηχανικού της εταιρίας «Σχολικές Υποδομές Α.Ε.» επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη.


 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και το κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου, το οποίο και εγκρίθηκε ως το καταλληλότερο, προκειμένου εκεί να λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.


 

Με την έγκριση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το Μουσικό Γυμνάσιο γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα, για την έναρξη της λειτουργίας της νέας σχολικής μονάδας που θα ενισχύσει τη σχολική υποδομή της Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση και του Νομού Έβρου.

Η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού ενίσχυσης των σχολικών υποδομών στην περιοχή του Έβρου.


Τα Μουσικά Σχολεία είναι δημόσια σχολεία με αναβαθμισμένο επίπεδο διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας, εντός ενός ιδιαίτερου μουσικού περιβάλλοντος, το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης χαρισματικών νέων και θα τους καλλιεργήσει ευρύτερα, διαπλάθοντας ώριμα σκεπτόμενους πολίτες με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, διαμορφώνοντας μια νέα –πολιτισμικά εκπαιδευμένη- γενιά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "