Ανοικτή επιστολή – καταγγελία γονέων φοιτητών τμήματος ΗΜΤΥ Παν/μιου Πατρών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Ανοικτή επιστολή γονέων φοιτητών τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών

Εμείς οι γονείς φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ το Τμήμα λόγω της συνεχιζόμενης για 7η εβδομάδα κατάληψης με αφορμή το 'όριο δήλωσης μαθημάτων', με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε:

(α) Τον κίνδυνο υποβάθμισης του μέχρι σήμερα υψηλού επιπέδου σπουδών του Τμήματος, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημα.

(β) Την μη αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους του Τμήματος, κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε άθελά του στην προσπάθειά του για ακαδημαϊκή αναβάθμιση.

(γ) Την αδιάλλακτη στάση ορισμένων εκπροσώπων των φοιτητών, οι οποίοι συνειδητά οδηγούν την κατάσταση εκτός ορίων.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ένα από τα καλύτερα τμήματα στη χώρα μας, με διεθνή καταξίωση και μεγάλη ιστορία. Οι απόφοιτοί του στελεχώνουν θέσεις ευθύνης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Καλούμε όλους να σεβαστούν την ιστορία του και να συμβάλλουν στο μέλλον του.

Απευθύνουμε έκκληση:

(α) Προς τους καθηγητές, ώστε να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η απόφασή τους να ορίσουν όριο δήλωσης μαθημάτων με αναδρομική ισχύ και χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών, γεγονός που θα τους επέτρεπε να προγραμματίσουν καλύτερα τις σπουδές τους και να μην θεωρούν ότι αιφνιδιάζονται με αναδρομική αλλαγή των κανόνων φοίτησής τους.

Θεωρούμε ότι το Τμήμα, στη απόλυτα σεβαστή προσπάθειά του να ορίσει κανόνες που αποσκοπούν στην ακαδημαϊκή αναβάθμιση των διπλωμάτων των αποφοίτων του, δεν κατάφερε να πείσει τους φοιτητές, ειδικά των μεγάλων ετών, για το όφελος τους από το μέτρο αυτό.

Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι κανένα άλλο Τμήμα σε όλη την Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Κρίσιμες αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, θεωρούμε ότι πρέπει να εντάσσονται σε μία συνολική και ενιαία πολιτική του Ιδρύματος και όχι κάθε Τμήματος χωριστά.

(β) Προς τους φοιτητές που πρωτοστατούν στην κατάληψη, να αντιληφθούν ότι η κατάληψη είναι μια απολύτως καταδικαστέα πρακτική. Να αντιληφθούν επίσης το μέγεθος της ευθύνης τους που απορρέει από την αδιάλλακτη στάση τους και από την πεισματική άρνησή τους να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας και συνεννόησης με τους καθηγητές.

(γ) Προς την κυρία Πρύτανι και τον κύριο Κοσμήτορα να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία, συνεκτιμώντας και τη γενικότερη κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία ως κύριος δέκτης της οικονομικής κρίσης, γεφυρώνοντας με το κύρος τους τις αντικρουόμενες απόψεις και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Η πρόταση που έχει διατυπωθεί για απώλεια εξαμήνου είναι σαφές ότι 'διορθώνει' ένα λάθος με ένα σοβαρότερο λάθος, καθώς θα υποβαθμίσει την ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος για αρκετά χρόνια, θα αμαυρώσει διεθνώς την εικόνα του, θα το κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό και ελκυστικό από άλλα ομοειδή Τμήματα, και θα δυσκολέψει όλους τους φοιτητές να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι καθηγητές και οι αρχές διοίκησης του Τμήματος και του Πανεπιστημίου δεν θα λειτουργήσουν τιμωρητικά για το σύνολο των φοιτητών. Πιστεύουμε ότι έστω την τελευταία στιγμή θα καταφέρουν να επαναφέρουν το Τμήμα σε κανονική ακαδημαϊκή λειτουργία, όπως άλλωστε οφείλουν.

Θεωρώντας ότι η άμεση επαναλειτουργία του Τμήματος δεν αποτελεί ήττα για κανέναν, επιτρέψτε μας να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας:

1. Προς τους φοιτητές, να αναστείλουν άμεσα την κατάληψη του Τμήματος.

2. Προς τους καθηγητές, να αναστείλουν άμεσα την εφαρμογή του ορίου δήλωσης μαθημάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και κατόπιν με νηφαλιότητα και ηρεμία να επανεξετάσουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, αφού λάβουν υπόψη τους τις όποιες τεκμηριωμένες αιτιάσεις των φοιτητών. Οι κανόνες να ισχύσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, χωρίς αναδρομική ισχύ.

Καλούμε όλους τους γονείς των φοιτητών του Τμήματος να προσυπρογράψουν –εφόσον συμφωνούν- την επιστολή αυτή, επικοινωνώντας με την Συντονιστική Επιτροπή Γονέων.

Με εκτίμηση

Συντονιστική Επιτροπή Γονέων

Αποδέκτες

 • Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά
 • Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Α. Λοβέρδο
 • Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, Καθ. κ. Α.Κυριαζή
 • Πρύτανι Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. κα. Β. Κυριαζοπούλου
 • Κοσμήτορα Πολυτεχνικής Σχολής Παν. Πατρών, Καθ. κ. Ο.Κουφοπαύλου
 • Πρόεδρο Τμήματος Ηλ/γων Μηχ. και Τεχν. Υπολογιστών, Καθ. κ. Γ.Γιαννακόπουλο
 • Μέλη ΔΕΠ Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Φοιτητικό Σύλλογο και Φοιτητές Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στοιχεία επικοινωνίας Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων:

 • Τόλιας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6972420282
 • Παρασκευάς Μιχ., Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6932535383

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "