Υπουργείο Παιδείας: Τα έβλεπα αλλά δεν με αφορούσαν. Τώρα που αφορούν εμένα δεν υπάρχει κανένας να στέρξει… (Περί Περιφερειακών & άλλα…)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο και ειδικότερα στις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, από ανώνυμους αλλά κυρίως επώνυμους αρθρογράφους, για την «προστασία και τακτοποίηση» των Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, δηλαδή την «τακτοποίησή» τους σε θέσεις Συμβούλων Α΄ του Υπουργείου ή Ελεγκτών – Επιθεωρητών.

Ή κοντά πόδια έχουν οι αρθρογραφούντες ή κοντή μνήμη, άλλως δεν εξηγείται αλλιώς η «έκπληξή» τους για την τροπολογία του κ. Λοβέρδου που συζητήθηκε στη Βουλή. Και να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Τι προβλέπει αυτή η συγκεκριμένη τροπολογία και που είναι το πρωτοφανές; Τίποτα που να μην έχει ξανασυμβεί με τα «paidia» του πολιτικού παρασκηνίου των υπουργικών και πολιτικών γραφείων.

Παρόλα αυτά, όμως, όταν συνέβαιναν κανείς δεν μίλησε, ίσως γιατί ανάμεσα στους «οφελούμενους» ήταν και φίλοι, πολιτικοί, προσωπικοί ή και κομματικοί, που όλω τυχαίως είχαν το προνόμιο να μοιράζουν και την πίττα…

Εν αρχή η πρώτη διδάξασα, αξιαγάπητη και οραματίστρια κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ναι αυτή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που θέλησε να αλλάξει τον εκπαιδευτικό χάρτη της Ελλάδος προκειμένου να δώσει ίσες ευκαιρίες σε Εκπαιδευτικούς και Μαθητές και να πατάξει τα πολιτικά «ρουσφέτια», όπως διατείνονταν σε όλους τους τόνους.

Τι έκανε η κ. Δαμαντοπούλου;

Απλό. Κατάργησε σε μία νύκτα το Π.Ι. ως γηρασμένο και απηρχαιωμένο πλέον Σύστημα και το αντικατέστησε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ώστε να υπάρξει η σωστή αντιμετώπιση των προκλήσεων του σχολείου του 21ου Αιώνα με νέα άφθαρτα πρόσωπα που δεν θα διακατέχονταν από αγκυλωμένες αντιλήψεις.

Και για του λόγου του αληθές των προθέσεων τους, πρόβλεψε στο νόμο ότι όλοι όσοι υπηρετούσαν στο καταργούμενο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, είτε σε θέσεις Συμβούλων, είτε Παρέδρων θα μπορούσαν να καταλάβουν νέες προσωποπαγείς παρακαλώ θέσεις, δηλαδή κανείς δεν θα μπορούσε στο μέλλον να τους αλλάξει ή να τους καταργήσει, είτε Συμβούλων Α΄στο υπουργείο Παιδείας με την ιδιότητα του μονίμου δημοσίου υπαλλήλου, είτε Συμβούλων στο νεοϊδρυθέν ΙΕΠ με την ιδιότητα ΙΔΑΧ αορίστου χρόνου.

Το θαύμα «έγινε», η διάταξη του νόμου πέρασε αβρόχοις ποσί από κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο μάτι και οι κ.κ. που υπηρετούσαν στο «γερασμένο» Π.Ι., τακτοποιήθηκαν εν μία νυκτί σ’ αυτό και στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας να διαφεντεύουν την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση με τη σοφία τους αλλά κυρίως μοιράζοντας την πίττα σε ότι πετάει, κολυμπάει και περπατάει στα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για να μην είναι, όμως, κανένας τους «ξεκρέμαστος», αφού τι σημαίνει το Σύμβουλος Α΄ στο υπουργείο Παιδείας, δηλαδή με άλλα λόγια ποιο θα ήταν το αντικείμενο εργασίας του και ποιόν θα συμβούλευε δημιούργησε και το «Αυτοτελές Επιστημονικό Γραφείο Συμβούλων του ΥΠΑΙΘ» προκειμένου αυτοί οι σεβαστοί εγκέφαλοι να έχουν έστω μία τυπική έδρα Έδρα και φυσικά εννοείται έδρα εργασίας και όχι η άλλη.

Για όλα αυτά κανείς, μα κανείς δεν μίλησε, αφού δεν αφορούσε αυτούς, αλλά μόνο μία μικρή ομάδα με την οποία όλοι θα ήθελαν να έχουν καλές σχέσεις…

Ο «μιμητής» κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Πεφωτισμένος κι αυτός, ίσως λίγο περισσότερο από την κ. Αννούλα, αν και οι γνώμες για το αν θα ακολουθήσει την τύχη της στα πολιτικά αζήτητα διίστανται προς το παρόν.

Αν και όχι δικής του έμπνευσης η σχετική διάταξη νόμου που έρχεται από τα βάθη του 2009, έτυχε από αυτόν η εφαρμογή της. Τι προέβλεπε;

Κάτι πολύ απλό για τους παρακοιμώμενους στα πολιτικά, κομματικά και υπουργικά γραφεία και μάλιστα αυτούς που χωρίς κανένα κριτήριο αλλά μόνο με μία απλή και αναιτιολόγητη απόφαση υπουργού, υφυπουργού, κλπ, είχε καταλάβει υψηλή διοικητική θέση (Πρόεδρος, Περιφερειακός Διευθυντής, κλπ) σε οργανισμούς ινστιτούτα ή Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.

«Όποιος από αυτούς, αποχωρούσε για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αντικατάσταση για λόγους ανεπάρκειας, θα μπορούσε (και θα μπορεί, αφού η σχετική διάταξη συνεχίζει να ισχύει) με αίτησή του να καταλάβει αυτοδίκαια θέση Σχολικού Συμβούλου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονταν οργανικά».

Γνωρίζεται εσείς, οι αναγνώστες, κάποιον που να του χαρίζουν αξιώματα στρατηγού και να μην τα αποδεχθεί; Αφελές το ερώτημα, αφού όλοι όσοι υπάγονταν σ’ αυτή την κατηγορία έκαναν χρήση αυτής της διάταξης και ορίσθηκαν Σχολικοί Σύμβουλοι, χωρίς καμία αξιολόγηση και καθ’ υπέρβαση των προβλεπόμενων θέσεων.

Και πάλι κανείς δεν μίλησε, αφού αφορούσε λίγους και εκλεκτούς…

Το σήμερα του κ. Λοβέρδου…

Ποιος ο λόγος να ψέξει κάποιος τον αξιαγάπητο κατά τα άλλα κ. Λοβέρδο; Δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έπραξαν οι προκάτοχοι του στην υπουργική καρέκλα. Μία διαταξούλα και μάλιστα σε μορφή τροπολογίας, αφού φαίνεται ότι ο «μποναμάς» είχε ξεχαστεί κατέθεσε ο άνθρωπος. Εξάλλου δεν αφορά πολλούς, δεκατρείς είναι όλοι κι όλοι οι άνθρωποι. Είναι δυνατόν η πλούσια εμπειρία τους στην εκπαίδευση και τη διοίκηση να πάει χαμένη; Άσε που γνωρίζουν και από πολιτική, αφού τόσα και τόσα πολιτικά γραφεία έχουν υπηρετήσει… Τελικά η τροπολογία αποσύρθηκε. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση για την κατάληψη θέσης Σχολικών Συμβούλων για τους Περιφερειακούς Διευθυντές, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση συνεχίζει να ισχύει…

Και οι φωνασκούντες διαμαρτυρόμενοι αρθρογράφοι και μη γιατί φωνάζουν;

Είναι πολύ απλό. Οι εποχές αλλάζουν και δεν χρειάζεται να βρεθούν μπροστά μας και μάλιστα με θέσεις προσωποπαγείς που κανείς δεν θα μπορεί να «πειράξει»… Άσε που μπορεί να «δικαιωθεί» και κάποιος παλιότερος, για λόγους ίσης αντιμετώπισης πάντα, και να αυξηθούν οι θέσεις αυτές… Κι ως γνωστόν οι κάτοχοι αυτών των θέσεων, παλαιότερα και σήμερα, έχουν συγκεκριμένη πολιτική χροιά.., άσε που η εποχή των εικονικών αποσπάσεων στο υπουργείο Παιδείας έχουν παρέλθει προ πολλού…

Καταραμένο διαδίκτυο που όλα τα γνωρίζεις και όλα τα ξεσκεπάζεις…. Έχεις γίνει πλέον «κτήμα» των πάντων και όχι μόνο των λίγων και εκλεκτών…

Θα πει, όμως, κάποιος, όταν τσακώνονται τα βουβάλια τι δουλειά έχουν οι βάτραχοι να ανακατεύονται στα πόδια τους;

Κι όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια. Έρχεται η αξιολόγηση και τότε … Αυτό, όμως είναι άλλο θέμα για άλλο σημείωμα για τα προσεχή.

Ως τότε να θυμάστε κ. αναγνώστα: «Όταν συνέβαινε στους άλλους δεν με αφορούσε και δεν είπα τίποτα. Τώρα που έρχεται η σειρά μου θα βρεθεί άραγε κάποιος να μιλήσει για μένα…

Για την απάντηση ισχύει το: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημ…

για την απόδοση «Κεντυρίων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "