Ο «ανερμάτιστος» υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε για άλλη μία φορά ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή του «στον Ενικό» του ανκόραμαν και Εκδότη - δημοσιογράφου κ. Νίκου Χατζηνικολάου, την Δευτέρα που πέρασε.

Τι είπε, όμως, πέρα από τα φιλολαϊκά υπέρ των «κακώς εκδιωχθέντων» εκπαιδευτικών που, όμως, όπως ο ίδιος σημείωσε για περισσότερο από δέκα φορές δεν ήταν δική του απόφαση αλλά του προκατόχου του; ΤΙΠΟΤΑ, απλώς ένα μεγάλο τίποτα.

Όποιος παρακολούθησε με προσοχή όλη την εκπομπή και κυρίως όλα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος έμεινε με την εντύπωση ότι ο ίδιος δεν έχει καμία γνώση για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα της Δευτεροβάθμιας.

Προβάλλοντας συνεχώς είτε ότι δεν έχει ενημέρωση, είτε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν κατέληξε να δώσει την εντύπωση ενός γραφειοκράτη δικηγόρου (αυτή την ιδιότητα επικαλέστηκε κάποια στιγμή) που τυχαία βρέθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο και ότι ουσιαστικά όσα ο ίδιος τραβάει (πολιτικά εννοείται) οφείλονται στις αποφάσεις των προκατόχων του.

Μεγαλόψυχος προς τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι δεν τον απέλυσε με δική του θέληση, αν και άλλα επιττάσει ο νόμος, αφού αυτός δεν έκανε την αίτηση προτίμησης θέσης εκτός υπουργείου Παιδείας, όπως τυπικά θα έπρεπε.

Για την πίτα, όμως, δηλαδή την εκπαίδευση τίποτα, εκτός της διαρκούς αναφοράς ότι δεν υπάρχουν χρήματα και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να πορευτούν με αυτό το δεδομένο.

Αποκάλυψε, όμως και τον μεγάλο πόθο αλλά και στόχο του. Θέλει να αφήσει έργο για το «Δημοτικό» με το οποίο ασχολείτε με όλες τις δυνάμεις του.

Για την πλήρη εγκατάλειψη της Επαγγελματικής, αλλά και το μπάχαλο με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις που η μία αναιρεί την προηγούμενη, όπως και τις τροπολογίες νόμων που ψηφίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες ούτε βέβαια τον ρώτησε κανένας, ούτε ο ίδιος μπήκε στον κόπο να πει έστω κάτι.

Δεν είπε ακόμη τίποτε για όλα τα άλλα, όπως νέα αναλυτικά προγράμματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, νέα Βιβλία ΕΠΑΛ, πόροι ΕΣΠΑ, ΙΕΠ, κλπ, ούτε βέβαια τίποτα για τη Διά Βίου Μάθηση στην οποία σε διάστημα τριών μηνών έχουν αλλάξει ήδη τρεις υφυπουργοί, πόσο μάλλον για τις ΣΕΚ που ενώ έπρεπε σύμφωνα με τον προγραμματισμό να λειτουργούν από το Σεπτέμβριο, ακόμη αναζητούνται οι Διευθυντές τους.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα έχει υπουργό Παιδείας και μάλιστα τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Και όπως ο ίδιος είπε το έργο του και όσα λέει και πράττει δεν είναι λαϊκισμός, αλλά αντίθετα τα επικροτούν οι ψηφοφόροι της Β΄Αθήνας που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον επιβράβευσαν εκλέγοντας τον με ρεκόρ ψήφων, έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Αυτό είναι και το πραγματικό πρόβλημα του κ. υπουργού. Η επανεκλογή του και όχι η Παοδεία αυτής της χώρας. Με αυτό και πορεύεται πολιτικά, όπως φάνηκε και από όσα διαμείφθηκαν στην συγκεκριμένη πολιτική εκπομπή.

Για τα υπόλοιπα «γαία πυρί μυχθήτω», κι ας είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "