Εκπαιδευτικοί στο απυρόβλητο με την «συναίνεση» ή την «ανοχή» των Διευθυντών Εκπ/σης, παρά τα πολύ βαριά πειθαρχικά παραπτώματά τους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για διακριτική μεταχείριση ημετέρων εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας σε ότι αφορά τα πειθαρχικά παραπτώματα που έχουν υποπέσει, την στιγμή που το πόπολο τίθεται για ψύλλου πήδημα σε αυτοδίκαιη αργία και ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ποιούν την «πάπια».

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση εκπαιδευτικού της Περιφέρειας Καρδίτσας που αν και καταδικασμένος σε κάθειρξη 25 ετών συνέχιζε να διδάσκει και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (διαβάστε στη συνέχεια όλη την είδηση), νέες περιπτώσεις σαν αυτή αναμένονται σύντομα να βγουν στη δημοσιότητα.

Ενδεικτικά δύο κραυγαλέες από αυτές περιπτώσεις που φανερώνουν την «διαπλοκή» υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας με «υμέτερους» εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές του κλάδου:

α). Ανατολική Αττική: Ουδέποτε ενεργοποιήθηκε η διαδικασία ΕΔΕ για τα πολύ υψηλόβαθμα εκπαιδευτικά στελέχη που κατονομάσθηκαν με το Πόρισμα Ρακιτζή, την άνοιξη του 2012, ως έχοντες προβεί σε παράβαση καθήκοντος περί την υπηρεσία. Το πόρισμα συγκεκριμένα ανέφερε ότι έπρεπε να διενεργηθεί με εντολή του Υπουργού Παιδείας, ως μόνου αρμοδίου, ΕΔΕ σε βάρος εκπαιδευτικών που εκείνη την χρονική περίοδο ήταν (μερικοί συνεχίζουν να είναι) Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολικών μονάδων.

Παρά την «παραγγελία» του κ. Ρακιτζή, τόσο ο απελθής υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, όσο και ο νυν κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ουδέποτε έδωσαν εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ παρά τα βαρύτατα πειθαρχικά και όχι μόνο παραπτώματα που τους αποδίδει το σχετικό πόρισμα, όπως παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία. Για τον λόγο αυτό οι κατονομαζόμενοι συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις τους, χωρίς καμία πειθαρχική ή άλλου είδους επίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πολιτικοί «υπάκουσαν» σε πολιτικές πιέσεις των κομματικών μηχανισμών των δύο «συγκυβερνώντων κομμάτων», αφού οι εκπαιδευτικοί, που κατά τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υπέπεσαν σε αυτά τα βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, ανήκουν στον κομματικό στρατό τους, όλοι δε ή σχεδόν όλοι είτε παραμένουν στις θέσεις τους, είτε έχουν τοποθετηθεί σε νέες υψηλότερου βαθμού διοίκησης, όπως σε Γραφεία υπουργών - υφυπουργών και διοικήσεις Οργανισμών και Ινστιτούτων στις οποίες διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά κονδύλια.

β). Δυτική Αθήνα: Η Εισαγγελία Αθηνών έχει απαγγείλλει κατηγορίες για «συκοφαντική δυσφήμηση» και έργω εξύβριση σε εννέα εκπαιδευτικούς (τα ονόματα τους βρίσκονται στην διάθεση της ιστοσελίδας) και με βούλευμα έχει παραπέμψει την υπόθεση στο εδώλιο (19 2.2015), η αρμόδια, όμως, Διεύθυνση Εκπαίδευσης δηλώνει ότι αγνοεί επισήμως το γεγονός και δεν θέτει σε αυτοδίκαιη αργία και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους συγκεκριμένου εκπαιδευτικούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Λεπτομέρεια 1η της υπόθεσης: Και οι εννιά (9) «κατηγορούμενοι» εκπαιδευτικοί είναι ή ήταν συνδικαλιστές ή υποψήφιοι αιρετοί ΠΥΣΔΕ.

Λεπτομέρεια 2η της υπόθεσης: Νομικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας τουλάχιστον των κατηγορουμένων φέρεται να είναι ή έτσι παρουσιάζεται, εκπαιδευτικός που υπηρετεί (ή παρέχει υπηρεσίες) ως Νομικός Σύμβουλος στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (κ. Νομικές Σύμβουλε, αλήθεια δεν γνωρίζεται ότι οι απειλές έστω και έμμεσες προς τον καταγγέλλοντα αποτελούν πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα ή όχι;).

Διαβάστε στη συνέχεια την είδηση για τον καταδικασθέντα με25 χρόνια εκπαιδευτικό που προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Ευτέρπης Κοτζαμάνη, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Αυτό βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι η δηλωθείσα «άγνοια» της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Ποινή. Τώρα βέβαια πως σε μία μικρή κοινωνία, όπως η Καρδίτσα, όπου κατά δήλωση του μακαρίτη ηγέτη του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, όλοι ξέρουν που «κατουράει ο καθένας», η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν γνώριζε;…. ε αυτό ας αναζητηθεί σε άλλες δομές και σχέσεις…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ (και Καταδίκη σε 25 χρόνια)

Έρευνα Αρείου Πάγου για καθηγητή που διδάσκει ακόμη ενώ έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη. 

Νέα παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία ζητάει από την εισαγγελία Εφετών Λάρισας να διαπιστωθεί εάν πράγματι εκπαιδευτικός, καθηγητής του ΚΕΚ στην Καρδίτσα, συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του καθηγητή δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως εκ τούτου η υπηρεσία δεν πληροφορήθηκε την επίμαχη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το νόμο, με έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και της σε βάρος του απόφασης έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "