Τα λαμόγια του υπουργείου Παιδείας, η «Κλοπή», το Πειθαρχικό, η δίκη και η μεθόδευση της «αθώωσής» τους στο ποινικό – Επεισόδιο 1ο

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Η ιστορία έχει αφετηρία το μακρινό 2009, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Σ’ αυτή εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές σχολείων εκπαιδευτικοί και οι παθόντες ιδιώτες.

Καταδεικνύει σε όλο τους το μεγαλείο, τα κόλπα που μεταχειρίζονται τα «λαμόγια» του υπουργείου Παιδείας με την συνδρομή πολιτικών προκειμένου να αποφύγουν τον «πέλεκι» της δικαιοσύνης όταν οι ίδιοι πιάνονται στις δαγκάνες της.

Εν αρχή η «Κλοπή»…

Το 2009 «συλλαμβάνονται» από τυχαίο γεγονός αλλά επ’ αυτοφόρω, στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί να έχουν αντιγράψει, φωτοτυπήσει, βιβλιοδέσει και μοιράσει σε μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, βιβλίο ιδιώτη για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια διαγωνισμού προμήθειας βιβλίων από το ελεύθερο εμπόριο και η φύλαξη του σύμφωνα με το νόμο ήταν στην ευθύνη του Τμήματος Β΄ ΤΕΕ στο οποίο προϊσταμένη την περίοδο εκείνη ήταν η «πεφωτισμένη» κα Γεωργατζέλη. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις το βιβλίο δεν έπρεπε ποτέ να φύγει από το Γραφείο της κας Γεωργατζέλη και να μην γνωστοποιηθεί σε κανένα εκτός από τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, όμως, τα αντίτυπα του βιβλίου που είχαν προσκομισθεί στα πλαίσια του διαγωνισμού «εξαφανίσθηκαν», έως ότου βρέθηκαν τα φωτοτυπημένα αντίγραφά τους.

Η «περίτεχνη» ΕΔΕ και το «ψυγείο» της

Ο «παθών» κάνει αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας κι αυτό μετά από πολλή καθυστέρηση και πιέσεις του, διατάσσει ΕΔΕ. Αυτή ανατίθεται στον τότε Διευθυντή Σπουδών Α/θμιας Εκπαίδευσης και σημερινό Σχολικό Σύμβουλο δασκάλων στην Θεσσαλονίκη.

Με την ΕΔΕ του κ. «Διευθυντή», μέσα από ένα «περίτεχνο» Δια Δαύτα, ουσιαστικά «αθωώθηκαν» όλα τα υψηλόβαθμα αλλά και χαμηλόβαθμα στελέχη του υπουργείο παιδείας και απονεμήθηκαν ευθύνες ενοχής σε δύο σχολικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με την «αθωωθείσα» από την ΕΔΕ κ. Γεωργατζέλη, όπως αποτυπώνεται στην κατάθεσή της, για το γεγονός της «κλοπής» και παράνομης ανατύπωσης και διανομής του συγκεκριμένου βιβλίου, ουσιαστικά έφταιγε ο εκδότης του Βιβλίου, αν και για το συμβάν δεν γνώριζε τίποτα, όπως ισχυρίσθηκε εγγράφως. Σημειωτέον ότι η κ. Γεωργατζέλη ήταν πολιτικός «συνοδοιπόρος» ισχυρού παράγοντα του τότε κυβερνόντος κόμματος και σημερινό αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, ιδιαίτερα προβεβλημένο. Όσο για την κ. Γεωργατζέλη, σήμερα είναι Διευθύντρια σε σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και πρόεδρος νομαρχιακής συνκυβερνόντος κόμματος πάλι στην ίδια περιοχή.

Το ίδιο, δηλαδή δεν γνώριζαν και δεν έλαβαν καμία γνώση, δήλωσαν εγγράφως καταθέτοντας στον διενεργήσαντα την ΕΔΕ και οι Διευθυντές των σχολείων στα οποία διανεμήθηκαν το κλεψίτυπα αντίγραφα του βιβλίου, όπως και οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν από αυτά.

Σημεία των καιρών: Από τους «αθωωθέντες» με την ΕΔΕ Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς, αρκετοί από αυτούς ανήκουν στις άτυπες ομάδες (που συνήθως νομιμοποιούνται εκ των υστέρων) που έχουν συσταθεί στο ΙΕΠ για την σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων μαθημάτων και συγγραφή βιβλίων για τον Τομέα ειδικοτήτων στον οποίο διδάχθηκε το συγκεκριμένο βιβλίου που αναπαράχθηκε και διανεμήθηκε παράνομα.

Το γεγονός, ότι στις αποθήκες των συγκεκριμένων σχολείων βρέθηκαν σε μεγάλους αριθμούς βιβλιοδετημένα κλεψίτυπα αντίτυπα του βιβλίου, όπως επίσης βρέθηκαν και στην κατοχή των μαθητών που διδάσκονταν το μάθημα, θεωρήθηκε από τον κ. «Διευθυντή» που διενήργησε την ΕΔΕ, άνευ σημασίας και δεν λήφθηκε υπόψη.

Για ένα μεγάλο διάστημα η «ΕΔΕ» χάθηκε και παρά τα συνεχή αιτήματα του παθόντος να γνωρίσει τόσο αν αυτή είχε ολοκληρωθεί, όσο κι αν είχαν βγει τα συμπεράσματα της, αυτός ουδέποτε πήρε κάποια απάντηση από τον κ. «Διευθυντή» και τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που τον παρέπεμπαν η μία στην άλλη.

Με την αλλαγή της ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας, μετά τις εκλογές του 2009, ο «παθών» επανήλθε με νέο αίτημα να του γνωστοποιηθεί ο φάκελος της ΕΔΕ και έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι αυτή είχε «χαθεί», αφού το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο αλλά και αρχείο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης του κ. «Διευθυντή», του Γενικού Γραμματέα και του Υπουργού είχε διαγραφεί πριν την μεταβίβαση της εξουσίας στη νέα ηγεσία του υπουργείου.

Ο παθών επανήλθε με «εισαγγελική εντολή» και η ΕΔΕ «βρέθηκε» στην Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου «θαμένη» στο ψυγείο, συγνώμη στις ντουλάπες του κ. Διευθυντή της, ο οποίος αρνήθηκε να την γνωστοποιήσει παρά την εισαγγελική γραπτή εντολή.

Χρειάσθηκε η απειλή ότι θα ζητηθεί η ποινική του δίωξη για την άρνησή του να παραδώσει στον παθόντα αντίγραφο του φακέλου της ΕΔΕ, για να υποχρεωθεί τελικά να δώσει εντολή στις γραμματείς του (είχε τρεις και μία προϊσταμένη ο άνθρωπος). Όσο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό των δύο κατανομαζόμενων ως υπαιτίων Σχολικών Συμβούλων, μην πάει το μυαλό του αναγνώστη σε κάτι θετικό. Απλώς η ΕΔΕ είχε θαφτεί και παρέμενε ανενεργή. Όπως γίνεται κατανοητό το «σύστημα» φροντίζει τα παιδιά του, έστω κι αν ανήκουν (που δεν είναι γνωστό) σε άλλα πολιτικά μαντριά…

Η ποινική Δίωξη των δύο Σχολικών Συμβούλων

Ο «παθών» μετά την παραλαβή του φακέλου της ΕΔΕ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών «κατά παντός υπευθύνου» και το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δύο (2) σχεδόν χρόνια μετά προσωποποίησε τις κατηγορίες στο όνομα των δύο σχολικών συμβούλων παραπέμποντας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κακουργημάτων, εν έτι πλέον 2011.

Έκτοτε για διαφόρους λόγους η εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο έχει πάρει επτά (7) αναβολές με την τελευταία να δίνεται χθες Δευτέρα 3.11.2014 για τις 13 Φεβρουαρίου 2015.

Ο εκφοβισμός του «παθόντα»

Λίγο μετά την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο από τη δικαιοσύνη, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πλέον σχολικούς συμβούλους επεδίωξε και συναντήθηκε με τον «παθόντα» στο χώρο εργασίας του τελευταίου, στον οποίο προσήλθε «ξαφνικά» και χωρίς καμία ειδοποίηση.

Στη συνάντηση των δύο ο προσελθών κατηγορούμενος σχολικός σύμβουλος, επιχείρησε στην αρχή να πείσει τον παθόντα να τοποθετηθεί ευνοϊκά στην υπόθεση, ώστε να πέσουν οι δύο κατηγορούμενοι στα «μαλακά» και στην άρνηση του τελευταίου να συναινέσει σ’ αυτό κατέθεσε πρόταση «εξαγοράς» της ζημιάς του με 3.000 ευρώ.

Στην σθεναρή σταθερή θέση του παθόντα για κανένα συμβιβασμό τον προέτρεψε να το ξανασκεφθεί γιατί «και δουλειά έχει και οικογένεια» και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον».

Έκτοτε το ΣΔΟΕ «επισκέφτηκε» τον παθόντα και στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε το αυτοκίνητο του παραδόθηκε στις φλόγες στις 4 τα ξημερώματα (το τελευταίο μπορεί να είναι ακραία περίπτωση προειδοποίησης αλλά συνέβη με την Πυροσβεστική να παραπέμπει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη για την αναζήτηση των αγνώστων δραστών).

Η επιχειρηθείσα «πλαγίως αθώωση» των κατηγορουμένων

Τη Δευτέρα 3.11.2014 (δηλαδή χθες) κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο 1ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κακουργημάτων, ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων Σχολικών Συμβούλων, ζήτησε την κατάργηση της δίκης (!!!) λόγω της απαλλαγής τους (αθώωσης) σε προγενέστερη δίκη με το ίδιο κατηγορητήριο, προσκόμισε μάλιστα αντίγραφο της αθωωτικής απόφασης.

Η σύνθεση του δικαστηρίου, πιθανόν γιατί δεν πείσθηκε από το σχετικό «αθωωτικό έγγραφο» ανέβαλε «για κρείσσονες αποδείξεις» την υπόθεση για τις 13.2.2015, όπως προαναφέρθηκε παρά την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας αυτό να αγνοηθεί και να διεξαχθεί η δίκη.

Εκ των υστέρων μία πολύ μικρή έρευνα έδειξε τα εξής:

α). Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον «παθόντα» εκδότη και την κλίση των δύο σχολικών συμβούλων για κατάθεση στον ανακριτή, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ενεργοποιήθηκαν ξαφνικά και ανασύροντας τον φάκελο της ΕΔΕ από το «ψυγείο» συντήρησής του, παρέπεμψαν τους δύο σχολικούς συμβούλους στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και όπως ο νόμος ορίζει στη δικαιοσύνη για να κρίνει ποινικά το παράπτωμα τους.

β). Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ενήργησε ταχύτητα και αφού δεν υπήρχε αντίλογος από τον «παθόντα» ή από το καθ’ ύλη υπεύθυνο υπουργείο Παιδείας, «αθώωσε» τους δύο πειθαρχικά διωκόμενους Σχολικούς Συμβούλους, δεχόμενο ότι η «κλοπή» των βιβλίων, η παράνομη αναπαραγωγή τους και η διανομή τους στους μαθητές έγινε «ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ».

γ). Με αυτή την απόφαση «παραμάσχαλα» οι δύο κατηγορούμενοι σχολικοί σύμβουλοι και αφού επιτύγχαναν διαρκώς αναβολές στην ποινική δίκη στην οποία είχαν παραπεμφθεί, προσήλθαν στην δίκη για «πταίσμα» στην οποία είχαν παραπεμφθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για το πειθαρχικό τους παράπτωμα, δίκη στην οποία ελλείψει πέραν των άλλων αντιλόγου, αθωώθηκαν ως «αθωωθέντες» και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Επιμύθιο

Το τι τελικά θα γίνει, θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη στις 13 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Η μεθόδευση, όμως, που ακολουθήθηκε αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι «τα λαμόγια» του συστήματος που «παίζουν μπάλα», κατά τη λαϊκή έκφραση, στο υπουργείο Παιδείας είναι διαχρονικά και λαμβάνουν υπέρτατο βαθμό στην αλληλοπροστασία και την «κάλυψη» κάθε λαμογιάς τους.

Την ίδια ώρα, απλοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται και τείθονται σε αυτοδίκαιη αργία, με ερωτηματικό μάλιστα την απόλυση, για λόγους «ανάρμοστης κοινωνικής συμπεριφοράς», ενώ ο περιλάλητος κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει με στόμφο ότι δεν υπάρχει «διαπλοκή και διαφθορά στο Υπουργείο Του».

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί την απαρχή μίας σειράς άρθρων για τα περίεργα που συμβαίνουν στο υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την συμπεριφορά των εχόντων και κατεχόντων θέσεις ευθύνης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η «παραβατικότητά» τους από τους κατά περίπτωση αρμόδιους. Σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρχει και αναφορά των ονομάτων και σε άλλες, όπως αυτή του παρόντος άρθρου, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει αφού υπάρχει σε εκκρεμότητα ποινική δίκη.

Στο επόμενο η περίπτωση του κ. «Διευθυντή» που χορηγούσε πλαστά ή μάλλον εικονικά πτυχία και των Διευθυντών που «χάρησαν» σε μαθητές την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση και «αθωώθηκαν» μετά από παρέμβαση μικρού αλλά πολύ ισχυρού πολιτικού κόμματος…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "