Ανδρέας Λοβέρδος και Αλέξ. Δερμεντζόπουλος: ή είναι ανίκανοι ή έχουν «δεσμεύσεις» και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Μνημείο κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας οι αποφάσεις που προσυπογράφουν (κ. Μαρία Μπαμπά μέρος 2ο)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Σε προηγούμενο σημείωμα μας είχαμε ασχοληθεί με την περίπτωση της κας Μαίρης Μπαμπά, εκπαιδευτικού ΠΕ 18.20 (Κλωστοϋφαντουργίας) σε διαθεσιμότητα, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις με τις οποίες η κυρία αυτή παραμένει και εργάζεται στο ΙΕΠ χωρίς να υπάρχει καμία νόμιμη απόφαση, γνωρίζοντας μοναδική προνομιακή μεταχείριση, κάτι που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους 1.777 εκπαιδευτικούς που βιώνουν την ανασφάλεια της διαθεσιμότητας και την απειλή της απόλυσης (για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ εδώ).

Η προνομιακή μεταχείριση της κας Μαρία Μπαμπά αποτελεί μνημείο κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας. Κι αυτό γιατί κατά παράβαση κάθε νόμου, ακόμη και του Συντάγματος, αυτή όχι παραμένει στο ΙΕΠ αλλά και συνεχίζει να συμμετέχει σε αμειβόμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα να επιλέγεται σε υψηλόβαθμη επιτελική εκπαιδευτική θέση, που όμως της την «φυλάνε» έως ότου και να και όποτε λήξει το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο έχει τεθεί.

Είχαμε μάλιστα αναρωτηθεί, αν η κ. Μπαμπά, αμείβετε για ότι προσφέρει από τη θέση της στο ΙΕΠ ή όχι. Η απάντηση είναι ότι ναι αμείβεται και μάλιστα πλουσιοπάροχα μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία συμμετέχει, σε μερικά μάλιστα ως εκπρόσωπος του ΙΕΠ, ενώ οι κ.κ. υπουργοί της έχουν εγκρίνει και άδεια παροχής υπηρεσιών και ιδιωτικού έργου παρά την σχετική γνωμοδότηση (183/2014) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που ρητά ορίζει ότι δεν είναι αυτό επιτρεπτό σε δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως η κ. Μπαμπά.

Στο ερώτημα, αν τα γνωρίζουν οι κ.κ. Λοβέρδος Ανδρέας, υπουργός Παιδείας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, υφυπουργός Παιδείας, η απάντηση είναι ασφαλώς ναι αφού πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν την κα Μπαμπά, είτε έχουν υπογραφεί από τους ίδιους, είτε από τους προκατόχους τους. Σε κάθε περίπτωση αδιαφορούν για το όργιο καταπάτησης κάθε έννοιας νομιμότητας αλλά και του Συντάγματος σε ότι αφορά την κα Μαίρη Μπαμπά, τη στιγμή που για το παραμικρή «παράτυπη» ενέργεια απλών εκπαιδευτικών κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων και στέλνουν τους παραβάτες στα τάρταρα των πειθαρχικών συμβουλίων.

Την ίδια τακτική, αδιαφορίας και περιφρόνησης της νομιμότητας ακολουθούν οι κ.κ. υπουργοί για κάθε πράξη της γηραιάς διοίκησης του ΙΕΠ με κορυφαίες και ενδεικτικές τις υποθέσει των στημένων διαδικασιών συγγραφής και διανομής των νέων βιβλίων για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.

Αυτή η συμπεριφορά τους υποδηλώνει, είτε ανικανότητα να αντιληφθούν τις ευθύνες του αξιώματός τους και των επιταγών του Συντάγματος στην τήρηση της νομιμότητας, είτε έχουν δεσμεύσεις, κατά το λαϊκό «τους κρατάνε», προς άγνωστα σε μας «συμφέροντα» με αποτέλεσμα να παραβλέπουν ότι γίνεται και κυρίως την καταπάτηση και κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Το ποιο απλοϊκό ερώτημα που μπορεί να τεθεί στους κ.κ. υπουργούς και υφυπουργούς Παιδείας είναι το εξής: «Με ποιο ηθικό ανάστημα στέλνετε για παράβαση καθήκοντος κάθε εκπαιδευτικό που πιθανόν εν αγνοία του δεν εφαρμόζει κάποια διάταξη νόμου, τι στιγμή που εσείς, αν και ταγμένοι γι’ αυτό από την πολιτεία, υπογράφεται ή ανέχεστε και εφαρμόζετε παράνομες αποφάσεις».

Εκτός, βέβαια, αν δεν σας θύμισαν ότι πρέπει να πάτε στην Δοξολογία, οπότε δίνετε εντολή για ΕΔΕ που μάλιστα την αναθέτετε στον καθ’ ύλη υπεύθυνο. Με άλλα λόγια «διυλίζεται τον Κώνωπα και καταπίνετε τις Καμήλους» κ. Ανδρέα Λοβέρδο…

Διαβάστε συνοπτικά τον υπηρεσιακό βίο της κας Μπαμπά, την ευνοϊκή της μεταχείριση, τις «παράνομες» αποφάσεις που την αφορούν και κυρίως τους υπογράφοντες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτιση. Το σημαντικότερο είναι ότι όλες αυτές αποφάσεις έχουν νομική αιτιολόγηση, αλλά όλες μα όλες παραβλέπουν την διαθεσιμότητα της κας Μπαμπά και ότι αυτή συνεπάγεται… (όλες οι αποφάσεις παρατίθονται σε “pdf” στο τέλος)

1) Προκηρύσσεται θέση Συμβούλου Γ του κλάδου ΠΕ18 στο ΙΕΠ (ΑΔΑ: ΒΙ0ΒΟΞΛΔ-8ΞΥ), τη στιγμή που δεν υπάρχει καν Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ18! Την θέση καταλαμβάνει η ευρισκόμενη στη διαθεσιμότητα ΠΕ18.20 Μαρία Μπαμπά (ΑΔΑ: ΒΙΙ9ΟΞΛΔ-7ΑΞ)

2) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 (ΑΔΑ: ΒΛΒΟ9-ΤΗΦ, ΒΛΛ59-3ΛΤ, ΒΙΗΦ9-9ΩΒ) παραμένει προϊσταμένη στη μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΙΕΠ (ΑΔΑ: ΒΕΑ1ΟΞΛΔ-204) μέχρι 30/5/2014 οπότε τοποθετείται στη θέση της η κ. Κωτσογιάννη Βιολέτα (ΑΔΑ: ΒΙΙ9ΟΞΛΔ-Ι9Β)

3) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα ορίζεται Υπεύθυνη του Υποέργου 1 «Πιλοτική εφαρμογή διδακτικού σχεδιασμού σε ηλεκτρονική πλατφόρμα» στην Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3-Οριζόντια Πράξη» (ΑΔΑ: ΒΛ1ΨΟΞΛΔ-4ΣΥ). Μνημονεύεται και ως Μέλος της Ομάδας Διοίκησης και Οργάνωσης της Πράξης.

4) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα ορίζεται μέλος της Επιτροπής Παραλαβής παραδοτέων των εμπλεκόμενων στο προαναφερόμενο Υποέργο 1 (ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΞΛΔ-ΞΝ7)

5) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα ορίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Επιστημονικού Συντονισμού στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης» (ΑΔΑ: ΒΛΓΞΟΞΛΔ-16Λ). Δηλ. εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα θα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής σε Πράξη που αφορά την αξιολόγηση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών!

6) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΙΕΠ (!) στην Ειδική Επιτροπή υποστήριξης εφαρμογής των προϋποθέσεων του μεγάλου έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες ΥΠΔΒΜΘ» (ΑΔΑ: 71ΒΛ9-ΕΧΓ)

7) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα λαμβάνει Άδειες Άσκησης Ιδιωτικού Έργου με Αμοιβή:

α) ΑΔΑ: ΒΙΚ59-ΔΙ5 - ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΡΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ∆ΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ"

β) ΑΔΑ: ΒΙΗΗ9-Χ4Ο - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙ∆Α ΣΤΟ Ι.Τ.Υ.Ε. "∆ΙΟΦΑΝΤΟΣ" ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"

Όμως, όπως έχει αποφανθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις το ΝΣΚ

(http://www.nsk.gov.gr/webnsk/gnwmodothsh.jsp?gnid=1921572),

για υπαλλήλους τελούντες είτε σε άδεια άνευ αποδοχών είτε σε διαθεσιμότητα ΔΕΝ είναι κατά νόμο δυνατή η εξέταση των υποβληθεισών από τους υπαλλήλους αυτούς αιτήσεων χορήγησης αδειών προς άσκηση ιδιωτικού έργου και κατ’ επέκταση η ικανοποίηση των αιτήσεων. Ο λόγος είναι ότι η χορήγηση τέτοιας άδειας προϋποθέτει την πραγματική άσκηση κύριων καθηκόντων από τον υπάλληλο, προς τα οποία μάλιστα πρέπει να συμβιβάζεται και το έργο για το οποίο ζητείται η άδεια της υπηρεσίας.

Εδώ η παρανομία είναι πολλαπλή, όχι μόνο της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αλλά και των οργάνων που χορήγησαν τέτοια άδεια και των φορέων που υπέγραψαν σύμβαση μαζί της.

8) Ευρισκόμενη σε διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών) πληρώνεται και από άλλα έργα ΕΣΠΑ:

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΟΞΛΔ-Τ3Φ για "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΣΧΟΛΕΙΟ 21ου αιώνα) - ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ" στις 30/07/2013 - 1000Ε

ΑΔΑ: ΒΛΛΜΟΞΛΔ-ΠΒΕ για "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΣΧΟΛΕΙΟ 21ου ΑΙΩΝΑ) - ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ∆ΩΝ" στις 29/10/2013 - 2500Ε

ΑΔΑ: ΒΙΕΩΟΞΛΔ-Ρ9Ι για "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΣΧΟΛΕΙΟ 21ου ΑΙΩΝΑ) - ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ∆ΩΝ" στις 21/02/2014 - 3750Ε

9) Συν τοις άλλοις, διαθέτει δικό της γραφείο και τηλέφωνο στο ΙΕΠ, στο οποίο έχει καθημερινή παρουσία, ενώ επισκέπτεται και τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση».

Είναι άγνωστο με ποιο θεσμικό ρόλο και υπό ποια ιδιότητα πραγματοποιεί και συμμετέχει στα προαναφερθέντα η κ. Μαρία Μπαμπά.

Νομίζω ότι κάποιος Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με την περίπτωση της κας Μαρία Μπαμπά.

 1. ΑΔΑ: ΒΙ0ΒΟΞΛΔ-8ΞΥ
 2. ΑΔΑ: ΒΙΙ9ΟΞΛΔ-7ΑΞ
 3. ΑΔΑ: ΒΛΒΟ9-ΤΗΦ
 4. ΑΔΑ: ΒΛΛ59-3ΛΤ
 5. ΑΔΑ: ΒΙΗΦ9-9ΩΒ
 6. ΑΔΑ: ΒΕΑ1ΟΞΛΔ-204
 7. ΑΔΑ: ΒΙΙ9ΟΞΛΔ-Ι9Β
 8. ΑΔΑ: ΒΛ1ΨΟΞΛΔ-4ΣΥ
 9. ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΞΛΔ-ΞΝ7
 10. ΑΔΑ: ΒΛΓΞΟΞΛΔ-16Λ
 11. ΑΔΑ: 71ΒΛ9-ΕΧΓ
 12. ΑΔΑ: ΒΙΚ59-ΔΙ5
 13. ΑΔΑ: ΒΙΗΗ9-Χ4Ο
 14. ΑΔΑ: ΒΛΒΠΟΞΛΔ-Τ3Φ
 15. ΑΔΑ: ΒΛΛΜΟΞΛΔ-ΠΒΕ
 16. ΑΔΑ: ΒΙΕΩΟΞΛΔ-Ρ9Ι

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "