Πρώην Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Κουκοδήμος: Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 

«Το παλιό πεθαίνει. Το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Είναι η ώρα των τεράτων» Τάδε έφη ο μεγάλος θεωρητικός της Ιταλικής Αριστεράς Αντόνιο Γκράμσι. 

Είναι ίσως αυτή τη χρονική περίοδο που τρέχει η κρίση στη χώρα μας (μη βαυκαλίζεται κανείς, πριν το 2020 δεν υπάρχει καμία ελπίδα) που τα «λαμόγια» και τα κρατικοδίαιτα «τρωκτικά» αντί να κάτσουν στις τρύπες τους λουφάζοντας έχουν επιδοθεί σε «πάρτι ιδιοδιαχείρισης και ιδιοεκμετάλλευσης» προς όφελός τους κάθε διαθέσιμου κρατικού χρήματος που για διαφόρους λόγους ξεφεύγει από το τυπικό δημόσιο λογιστικό. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Παπαγιανόπουλος στον Δράκο του Κούνδουρου, στον έτερο των «απατεώνων» Γιάννη Αργύρη «είναι πολλά τα λεφτά Άρη». 

Αυτά τα «λεφτά», τα χρήματα του ΕΣΠΑ, που βρίσκονται εκτός του κεντρικού προϋπολογισμού είναι και το γλυκό στο οποίο έχουν πέσει τα διάφορα τρωκτικά του δημόσιου τομέα, όποιος δε βρεθεί μπροστά τους να αντιστέκεται, βρίσκουν τον τρόπο να τον «εξαποστέλνουν». Μία τέτοια περίπτωση είναι το Υπουργείο Παιδείας. 

Η Δια  Βίου Μάθηση και τα 2.8 δις ευρώ του ΕΣΠΑ 

Το υπουργείο Παιδείας, αν εξαιρέσει κανείς το ΥΠΕΧΩΔΕ του κ. Χρυσοχοΐδη με τα έργα των οδικών αξόνων, είναι το υπουργείο που διαθέτει την μεγαλύτερη προίκα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο. 

Το μεγαλύτερο όλων, από αυτά τα προγράμματα, είναι το πρόγραμμα αναδιάταξης του τομέα «Δια Βίου μάθησης» συνολικού ύψους 2.8 δις ευρώ. Μέχρι την άνοδο της Κυβέρνησης ΓΑΠ (Γεωργίου Παπανδρέου) το 2009, η «Δια Βίου Μάθηση» ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας και τα κονδύλια της από το 2ο και 3ο ΚΠΣ (πρόδρομοι του ΕΣΠΑ) χρησιμοποιήθηκαν για την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων μέσων των διαφόρων ΚΕΚ και του ΟΑΕΔ. Πριν μάλιστα από το 2006 και επί Κυβέρνησης Σημίτη την διαχείριση των δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέσω των ιδιωτικών κυρίως αλλά και των δημοσίων ΚΕΚ είχε η κ. Χριστοφιλοπούλου, σημερινή υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, ως Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας με την συνδρομή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Θέου που είχαν την αρμοδιότητα της συνολικής διαχείρισης του 3ου ΚΠΣ στο υπουργείο Οικονομικών. 

Όταν η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση ΓΑΠ, πήρε ενόψει της αναδιάρθρωσης του ΕΣΠΑ προίκα τη «Δια Βίου Μάθηση» που «μετακινήθηκε» από το υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με την προίκα της ύψους 2.8 δις ευρώ χωρίς να υπολογίζεται μάλιστα και η εθνική συμμετοχή. Η ίδια δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει ούτε ευρώ από αυτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αφού δεν κατάφερε  στο διάστημα που ήταν υφυπουργός Παιδείας να ετοιμάσει και περάσει το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση δράσεων  στον τομέα αυτό. Κατά την διάρκεια της θητείας της ανέδειξε και συγκεκριμένα στελέχη στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως τον κ. Κώστα Καλτσά που από υποδιευθυντής στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω (διευθύντρια του η σύζυγος του κ. Κανέλλου Αλεξανδρόπουλου) «βρέθηκε»  κατά σειρά αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ και Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής του Ε.Ο.Π.Π. που στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Μετά την απομάκρυνσή του ή μάλλον κατά το ορθό την αντικατάστασή του από τον  τελευταίο Οργανισμό έγινε λόγο νόμου Σχολικός Σύμβουλος στην Δ΄ Περιφέρεια Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής. 

Η περίπτωση Κώστα Κουκοδήμου και οι πραγματικοί λόγοι παραίτησής του 

Ο Κώστας Κουκοδήμος, πρώην αθλητής στίβου με παγκόσμια καταξίωση κατάφερε να καταξιωθεί επαγγελματικά πριν την είσοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή επί ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με τον τελευταίο ανασχηματισμό του Αντώνη Σαμαρά ορίσθηκε ως γνωστό στη θέση του υφυπουργού Παιδείας αντικαθιστώντας το Θεσσαλονικιό βουλευτή της ίδιας παράταξης Γκιουλέκα, παίρνοντας κατ’ όνομα και τις ίδιες αρμοδιότητες που ήταν ουσιαστικά μόνο η «Δια Βίου Μάθηση», όχι όμως και την εποπτεία διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του τομέα ευθύνης του που κράτησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για λογαριασμό του (για να δείτε το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες υπουργού -υφυπουργών κάντε κλικ εδώ). Η Οικονομική διαχείριση του ΕΣΠΑ κρατήθηκε ως αρμοδιότητα από τον υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο, γεγονός που στην εξέλιξη των πραγμάτων δημιούργησε παρενέργειες τόσο επικάλυψης αρμοδιοτήτων, όσο και διαχειριστικών σκανδάλων. Κι αυτό γιατί τα μεν αρχικά σχέδια των προγραμμάτων εγκρίνονται από τους αρμόδιους υφυπουργούς, τα υπόλοιπα όμως έγγραφα και κυρίως αυτά που είναι οικονομικού χαρακτήρα, όπως αυτά που ορίζουν δαπάνες και αμοιβές υπογράφονται από τον κ. υπουργό, χωρίς οι πρώτοι να μπορούν να παρέμβουν. 

Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το σημείο τριβής μεταξύ των δύο ανδρών. Συνομιλητές του πρώην υφυπουργού αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ συγκροτημένο άτομο που αντελήφθηκε ότι οι κ.κ. που διαχειρίζονται τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ αρμοδιότητας του  στο υπουργείο Παιδείας (ΕΥΕ, ΕΥΔ, ΙΕΠ και Διόφαντος), τα εξέτρεπαν κατά την υλοποίησή τους από τον κεντρικό τους στόχο, ενώ «αναβάθμιζαν» και τις προβλεπόμενες αμοιβές συμμετοχών και τις γενικές δαπάνες (οδοιπορικά, μετακινήσεις, τροφεία) με την μέθοδο των τροποποιητικών αποφάσεων που δεν πέρναγαν από τον αρχικό υπογράφοντα, δηλαδή τον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό αλλά απλώς «γίνονταν» το παιχνίδι υποβολής – έγκρισης  ενδοϋπηρεσιακά μεταξύ ΕΥΕ, ΕΥΔ και φορέα (ΙΕΠ, κλπ). 

 Έχοντας μάλιστα ως δείγμα το πρόγραμμα συγγραφής των νέων βιβλίων για τα 4 νέα μαθήματα των Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, την υπόθεση των οποίων χρεώθηκε ο πρώην υφυπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου παρότι τόσο την ανάθεση συγγραφής τους, όσο και την διαχείριση του προγράμματος ΕΣΠΑ γι’ αυτά την είχε το ΙΕΠ του κ. Σωτήρη Γκλαβά, ήταν αποφασισμένος, σύμφωνα με συνομιλητές του, να ελέγξει κάθε πρόγραμμα ΕΣΠΑ αρμοδιότητάς του από την αρχή έως το τέλος και ειδικότερα να θέσει από την αρχική απόφαση τις βάσεις και τους όρους της «ορθής» υλοποίησής του. 

Αξιόπιστες πηγές της Δια Βίου Μάθησης και εκπαιδευτικά στελέχη που συνομιλούσαν μαζί του αναφέρουν ότι η προσοχή του πρώην υφυπουργού είχε εστιασθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) –Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» και αυτό για την «Σύνταξη νέων αναλυτικών προγραμμάτων και συγγραφή νέων βιβλίων ΕΠΑΛ» με συνεργασία ΙΕΠ - Ιδρύματος Ευγενίδη που και τα δύο χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Δια Βίου Μάθησης. 

Οι  ίδιες πηγές μιλούν για «ερωτηματικά» του πρώην πλέον υφυπουργού για τις συνεχείς τροποποιήσεις του αρχικού προγράμματος που ξεκίνησε το 2010 (βλέπε άλλο δημοσίευμα της ιστοσελίδας) με συνεχείς αλλαγές προς τα πάνω του κόστους υλοποίησης του και αναδρομικές πληρωμές δαπανών, γεγονός που δεν επιτρέπεται από τις υπηρεσίες της Ε.Ε. για το πρώτο και πλήρη διαφωνία υφυπουργού διοίκησης ΙΕΠ για τον τρόπο υλοποίησής του και επανάληψης με «αδιαφανείς» διαδικασίες των όσων έγιναν στην μεταρρύθμιση Αρσένη. 

Των «φρονίμων τα παιδιά» 

Των «φρονίμων τα παιδιά», όμως, και μάλιστα με την στήριξη του συστήματος της ισορροπίας μεταξύ των δύο Κυβερνητικών ετέρων, πολύ καλοί γνώστες των δρόμων και διαδρόμων της εξουσίας από πολύ παλιά επιχείρησαν να παρακάμψουν κάθε δυσκολία ή «εμπόδιο» που βρήκαν από το υφυπουργείο της «Δια Βίου Μάθησης». 

Εν αρχή το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» 

Από το πουθενά και χωρίς κανένα αίτιο ο πολύς  και υπόδικος σήμερα κ. Καρχιμάκης κάνει δήλωση και τουϊτάρει αρχές Αυγούστου το «Κύριε Πρωθυπουργέ θα ανεχτείτε να κρατάτε υπουργό που κατηγορείτε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος;» 

Γνώστες των μηχανισμών παραπληροφόρησης του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» θεωρούν ότι το ερώτημα δόθηκε έτοιμο σε αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ειδικά σε όσους εμπλέκονται με την Επιτροπή Παιδείας του κόμματος που αρνήθηκαν να το διατυπώσουν είτε κατ’ ιδία, είτε δημόσια, αφού θεώρησαν ότι δεν υπήρχε καν θέμα. Μόνο ο πολύς κ. Καρχιμάκης, γνωστός από για την πολιτική συμπεριφορά του από την εποχή που ήταν γραμματέας της πρωθυπουργικής συζύγου το επιχείρησε. 

Η μη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην καταγγελία Καρχιμάκη είχε, σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του και δει αυτές κοντά στον Πρωθυπουργό να  βομβαρδισθούν με ανώνυμες καταγγελίες περί φοροδιαφυγής και άλλα τινά υφυπουργού της Κυβέρνησης προσκείμενου στην ΝΔ. Η έρευνα απόδειξε ότι τίποτα σοβαρό δεν υπήρχε πέραν των συνήθων στην σημερινή εποχή κρίσης που διανύουμε καθυστερήσεων στην καταβολή χρεών προς το δημόσιο από επιχείρηση στην οποία συμμετείχε ο πρώην υφυπουργός. Το ερώτημα παραμένει βέβαια ποιος έδωσε τα στοιχεία στον κ. Καρχιμάκη την στιγμή που το ΣΔΟΕ βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει φάκελος ελέγχου για την αναφερόμενη επιχείρηση του πρώην υφυπουργού (για να δείτε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ). 

Η παράκαμψη του κ. Κουκοδήμου και η υπογραφή των αποφάσεων από τον κ. Λοβέρδο 

Την ίδια χρονική περίοδο, -αρχές Αυγούστου-, η διοίκηση του ΙΕΠ προβαίνει σε τρεις σημαντικές ενέργειες. 

α). Ανταλλάσει έγραφα μεταξύ της ίδιας και της ΕΥΔ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΥΔ ΕΠΕΚΔιΒιΜ)) παρακάμπτοντας τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κουκοδήμο και αφού παίρνει τη Σύμφωνη Γνώμη της αποφασίζει την 2η τροποποίηση του προγράμματος «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) –Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» με την οποία δίνονται αναδρομικά από το 2010 πολύ υψηλές αμοιβές σε συμμετέχοντες για υπηρεσίες που σύμφωνα με ειδικούς στην διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα έπρεπε πρώτα να γίνει έλεγχος αν  αυτές έχουν ήδη πληρωθεί σε απασχολούμενους του ΙΕΠ και του Συμβούλου Διαχείρισης με άλλες αποφάσεις. 

β). Συντάσσει αντίγραφο επικαιροποίησης της απόφασης Αρβανιτόπουλου για συνεργασία ΙΕΠ-Ιδρύματος Ευγενίδη στην συγγραφή και έκδοση των νέων βιβλίων ΕΠΑΛ και αντί να την υποβάλει προς υπογραφή στον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Κουκοδήμο την προσκομίζει χέρι με χέρι στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο που  την υπογράφει, παρότι ήταν γνωστή η διαφωνία του πρώτου για τον τρόπο που επιχειρεί να υλοποιήσει την σχετική δράση το ΙΕΠ. 

γ). Κωλυσιεργεί και δεν προχωρά σε καμία ενέργεια για  την σύνταξη ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων για τις ΣΕΚ (Σχολές επαγγελματικής Κατάρτισης) παρότι το υφυπουργείο επείγετε αφού πρόκειται για νέο θεσμό εκπαίδευσης που θα πρέπει να τρέξει από τον Οκτώβριο και μετά (θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση ως πιλοτικό πρόγραμμα 23 ΣΕΚ πανελλαδικά). Αν’ αυτού γίνεται γνωστό ότι το αρμόδιο τμήμα του ΙΕΠ, εφαρμόζοντας την πάγια το τελευταίο διάστημα τακτική του έχει για πολλοστή φορά συστήσει άτυπο μηχανισμό σύνταξης των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων των ειδικοτήτων ΣΕΚ, χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των διαφόρων «ειδικών» και σε ποια επαγγελματικά περιγράμματα και προσόντα στοχεύουν. 

Η παραίτηση Κουκοδήμου 

Πηγές του στενού υπηρεσιακού περιβάλλοντος του κ. Κουκοδήμου, αλλά και συνομιλητές του στα πλαίσια της άσκησης των αρμοδιοτήτων του εκτιμούν ότι αυτά ήταν που ξεχείλισαν το «ποτήρι» του. Θεωρώντας  ότι: 

1) ουσιαστικά παρακάμφθηκε από τον κ. Λοβέρδο, 

2) έμεινε χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες ελέγχου του τομέα ευθύνης του και 

3) θα «φορτώνονταν» πολιτικά και όχι μόνο ο ίδιος όποια «κακοδιαχείριση» των προγραμμάτων ή καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των ΣΕΚ ανέκυπτε στο μέλλον και μη θέλοντας να έχει τη τύχη του προκατόχου του κ. Συμεών Κεδίκογλου υπέβαλλε την  παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, αν και μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημέρωσε για όλα όσα προηγήθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η αντίδραση Λοβέρδου με επίκληση ανύπαρκτων αρμοδιοτήτων Κουκοδήμου 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε μεταξύ Λοβέρδου και Κουκοδήμου στο υπουργείο Παιδείας και το πόσο «θερμή και ειλικρινής» ήταν η μεταξύ τους συνεργασία, είναι η κίνηση του πτρώτου να σχολιάσει την παραίτηση του δευτέρου αμέσως μέσω tweeter και facebook. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «τα Νέα» στην ιστοσελίδα της  «Με ένα tweet και μια ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook σχολίασε την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. «O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού», έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να συμπληρώσει: «Οταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: "Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό". Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων.  

Το οξύμωρο της υπόθεσης που φανερώνει και την ειρωνεία της δήλωσης Λοβέρδου είναι ότι  ενώ δήλωσε ότι «Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού» ή σχετική αρμοδιότητα ανήκει στον έτερο των υφυπουργών κ. Δερμετζόπουλο. 

Ακόμη ποιο αποκαλυπτικά είναι όσα ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: Αναφέρει το newsbomb.gr στην διεύθυνση: 

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/489829/paraitisi-koykodimoy-oli-i-alitheia#ixzz3CptyAlym 

(απόσπασμα συνέντευξης Λοβέρδου) 

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για την παραίτηση του κ. Κουκοδήμου; 

Αν. Λοβέρδος: Για αυτό ήθελα απλώς μια καλή λέξη να πω. Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο» που την θέλουμε αυτή τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει το σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ. 

Δημοσιογράφος: Ποιος θα πάρει τη θέση του γνωρίζετε; 

Αν. Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω. 

Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης του γνωρίζετε; Υπήρχαν προβλήματα στη σχέση σας κ .Υπουργέ; 

Αν. Λοβέρδος: Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα. 

Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος; 

Αν. Λοβέρδος: Απολύτως κανένας». 

Σχόλιο Δημοσιογράφου της ιστοσελίδας newsbomb.gr: Αίσθηση προκαλεί η ευκολία με την οποία ο κ. Λοβέρδος «δίνει» τον συνάδελφό του λέγοντας «ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά...». 

Σχόλιο Vukentra.gr: Ας ελπίσουμε ότι ο αντικαταστάτης του κ. Κουκοδήμου στη θέση του υφυπουργού Παιδείας κ. Γιώργος Στύλος βάλει σε τάξη τα του οίκου του, αντιστεκόμενος στις μεθοδεύσεις των γραφειοκρατών του υπουργείου και του ΙΕΠ. 

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του παρόντος, ο Αντόνιο Γκράμσι είπε: «Το παλιό πεθαίνει. Το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Είναι η ώρα των τεράτων». 

Ας προσέξει ο κ. Στύλος γιατί τα «τέρατα» είναι πλέον εδώ και αν τα αφήσει να κάνουν ότι θέλουν η τύχη του, πολιτική και όχι μόνο στις μέρες που ζούμε, είναι προδιαγεγραμμένη… 

Για τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Είτε δεν γνωρίζει, είτε αν γνωρίζει κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου». Τα αποτελέσματα, όμως, που θα παραχθούν θα έχουν επιπτώσεις. Ας μην ξεχνά ότι το «βατοπέδι» στήθηκε με στόχο τον Καραμανλή και βατοπέδια υπάρχουν αυτή την στιγμή πάμπολλα, έστω κι αν δεν χρεώνονται όλα στην Κυβερνητική εταιρική πλειοψηφία. Αυτός έχει και το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι… 

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "