Υπουργείο Παιδείας & ΙΕΠ: Μάχη για την Νέα Ηγεσία του. Ποιοι διαγκωνίζονται για το ΙΕΠ και το Γραφείο Υπουργού

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 


Το πολιτικό Γραφείο Υπουργού 

Η αλλαγή του υπουργού Παιδείας με την τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στην υψηλότερη «καρέκλα» της Ανδρέα Παπανδρέου 37, σήμαινε, όπως ήταν φυσικό και αλλαγή των προσώπων γύρω από το Γραφείο Υπουργού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, στον τρίτο όροφο του υπουργείου έχει ήδη εγκατασταθεί ο κ. Δημήτρης Νικηφόρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και για πολλά χρόνια αιρετός με την ΠΑΣΚ στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, μέλος σήμερα της Επιτροπής Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με κύκλους από την εκπαιδευτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να προστεθεί στην υπο σχηματισμό ομάδα (αν δεν έχει προστεθεί ακόμη) ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης της Β΄ Αθήνας κ. Σκανδάλης, προερχόμενος κι αυτός από τον ίδιο χώρο. 

Για διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου υπουργού, προορίζεται σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, ο κ. Τάσος Χριστάκης, Διευθυντής του ΓΕΛ Βριλισίων, προσωπικός φίλος του κ. Ανδρ. Λοβέρδου, τον οποίο μάλιστα έχει φιλοξενήσει οικογενειακά, αρκετά σαββατοκύριακα στο εξοχικό που διαθέτει στη Κύμη Ευβοίας.

Τα γεγονότα μας πρόλαβαν (το σημείωμα είχε γραφεί 48 ώρες πριν) και χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε ο ορισμός του κ. Χριστάκη στην θέση του Διευθυντή Γραφείου Υπουργού (το υπηρεσιακό βιογραφικό του παρατίθεται στο τέλος του παρόντος σημειώματος). 

Στο «τιμ» των στελεχών του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας ετοιμάζονται ή μάλλον προσπαθούν να ενταχθούν και άλλα μέλη από την επιτροπή παιδείας του ΠΑΣΟΚ και ανάμεσα σ’ αυτός ο ισόβιος πρόεδρος (εκτός αν άλλαξε στο μεταξύ το καταστατικό και έγιναν εκλογές) της ΕΕΤΕΚ κ. Κωνστ, Ανδριανοπουλίτης, πάλαι ποτέ πουλέν (πολιτικό εννοείται) της Αννούλας και σήμερα, σύμφωνα με «συναγωνιστές» του, μέλος κι αυτός της επιτροπής παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ανήκοντας, όμως, πλέον στο περιβάλλον του Πρωτόπαπα, άλλου πασοκικού πολιτικού αστέρα. 

Οι εξελίξεις, όμως τρέχουν και σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, ο κ. Ανδριανοπουλίτης φαίνεται να έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του Υπουργείου Παιδείας (γραφείο 3088), εθεάθη μάλιστα την Δευτέρα (23.6.2014) να συνεργάζεται με υπηρεσιακό παράγοντα του πολιτικού γραφείου του απελθόντα υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου. Η «έκπληξη», όμως, που σημείωσαν υπάλληλοι του υπουργείου, ήταν ότι στο ίδιο γραφείο και συνεργαζόμενος με αυτούς παραβρέθηκε ο συνταξιούχος πρώην Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιος Αλεβίζος, εσαεί όπως είναι γνωστό άτυπος σύμβουλος του νυν Προέδρου του ΙΕΠ κ. Σωτήρη Γκλαβά από την εποχή που ο τελευταίος ήταν Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. 

Τα «πράγματα», βέβαια, σε ότι αφορά τη στελέχωση του πολιτικού γραφείου του υπουργού δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει, αφού οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο που θα αποσπασθούν σ’ αυτό ή θα τοποθετηθούν ως μετακλητοί υπάλληλοι, έχουν ακόμη υποχρεώσεις έως τη λήξη του σχολικού έτους. 

Το ΙΕΠ και η αλλαγή ηγεσίας του 

Όπως, πρώτο το Vukentra.gr και μόνο αυτό αποκάλυψε, ο απελθών υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επιχείρησε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και λίγο πριν τον ανασχηματισμό να «σώσει» την σημερινή ηγεσία του ΙΕΠ, κάνοντας εισήγηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ανανέωση της θητείας του προκειμένου να συνεχίσει το «παραγωγικό» της έργο στην «διασπάθιση», συγνώμη λάθος έκφραση, στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ και τις «μεταρρυθμίσεις» στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. 

Σύμφωνα, όμως, με πηγές της Συγγρού, η ασυλία που υπήρχε για την πολιτική της ηγεσίας του ΙΕΠ υπό τον κ. Σωτήρη Γκλαβά, έχει αρθεί προ πολλού, λόγω και των πολύ σοβαρών καταγγελιών που έχουν φθάσει τόσο στο κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στο γραφείο Πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να μην έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την τύχη της διοίκησης του ΙΕΠ και τους πιθανούς αντικαταστάτες τους. 

Τα πράγματα περιπλέχτηκαν με την τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στη θέση του Υπουργού Παιδείας και την εκχώρηση της αρμοδιότητας ορισμού των διοικήσεων των νομικών προσώπων και Οργανισμών που εποπτεύονται από το Παιδείας μόνο σ’ αυτόν και όχι στον υφυπουργό Παιδείας, αναλογικά. Βέβαια, όπως είναι γνωστό, το τελευταίο λόγο έγκρισης των διοικήσεων στα πάσης φύσεως Νομικά πρόσωπα και Οργανισμούς του δημοσίου έχει ο Πρωθυπουργός, αφού οι προτάσεις των υπουργών περάσουν πρώτα από την «κρισάρα» του στενού του συνεργάτη και υπουργού Επικρατείας κ. Σταμάτη. 

Αυτό, όμως, δεν έχει πτοήσει όλους, όσους, μέσα και έξω από το ΙΕΠ, ορέγονται θέσεις στην νέα, έτσι κι αλλιώς, διοίκηση του ΙΕΠ που θα προκύψει, με αποτέλεσμα οι «διαγκωνισμοί» με ή όχι τη συνδρομή ή την επίκληση ισχυρών πολιτικών υποστηρικτών να έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε ακήρυκτο «πόλεμο». 

Η άμμος στην κλεψύδρα της αλλαγής, τρέχει, αφού πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για ΑΕΙ & ΤΕΙ, στις οποίες εμπλέκεται με τον ένα ή άλλο τρόπο και το ΙΕΠ. Όπως έγινε γνωστό η πίεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των γραπτών και της αποστολής της βαθμολογίας τους, είναι πολύ μεγάλη στα βαθμολογικά κέντρα με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η Παρασκευή 27 τρέχοντος μηνός. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. 

Ήδη οι πρώτες βολές και μάλιστα βαρέος πυροβολικού εξαπολύθηκαν μέσω του esos, από τον κ. Γιώργο Μπαγάκη, Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο κ. Μπαγάκης, ουσιαστικά καταγγέλλει την σημερινή διοίκηση του ΙΕΠ και τον πρόεδρο του κ. Σωτήρη Γκλαβά, για ποδηγέτηση και οπισθοδρόμηση όλων των δράσεων εκπαιδευτικής πολιτικής στην νοοτροπία του πάλαι ποτέ Π.Ι., την καθυστέρηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ορατά θετικά πρόσημα στην εκπαίδευση, την επιλεκτική τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης του ΙΕΠ ατόμων από το παλιό Π.Ι., και την ουσιαστική αναπαλαίωση και επαναφορά των πολιτικών του Π.Ι. του 2000. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι το 2000, ο κ. Σωτήρης Γκλαβάς ήταν μέλος (Σύμβουλος Α΄) του τότε Π.Ι.. Αναφέρει και άλλα και μάλιστα πολύ αιχμηρά που πιθανόν χρήζουν έρευνας από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ο κ. Μπαγάκης, αλλά αυτά είναι αντικείμενο άλλου άρθρου (βλέπε «Φοβερές καταγγελίες του Καθηγητή Γ. Μπαγάκη για τη διοίκηση του ΙΕΠ» - κλικ εδώ). 

Οι Μνηστήρες και τα «παρεπόμενα» 

Σωτήρης Γκλαβάς: Αν κι όλες οι ενδείξεις και πληροφορίες τον θεωρούν «τελειωμένο» από τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ, τίποτα δεν αποκλείει να κάνει την έκπληξη και να παραμείνει στη διοίκηση του Ινστιτούτου αφού συνεχίζει να διατηρεί πολύ ισχυρές πολιτικές προσβάσεις σε περισσότερους από ένα κομματικούς χώρους, όπως επίσης και σε μία μικρή αλλά ισχυρή μερίδα πανεπιστημιακών. Διαθέτει επίσης και την στήριξη μεγάλου μέρους των μελών της διοίκησης του ΙΕΠ, όπως και του προσωπικού του, αφού ουσιαστικά υπήρξαν δικές του επιλογές. Σε ότι αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η μεγαλύτερη στήριξη που έχει λαμβάνει είναι από τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου, του οποίου υπήρξε στενότατος συνεργάτης, ενώ αυτή που απολάμβανε από την Επιτροπή Παιδείας του κόμματος έχει ουσιαστικά μηδενισθεί λόγω της ουσιαστικής αγνόησης των μελών της μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΙΕΠ, εκτός από τον Σχολικό Σύμβουλο και πρόεδρο στην επιμέρους κομματική επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης της Συγγρού κ. Παρασκευά Γυαλούρη, που ήταν και μέλος της διοίκησης του Ινστιτούτου. 

Έμπειροι εκπαιδευτικοί παράγοντες με εμπλοκή στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και η υποστήριξη του από τον συνταξιούχο σήμερα Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη που είναι πρόεδρος στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρία (Αρσάκεια) και ο οποίος συνεχίζει να έχει πρόσβαση και πολιτική επιρροή σε όλο σχεδόν το φάσμα των κομμάτων που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή. Ας μην ξεχνά κανείς ότι ο κ. Σωτήρης Γκλαβάς είναι και μέλος του Δ.Σ. Της Φιλεκπαιδευτικής, υπήρξε δε Διευθυντής του πολιτικού του Γραφείο στο σύντομο πέρασμα του από την καρέκλα του Υπουργού Παιδείας. 

Ιωάννης Κουμέντος: Νυν αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΙΕΠ, οφείλει τη θέση του στον συμβιβασμό της τότε τρικομματικής Κυβέρνησης για «το μοίρασμα» των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό. Σκληρό κομματικό στέλεχος του εκπαιδευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, επιλέχθηκε από την Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, έγινε εξ οφιτσίου, με βάση νόμο που πέρασε η Αννούλα, αμέσως μετά την αποχώρηση του από τη θέση του Διευθυντή, Σχολικός Σύμβουλος και κατέληξε με αυτή την ιδιότητα αντιπρόεδρος του ΙΕΠ. Η μη εκλογή της κ. Διαμαντοπούλου και η ανεξαρτητοποίησή της από το ΠΑΣΟΚ, τον οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στην σφαίρα επιρροής του πολιτικού πασοκικού αστέρα» της Β΄ Αθηνών κ. Πρωτόπαπα. 

Πληροφορίες από το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ (όσο έχει απομείνει). μιλούν ότι το όνομα «Ιωάννης Κουμέντος» έχει φθάσει τόσο στον νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και στον ίδιο τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως πρόταση για τη θέση του Προέδρου ΙΕΠ με το αιτιολογικό ότι γνωρίζει τα του Ινστιτούτου και της Εκπαίδευσης, έχει δεν αποδείξει από την θητεία του στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Αττικής ότι στηρίζει τις πολιτικές επιλογές του κόμματος χωρίς καμία προσωπική διαφοροποίηση. 

Παρασκευάς Γυαλούρης: Παρά τα κομματικά Νεοδημοκρατικά παράσημά του, θεωρείται «αουτσάιντερ» για τη θέση του Προέδρου ΙΕΠ, αν και πιθανολογείται ότι θα παραμείνει ως μέλος και στη νέα διοίκηση του Ινστιτούτου. Εκπαιδευτικοί κύκλοι εικάζουν ότι αν η θέση του προέδρου ΙΕΠ «καταχωρηθεί» στη Νέα Δημοκρατία μάλλον θα επιλεγεί κάποιος Πανεπιστημιακός. 

Ηλίας Ματσαγγούρας: Πολυπράγμων συνταξιούχος Καθηγητής Πανεπιστημίου που ενίοτε παρουσιάζεται και ως Καθηγητής εν ενεργεία σε δημόσια έγγραφα και κυρίως αυτά που τον διορίζουν σε θέσεις ευθύνης. Προέρχεται από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ και υπήρξε επί Άννας Διαμαντοπούλου ο εισηγητής του «project» και της «ερευνητικής εργασίας» σε γυμνάσια και λύκεια, διαχειρίστηκε μάλιστα και το σχετικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την εισαγωγή τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα αποτελεί «συλλέκτη» θέσεων σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς του Υπουργείου Παιδείας (εκτός από μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ είναι και πρόεδρος του ΠΕΚ Πειραιά και όχι μόνο) και αμειβόμενων επιτροπών και εκπαιδευτικών δράσεων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η τυχόν υποψηφιότητα του συναντά πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τον κομματικό εκπαιδευτικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας αφενός λόγω της προχωρημένης ηλικίας του αλλά κυρίως λόγω της μονομέρειας και του νεποτισμού (έχει «τακτοποιήσει» και τον υιό του σε αμειβόμενη θέση ΕΣΠΑ) που του προσάπτουν. Τυχόν επιλογή του για τη θέση του προέδρου ΙΕΠ θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη ή θα είναι προϊόν πολύ μεγάλου συμβιβασμού. 

Τα «Ορφανά» του ΙΕΠ 

Παρεπόμενο των αλλαγών στην ηγεσία του ΙΕΠ είναι η τύχη των «Ορφανών». Σύμφωνα με «κακεντρεχείς» πηγές του ΙΕΠ, «ορφανά» είναι όσοι μέχρι το τέλος Μαΐου είχαν την τύχη να αποσπασθούν, μέσα από περίεργες» αλλά τυπικά σύννομες διαδικασίες, στο ΙΕΠ και άλλοι να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και άλλοι θέσεις Συμβούλων. Η αγωνία τους, αν εξαιρέσει κανείς το Διευθυντή ΙΕΠ κ. Καλπάκα που ορίσθηκε άμεσα, είναι ότι τόσο η απόσπαση τους, όσο και η τοποθέτηση τους σε θέσεις του ΙΕΠ ορίζεται σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που είχε υπογράψει ο απελθών υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος να αρχίσει από 31 Αυγούστου τρέχοντος έτους. Ανάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται αστέρες της ΕΥΕ του υπουργείου, «αποστρατευμένοι» αστέρες του πάλαι ποτέ Π.Ι. και συνταξιούχοι, μεταξύ αυτών δε και ο νυν Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, δάσκαλος κ. Λολίτσας. 

Οι περίεργοι, όμως όροι στις διακηρύξεις απόσπασης και επιλογής τους, όπως επίσης και οι διαδικασίες που ακολούθησαν για την σύνταξη των σχετικών καταλόγων, δημιούργησαν ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα και μεγάλη αγανάκτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε συνδυασμό με την «αυτοκρατορική» συμπεριφορά της Ηγεσίας του ΙΕΠ. 

Αν και οι επιλογές δεν είχαν φανερό πολιτικό χρώμα, η αγωνία των «ορφανών» είναι αν ο νέος υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος αφήσει τα πράγματα ως έχουν σε ότι τους αφορά ή αφού έχει το σχετικό δικαίωμα, ανακαλέσει όλες τις σχετικές αποφάσεις του προκατόχου του και προχωρήσει σε νέες διαδικασίες. Στην περίπτωση αυτή, εάν βέβαια συμβεί, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να προβλεφθούν και δυστυχώς ή ευτυχώς τα προγράμματα ΕΣΠΑ τρέχουν… 

Επιμύθιο 

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Διοίκηση του ΙΕΠ (αναπαλαιωμένη ή όχι) θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το αν θα προχωρήσει σε εξυγίανση του Ινστιτούτου που σε διάστημα 18 μηνών κατάφερε να γίνει ένας από τους ποιο «φαύλους» διοικητικά οργανισμούς του δημοσίου, κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων, όπως κανείς δεν γνωρίζει και για τις αποσπάσεις – τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης και τι επιλογές Συμβούλων ΙΕΠ που έχουν γίνει αλλά θα ισχύσουν από 31.8.2014. 

Ότι, όμως και να συμβεί και ότι θα πράξη η νέα Διοίκηση του Ινστιτούτου, θα έχει επιπτώσεις στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας, στους εκπαιδευτικούς και κυρίως στο όραμα για μία νέα παιδεία. 

Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως πάντα, για να την κρίνουμε, να επισημάνουμε τα λάθη της και να την συγχαρούμε για τα καλά της… 

Τάσος Χριστάκης, Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας (ποιος είναι) 

  • Διευθυντής του ΓΕΛ Βριλησίων έως σήμερα (έως το 2011 Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου) 
  • Γεννήθηκε το 1958 στην Κύμη Ευβοίας. Είναι καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Επιχειρησιακή Έρευνα-Πληροφορική και την Εφαρμοσμένη Στατιστική. 
  • Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων επί 12 έτη και τ. Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων και πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής. 
  • Σύνεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για πολλά χρόνια 
  • Υποψήφιος με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 
  • Υπήρξε γραμματέας και πρόεδρος της Α – Γ’ ΕΛΜΕ Αττικής (Σύλλογος Καθηγητών), πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων και πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων. 
  • Μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων η «Αλληλεγγύη». 

n.p. 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "