Ο ταλαντούχος υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και το υπαρξιακό ερώτημα “ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;”

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε χθες βράδι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, λέγοντας ότι «απέδειξε αυτός και κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι με τον λαό, αλλά με τα συμφέροντα, και την ώρα της κρίσης πήγαν με τα συμφέροντα.»

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Μιχαλολιάκος, που έχει πάρει επισήμως το χρίσμα του Πρωθυπουργού για την κούρσα στον δήμο Πειραιά, ανέφερε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε πάει και στη δική του συγκέντρωση και στο παρελθόν είχε κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για εκείνον.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν γίνεται να είναι «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα».

Κι όμως ο ταλαντούχος κος Αρβανιτόπουλος έχει όλα εκείνα τα προσόντα τα οποία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ακόμη και στον πρωθυπουργικό θώκο.

Πειραιώτης, Ολυμπιακός και με την ευλογία του Κόκκαλη, ποιος θα μπορούσε να του φράξει τον δρόμο;

Ως εκ τούτου η υποστήριξη που προσέφερε στον συνδυασμό του Μώραλη είναι αυτονόητη κι ας χτυπιέται ο Μιχαλολιάκος.

Ποιος άλλωστε μπορεί να επαναφέρει στην "τάξη" τον κ. Αρβανιτόπουλο;

Γεννήθηκε το 1960 στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, το 1977. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησε το 1982.

Συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις, από το Πανεπιστήμιο American της Ουάσινγκτον, στο School of International Service στο οποίο δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής, από το 1987 έως το 1989.

Από το 1990 έως το 1992, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη, και από το 1992 έως το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Βιρτζίνια.

Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 1995. Μεταξύ 2004-2009, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σύγκλητο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» την περίοδο Ιούλιος 2000 – Δεκέμβριος 2009.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμμετείχε στην τιμητική όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έλαβε μέρος στην εκλογική μάχη ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και τοποθετήθηκε στην τιμητική έκτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011 ήταν Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Με τη συγκρότηση της Κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη στήριξη της ΝΔ, από τον Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε από το 2005 ως το 2008 μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Unesco.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απένειμε το Βραβείο Νίκη 2013, που έχει καθιερώσει το ΑΙΤ (πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΙΤ, Σωκράτης Κόκκαλης) στον Καθηγητή αστροφυσικής Σταμάτη Κριμιζή, επίτιμο διευθυντή στον Τομέα Διαστήματος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.


Ο θεσμός του Βραβείου Νίκη, έχει καθιερωθεί, με σκοπό την αναγνώριση των διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων προσωπικοτήτων για την συμβολή τους στην πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας και την προβολή του Ελληνισμού.

Η τελετή έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, βουλευτών, του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, εκπροσώπων διπλωματικών αποστολών και 350 διακεκριμένων προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων, γενικοί γραμματείς υπουργείων, δικαστικοί, πρέσβεις, επιχειρηματίες και άνθρωποι του πνεύματος.


Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, 7ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Νίκη 2010.


Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΙΤ, Σωκράτης Κόκκαλης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για τη συμβολή του στη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά. Ζήτησε από τον Υπουργό να συμβάλλει ώστε να απαγκιστρωθεί η Ανώτατη Εκπαίδευση από τα απαρχαιωμένα στερεότυπα, και να αναγνωριστεί θεσμικά ο ρόλος της ιδιωτικής, μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική αναστήλωση της χώρας μας.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "