ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο): Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για όσα συμβαίνουν στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) σε ότι αφορά τις προσλήψεις και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού του. Οι αποκαλύψεις είναι αν μη τι άλλο τραγικές με επιλεκτικές εξαιρέσεις υπαλλήλων και ΙΔΑΧ που βαφτίζονται ερευνητές. Την παραθέτουμε χωρίς να λαμβάνουμε θέση. Αν αληθεύει φαίνεται ότι εκεί στο Υπουργείο Παιδείας άλλα λένε και εφαρμόζουν για τους «φτωχοδιάβολους» και άλλα για τους έχοντες «Μπάρμπα στη Κορώνη…». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) την τελευταία τουλάχιστον 12ετία, μέχρι κα τώρα, μεταξύ πολλών παράνομων προσλήψεων σε ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου), έγιναν και εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις μηχανικών, βαπτίζοντάς τους ΙΔΑΧ, υπάλληλοι μηχανικοί- διοικητικοί (κατηγορία φάντασμα. Τι είναι αυτό; ή μηχανικοί ή διοικητικοί θα είναι, και τα δύο μαζί είναι ανυπόστατο και ανόητο). Έτσι τακτοποιήθηκαν ημέτεροι, μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ. εις βάρος άλλων πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Κανένας δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το σκάνδαλο, αλλά διαχρονικά επαύξαναν των αριθμό των παράνομα προσληφθέντων αυτής της περίεργης κατηγορίας.

Η διόγκωση αυτής της παρανομίας, κάνει το κράτος στο παρελθόν να προτείνει, οι προστατευόμενοι παράνομα προσληφθέντες, «μηχανικοί-διοικητικοί» να στελεχώσουν Δήμους που έχουν ανάγκη από μηχανικούς. Ενδεχομένως η διαπλοκή και οι προστάτες τους στο ΕΜΠ παρεμπόδισαν να πραγματοποιηθεί τούτο. Παράλληλα τους δίνουν υποσχέσεις ότι θα τους κάνουν ΕΔΙΠ και κατόπιν ΔΕΠ (διδακτικό προσωπικό)! Από «μαϊμού» υπάλληλοι να γίνουν δηλ. ΔΕΠ. Οι παράνομες αυτές προσλήψεις γίνονται σύστημα, σε σημείο να προσλαμβάνουν παράνομα ως ΙΔΑΧ «μηχανικούς», πρώην εργολάβους, συναλλασσόμενους με το ΕΜΠ, που είναι μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ. και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία, ακόμη και στα 60 τους! Αυτοί κάνουν ότι θέλουν στο ΕΜΠ , είναι «οι επίλεκτοι», με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αντί τους πιο πάνω να τους διώξουν, μαζί με τους άθλιους που διαχρονικά τους προσλάμβαναν, όταν ήρθε η ώρα της διαθεσιμότητας το υπουργείο παιδείας με σχετική ΚΥΑ που εξέδωσε, τους πιο πάνω παραδόξως τους εξαιρεί από την διαθεσιμότητα! Αυτό εξυπακούεται ότι έγινε σε βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων των ΑΕΙ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σε σχετική επερώτηση στην Βουλή το υπουργείο παιδείας απαντά, ότι εξαιρέθηκαν σύμφωνα με την πιο πάνω ΚΥΑ! Αυτό το ξέρουμε, εκείνο που πρέπει να πει το υπουργείο είναι γιατί εξαιρέθηκαν από την ΚΥΑ, αφού αυτό την εξέδωσε και την υπέγραψε.

Οι πιο πάνω συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ;

Ερχόμαστε τώρα στην διόγκωση του σκανδάλου. Το ΕΜΠ κάποιους από τους πιο «μηχανικούς» τους αναβαθμίζει, στέλνοντας τα ονόματά τους στο Εθνικό Τυπογραφείο και τους μετατρέπει αυτόματα σε ΕΔΙΠ! Το εξωφρενικό, που ξεφεύγει από κάθε λογική και νομιμότητα είναι, ότι συμπεριέλαβαν και ονόματα άλλων κατηγοριών υπάλληλων (ΠΕ διοικητικού-οικονομικού), οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα (φυσικά ημέτεροι κ.λπ.). Τα πιο πάνω θαυμάστε στο ΦΕΚ 1011/τ. Β/23-4-2014 και κάντε αντιπαραβολή με τους πίνακες του ΑΣΕΠ, που αναφέρει τους τεθέντες σε διαθεσιμότητα. Άραγε αυτοί θα παίρνουν και το 75% λόγω διαθεσιμότητας και τον μισθό του ΕΔΙΠ; Για να γίνουν αυτά δεν χρειάζονταν νέα και ειδική νομοθετική ρύθμιση; Η αποστολή στο τυπογραφείο έγινε μέσω του υπουργείου ή έγινε μόνο από το ΕΜΠ; Μήπως πρέπει πια να επέμβει εισαγγελέας;

Οι πιο πάνω θα συμμετέχουν στην προσεχή εκλογή πρύτανη;

Το σενάριο ακόμη προβλέπει (σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνδικαλιστών του ΕΜΠ) οι πιο πάνω να γίνουν άμεσα ΔΕΠ και τις θέσεις ΕΔΙΠ που κατείχαν, με φωτογραφική προκήρυξη να τις καταλάβουν οι τεθέντες σε διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ (μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ.).

Επίσης ετοιμάζουν και εκατοντάδες θέσεις ΕΤΕΠ (ειδικό τεχνικό προσωπικό), για να επαναπροσλάβουν και τους άλλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή είναι καταργημένοι από το ΑΣΕΠ (μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ., δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλ. χωρίς να είναι καν ειδικό τεχνικό προσωπικό).

«Αιδώς Αργείοι».

Κύριοι του Υπουργείου από την μια πόρτα τους βγάλατε σε διαθεσιμότητα και από την άλλη θα μπουν και μάλιστα αναβαθμισμένοι;

Τα γνωρίζει αυτά το υπουργείο;

Papnaos

Σχόλια  

 
0 #1 ΝΙΚΟΣ 09-02-2016 16:30
ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "