Α.Σ.Γ.Μ.Ε.: ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

 


Κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τροπολογία 149 σελίδων, στο ν/σ για τις λαϊκές αγορές, και αφορά κρίσιμες αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Οι αλλαγές που γίνονται από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακολουθούν την υλοποίηση του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που στόχο έχει την πρόωρη στροφή των παιδιών στην κατάρτιση και την αμορφωσιά καθώς δίνεται βάση στις δεξιότητες και όχι την γνώση.

 

Τι προβλέπει η τροπολογία:

 

1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: Επιμένουν στο μαθητοκτόνο σύστημα των εξετάσεων του Λυκείου κατά το 50% από ηλεκτρονική τράπεζα θεμάτων. Η Τράπεζα Θεμάτων θα ανοίξει μόλις 1 βδομάδα πριν τις εξετάσεις που σημαίνει ότι έχουμε 300 θέματα για 18 μαθήματα (π.χ. για τα ΓΕΛ), άρα περίπου 5400 θέματα για να μελετηθούν μέσα σε μία βδομάδα πριν τις εξετάσεις. Έπειτα ο εκπαιδευτικός κάθε μαθήματος, την ημέρα εξέτασης του αντίστοιχου μαθήματος, θα κληρώνει 2 από τα 4 θέματα των εξετάσεων από την τράπεζα και θα έχει 1 ώρα για να καταρτίσει προσαρμόσει τα δικά του θέματα.

 

2. ΕΠΑΛ: Εφαρμόζεται και για τους μαθητές στα ΕΠΑΛ η λογική που μπαίνει για την προαγωγή των μαθητών στα ΓΕΛ. Δηλ. απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή τους είναι να έχουν γενικό μέσο όρο 10 σε όλα τα μαθήματα. Αν έχει κάτω του 10 σε 1 ή 2 μαθήματα έχει δικαίωμα να δώσει ξανά εξετάσεις τον Σεπτέμβρη, αν έχει σε παραπάνω από 2 μαθήματα βαθμολογία λιγότερο από 10, τότε κόβεται και επαναλαμβάνει την τάξη. Στόχος τους, η μαζική προώθηση των μαθητών από τα ΕΠΑΛ στα ΣΕΚ που παρέχουν δεξιότητες μιας χρήσης και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα θα στοιχίζουν πάμφθηνα.

 

3. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Γίνεται πλήρης εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε./2005.Το ΣΑΕΠ θα αναγνωρίζει ως ισότιμα των ΑΕΙ τα πτυχία κολλεγίων άλλων χωρών τριετούς διάρκειας και επομένως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση. Την ίδια μέρα, αποκαλύφθηκε με επερώτηση του ΚΚΕ ότι οι σχολάρχες αξιοποιώντας το ν. 4093/2012, κάνουν «σικέ» κλείσιμο και των επιχειρήσεων τους γιατί χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και εργαζόμενους, και κατόπιν τις επαναλειτουργούν ως «νέες» με παρεμφερή ονομασία, στις ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις και με μοναδική αλλαγή, το φυσικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη να είναι κάποιο συγγενικό του προηγούμενου. Την στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούνται να δουλέψουν χωρίς δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και πετσοκομμένους μισθούς, με απελευθέρωση των απολύσεων κατάργηση αποζημιώσεων καθώς άρθηκαν οι όποιοι περιορισμοί υπήρχαν όταν έπρεπε και στην ιδιωτική εκπαίδευση να ισχύουν για τους εργαζόμενους ότι και στην δημόσια.

 

4. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΘΕΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγείων (1 τμήμα κλασικό και ένα ολοήμερο) και δικαιολογούνται μόνο μονοθέσια και πολυθέσια. Δημιουργούνται ουσιαστικά πολυθέσια νηπιαγωγεία, σε χώρους ακατάλληλους δεδομένου ότι τα περισσότερα νηπιαγωγεία, με πρόχειρες προσθήκες, μπορούσαν να φιλοξενήσουν διθέσια νηπιαγωγεία. Και ορίζεται στο ν/σ ότι ανά τμήμα θα έχουμε έως 25 νήπια (!) και δεν θα δικαιολογείται τμήμα αν υπάρχουν λιγότερα από 7 νήπια! Για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και χώρους απασχόλησης νηπίων προβλέπεται 30 νήπια ανά παιδαγωγό …

 

5. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Τιμωρούνται τα αδέλφια φοιτητών που θέλουν να μεταγραφούν στην πόλη που φοιτά το μεγαλύτερο παιδί, αφού απορρίπτεται η μεταγραφή αν το μεγαλύτερο παιδί έχει εξαντλήσει τα ν+2 έτη! Το μέτρο θα χτυπήσει κυρίως τα παιδιά λαϊκών οικογενειών, που ζητούν μετεγγραφή για οικονομικούς λόγους αφού τα αδέλφια τους χρειάζεται να δουλεύουν για να σπουδάσουν, καθυστερώντας έτσι τις σπουδές τους.

 

6. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Το σχολικό έτος θα καθορίζεται με Π.Δ. αφήνοντας το έτσι ελαστικό για να μπορεί να χωράει π.χ. τη ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, προς τέρψη των μεγάλων ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.

 

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα το Π.Δ. είναι έτοιμο και προβλέπει ότι: το σχολικό έτος θα ξεκινάει από τις 6 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για την Α βάθμια και τις 31 Μαΐου για τη Β΄ βάθμια. Στα Λύκεια για την διεξαγωγή των εξετάσεων μπορεί να παραταθεί έως και τις 10 Ιουνίου. Περιορίζεται δηλαδή ο χρόνος των επανεξεταζόμενων μαθημάτων από τις 1/9 – 5/9, ενώ στα δημοσιεύματα αναφέρονται ότι επιδίωξη του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, δηλ. σε περίοδο άδειων σχολείων, θα ολοκληρώνονται όλων των μεταθέσεων και αναπληρώσεων, επομένως και των συμπτύξεων τμημάτων…!

 

Αυτές είναι οι κυριότερες αλλαγές από τις συνολικά 15 σημεία, που έχει η τροπολογία και η οποία πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα.

 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις μας να συνεχίσουν την πλατιά ενημέρωση όλων των γονιών για τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι επιχειρείται η ένταση των ταξικών φραγμών (διώξιμο παιδιών του ΕΠΑΛ προς τα ΣΕΚ, δημιουργία επιπλέον πολυδύναμων σχολείων προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων, στρίμωγμα των παιδιών μας σε μεγάλα τμήματα και παραπέρα υποκατάσταση της γνώσης με δεξιότητες).

 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές,

 

Είναι κρίσιμο το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην οργάνωση της απάντησή μας, με κινητοποιήσεις μαζί με όλο τον λαό, που θα απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

 

Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών καταδίκης του ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, δεν χάνουμε λεπτό από την μάχη για την υπεράσπιση των παιδιών μας!

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "