Κώστας Γαβρόγλου & Σχολικά Βιβλία: Ανημέρωτος, αδιάφορος, ποδηγετούμενος ή εξαρτημένος από την δημοσιότητα;

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


«Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλη κουβέντα να μην πεις». Αυτό ίσως ο πολυπράγμων κος Γαβρόγλου να μην το γνωρίζει, άλλως δεν θα έκανε τις δηλώσεις, για την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων». Σε κάθε περίπτωση να θυμάται: «Οι καλές προθέσεις δεν στοιχίζουν τίποτα, ίσα ίσα μάλιστα, τα λαμόγια, όμως, παραμένουν παντοτινά». Ας ξεκινήσει απ’ αυτά κι ας… γιατί το παχύ και άκοπο χρήμα δεν γνωρίζει ιδεολογίες ούτε ιδανικά…

-----------------------

Λαλίστατος ο Κώστας Γαβρόγλου, πιθανό πάσχει από το σύνδρομο της «αφάνειας», κάτι που τον ωθεί σε δράσεις, δηλώσεις, κλπ, που τον φέρνουν διαρκώς στην δημοσιότητα. Κάτι σαν αυτό που είπε ο εμβληματικός Άντυ Γουόρχολ, ότι «όλοι έχουν δικαίωμα στο πεντάλεπτο της δημοσιότητας», μόνο που ο κ. Γαβρόγλου το έχει τερματίσει, φθάνοντας στα ακριβώς αντίθετα άκρα, αφού δεν περνά ημέρα ή πολλές φορές ώρα χωρίς να κάνει δηλώσεις επί παντός επιστητού, ορισμένες δε φορές ακόμη και για να προκαλέσει τον κοινό νου, κατά το λαϊκό ρητό «γλυκάθηκε η γριά στα σύκα και είπε να φάει και τα συκόφυλλα».

Για τα σχολικά βιβλία, ο λόγος, δηλαδή αυτά των σχολείων του δημοτικού, του Γυμνασίου Και του Λυκείου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο, θα προχωρήσει (!!!) στον έλεγχο και αναμόρφωση όλων των σχολικών βιβλίων από την Α’ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου, πολλά εκ των οποίων, όπως είπε, μετρούν ήδη μια δεκαετία ζωής. Ειδικά για τη Γ΄ Λυκείου οι αλλαγές θα εναρμονιστούν  μετά την ψήφιση του νόμου για το Λύκειο και το νέο εξεταστικό.

Ο λαός λέει: «Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλη κουβέντα να μην πεις». Αυτό ίσως ο πολυπράγμων κος Γαβρόγλου να μην το γνωρίζει, άλλως δεν θα έκανε όλες αυτές τις δηλώσεις, εκτός βέβαια αν στοχεύει στην μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητική εποχή που έρχεται. Δεν εξηγείται αλλιώς, το γεγονός ότι ο κος Υπουργός είναι τελείως ανημέρωτος από τους υπηκόους του, συγνώμη από τους υφισταμένους του, σε ότι αφορά τα σχολικά βιβλία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Να του πούμε εμείς από πού να ξεκινήσει, αφού φαίνεται ότι δεν γνωρίζει, αν και θα μπορούσαμε να του πούμε με όλο τον σεβασμό προς την θεσμική θέση του, αλλά και την πανεπιστημιακή διαδρομή του «ότι δεν γνωρίζει τίποτα από τα του οίκου του, πέρα απ’ αυτά που του σερβίρουν».

α) Να προμηθευτεί και να κάνει διανομή εκπαιδευτικών βιβλίων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, για τα 20 και πλέον μαθήματα για τα οποία δεν υπάρχουν διδακτικά βιβλία για τους μαθητές και να δώσει εντολή να σταματήσουν οι εκπαιδευτικοί να μοιράζουν σαν σημειώσεις κλεψίτυπες φωτοτυπίες από βιβλία που κυκλοφορούν στο ελεύθερο εμπόριο.

β) Να δώσει εντολή είτε να γραφτούν βιβλία για τις διδασκόμενες ξένες γλώσσες, είτε να προχωρήσει σε τακτικό διαγωνισμό προμήθειάς τους από το ελεύθερο εμπόριο και να σταματήσει αυτό το αισχρό σύστημα αγοράς τους από τους ίδιους τους μαθητές, μετά από πρόταση του καθηγητή τους, σύστημα που έχει δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους «ξύπνιους» εκδότες οι οποίοι με τον ένα ή άλλο τρόπο χειραγωγούν τις επιλογές των επιτροπών του Υπουργείου του. Κι αν δεν το ξέρει, ας ρωτήσει τους πεφωτισμένους υφισταμένους του για να μάθει.

γ) Πριν εγκρίνει το πρόγραμμα για την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων που εξάγγειλε, ας ερευνήσει το αντίστοιχο πρόγραμμα του μακαρίτη Αρσένη, ας δει τις ομαδούλες που το λεηλάτησαν και ας δώσει έστω για συγκριτικό ποιοτικό έλεγχο τα βιβλία που τότε έγραψαν για την Γενική και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Αφού τα κάνει αυτά, ας ψάξει στο αρχείο του υπουργείου του, για την πρόταση που γνωστός τις πάσι πάλαι ποτέ παράγοντας της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης είχε υποβάλει στον υπουργό Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, πρόταση που προέβλεπε την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων και των δύο βαθμίδων συνολικού κόστους 780 εκατ. ευρώ.

Ας ερευνήσει ποιοι συμμετείχαν στην σχετική δράση του Αρσένη, που ήταν οι συντάκτες και εν δυνάμει αμειβόμενοι συνεργάτες της δεύτερης πρότασης και ας δει την αντιστοιχία τους με τα στελέχη της διοίκησής του που του έκαναν την σχετική εισήγηση την οποία ασμένως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάται: «Οι καλές προθέσεις δεν στοιχίζουν τίποτα, ίσα ίσα μάλιστα, τα λαμόγια, όμως, παραμένουν παντοτινά».

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "