Σφοδρή επίθεση της ΕΛΜΕ Πειραιά κατά του Δ/ντή Β/θμιας Πειραιά για πρακτικές εκφοβισμού εκπαιδευτικών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Πρακτικές εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, σκαιή συμπεριφορά σε κάθε μη αρεστό, είτε εκπαιδευτικό, είτε συνδικαλιστών και γενικά συμπεριφορά τρομοκράτησης κάθε διαφωνούντα καταλογίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, στον Διευθυντή Β/θμιας Πειραιά, κ Μουμούρη. Ειδικότερα η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος Δ/ντής Εκπ/σης, προσπαθεί, εφαρμόζοντας πρακτικές ωμού εκβιασμού και τρομοκράτησης, εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων να απαξιώσει το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει την δική του αυταρχική πολιτική στη διοίκηση της εκπαιδευτικής περιφέρειας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση καταγγελία της: «Έχουμε προειδοποιήσει και άλλες φορές πως θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παρουσία μίας "ενοχλητικής" ΕΛΜΕ, που αποκαλύπτει το κυβερνητικό παραμύθι περί "κανονικότητας" στα σχολεία, αντιπαλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Γι' αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων-μελών της ΕΛΜΕ, ώστε να μην απευθύνονται στο σωματείο τους, στην ΕΛΜΕ τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσφέροντας κάλυψη στο στέλεχός τους στον Πειραιά, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.»

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά επανέρχεται στο ζήτημα της αυταρχικής και αντισυνδικαλιστικής στάσης του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά.

Λίγες μέρες μόνο μετά την "νουθεσία" προς τους Διευθυντές των Εσπερινών Σχολείων του Πειραιά "να μην του ξαναστείλουν την ΕΛΜΕ " και πως "οφείλουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΕΛΜΕ Πειραιά, μια και είναι διοικητικοί υπάλληλοι" (βλέπε ομόφωνη ανακοίνωση ΕΛΜΕ 125/20-09-2018), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά επανήλθε ... δριμύτερος.

α) προσπάθησε να εκφοβίσει τηλεφωνικά και άλλο Διευθυντή σχολικής μονάδας για το γεγονός ότι ενημερώθηκε η ΕΛΜΕ για την απόφαση της ΔΙΔΕ να κλείσει τμήμα στο συγκεκριμένο σχολείο. Απαίτησε δε, το άμεσο κλείσιμό του. Το τηλεφώνημα μάλιστα έγινε την ώρα που εξελισσόταν ενημέρωση των συναδέλφων από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων των συναδέλφων του σχολείου.

β) εγκάλεσε τηλεφωνικά μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για άποψη που δημοσιοποίησε και με την οποία δεν συμφωνούσε ο ίδιος. Η κριτική του μέλους του Δ.Σ. αφορούσε την απόφαση της ΔΙΔΕ Πειραιά να μην στείλει πολλά κενά αναπληρωτών ειδικής αγωγής στην Α' φάση προσλήψεων, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές και τα ειδικά σχολεία να έχουν εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Για το ζήτημα αυτό, έχει βγάλει καταγγελία και η ΕΛΜΕ (βλέπε 116/10-09-2018), αλλά και μια σειρά φορείς (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α., Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. κ.α.).

Το επιχείρημα ότι το τηλεφώνημα ήταν "προσωπικό" δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική. Δεν αφορούσε κάποιο προσωπικό ζήτημα, αλλά την κριτική του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ προς τη Διοίκηση και τον Προϊστάμενο. Και γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε.

Πολύ περισσότερο, που η ΕΛΜΕ δέχτηκε και άλλες καταγγελίες συναδέλφων για απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά απέναντί τους (τηλέφωνα στα προσωπικά κινητά, κλήση στο γραφείο, απειλές κ.α.), καθώς και καταγγελίες για προσβλητικές-απαξιωτικές συμπεριφορές από την πλευρά του στο χώρο εργασίας τους.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την παρέμβαση της Διοίκησης, τον εντεινόμενο αυταρχισμό, που πάει χέρι-χέρι με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Χάνουν την ψυχραιμία τους, γιατί αυτή η πολιτική γίνεται αντιληπτή σε όλο και περισσότερους συναδέλφους.

Έχουμε προειδοποιήσει και άλλες φορές πως θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παρουσία μίας "ενοχλητικής" ΕΛΜΕ, που αποκαλύπτει το κυβερνητικό παραμύθι περί "κανονικότητας" στα σχολεία, αντιπαλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Γι' αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων-μελών της ΕΛΜΕ, ώστε να μην απευθύνονται στο σωματείο τους, στην ΕΛΜΕ τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσφέροντας κάλυψη στο στέλεχός τους στον Πειραιά, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφασίζει σε πρώτη φάση:

α) να δώσει και στα ΜΜΕ τις καταγγελίες ενάντια στο Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά.

β) να ζητήσει την καταγγελία του από την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλα σωματεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι οι παραπάνω ενέργειες, οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες, δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Καλούμε και άλλα σωματεία να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, που μάς γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "