Το Υπουργείο Παιδείας αντιγράφει το Vukentra.gr!!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική

 

Το Υπουργείο Παιδείας, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε δια του κου Γαβρόγλου, το προτεινόμενο νέο Σύστημα Εισαγωγής των αποφοίτων Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη πρόταση, έχει μέχρι στιγμής συναντήσει πολλές αντιδράσεις για πολλούς και διαφόρους λόγους, ενώ έχει επισημανθεί ότι αποτελεί αντιγραφή των πάλαι ποτέ «Δεσμών» που είχε θεσμοθετήσει το 1988 ο Απόστολος Κακλαμάνης. 

Μπορεί να έχουν δίκιο όλοι όσοι αναφέρονται στην ομοιότητα του νέου Συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ &ΤΕΙ, με το σύστημα των «Δεσμών», αυτό όμως που αποτελεί πραγματική ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, είναι το Σύστημα «αναβάθμισης του απολυτηρίου» Λυκείου, που αναφέρεται λεπτομερώς στην πρόταση του κου Γαβρόγλου. 

Το Παιδείας αντιγράφει το Vukentra.gr!!! 

Το 2011, δημοσιεύθηκε στο Blog «2020 Επιστροφή στο Μέλλον» και στην συνέχεια στο Vukentra.gr, που αποτελεί μετεξέλιξή του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μελέτη-πρόταση με τίτλο «Το Σχολείο του 21ου Αιώνα – Επενδύοντας στη Γνώση», των Νίκ. Παρίκου, Αθαν.Νικολόπουλου και Παν. Καταγή. Η πρόταση διατυπώθηκε το μακρινό 2011 κι γι’ αυτό περιλαμβάνει και σχολικές μονάδες που σήμερα έχουν καταργηθεί (ΕΠΑΣ). 

Στις σελίδες 79 – 83 της μελέτης-πρότασης του Vukentra.gr, υπάρχει λεπτομερής ανάλυση και περιγραφή για τον τρόπο και την μέθοδο απόκτησης Εθνικού «Απολυτηρίου» Λυκείου, κατά τρόπο απόλυτα αξιόπιστο και πολύ διαφανή σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ώστε αυτό να αποτελεί το μόνο ουσιαστικά κριτήριο επιλογής των νεοεισερχόμενων φοιτητών στα ΑΕΙ & ΤΕΙ (για να δείτε όλη την μελέτη-πρόταση κάντε κλικ εδώ). 

Στην σελίδα 7 της πρότασης του κου Γαβρόγλου για το «νέο Σύστημα Εισαγωγής στα ΑΕΙ & ΤΕΙ, υπάρχει η ενότητα «Η αναβάθμιση του απολυτηρίου, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε αξιοπιστία, αλλά και αντίκρισμα στη σταδιοδρομία των νέων», που αποτελεί σχεδόν απόλυτη αντιγραφή των όσων αναφέρονται στις σελίδες 79 – 83 της μελέτης-πρότασης του Vukentra.gr, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις που οδηγούν στην α) μείωση της αξιοπιστίας της προτεινόμενης διαδικασίας, στην αλλαγή του «αλγόριθμου» εξαγωγής του βαθμού απολυτηρίου και στην μείωση της βαρύτητας των γραπτών ενδοσχολικών εξετάσεων σε σχέση με την επονομαζόμενη και προφορική βαθμολογία των μαθητών ανά τετράμηνο (για να δείτε όλη την πρόταση του κου Γαβρόγλου κάντε κλικ εδώ). 

Η στήλη παραθέτει στη συνέχεια για του λόγου το αληθές, τα δύο κείμενα και η κρίση ας είναι του αναγνώστη, αν και το γεγονός της αντιγραφής της πρότασης τουVukentra.gr, είναι πασιφανής και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 

------------------ 

Α) Η Πρόταση του κου Γαβρόγλου (σελ. 7) 

Η αναβάθμιση του απολυτηρίου, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε αξιοπιστία, αλλά και αντίκρισμα στη σταδιοδρομία των νέων. 

Η αναβάθμιση του απολυτηρίου επιτυγχάνεται επίσης και από το ότι ο βαθμός του απολυτηρίου συμμετέχει στη διαμόρφωση του βαθμού πρόσβασης στα ΑΕΙ για όσους υποψήφιους επιλέξουν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

----------------------- 

«Σύμφωνα με τα παραπάνω, το νέο πρόγραμμα της Γ ́ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής: 

Οι βαθμοί των τετραμήνων θα διαμορφώνονται για όλα τα μαθήματα εκτός της Φυσικής Αγωγής, από ωριαία διαγωνίσματα και εργασίες, όπως συμβαίνει και σήμερα. Οι γραπτές ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου θα γίνονται στα τέσσερα εξάωρα μαθήματα, τα ίδια στα οποία θα εξετάζονται στη συνέχεια όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Για την αναβάθμιση των ενδοσχολικών εξετάσεων, προκρίνεται η λύση της συνεργατικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η οποία όχι μόνο δεν αποστερεί από τα σχολεία την αυτονομία τους για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, αλλά αποτελεί και ένα πρώτο στάδιο για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στο ζήτημα των εξετάσεων. 

Τα σχολεία θα χωριστούν σε ομάδες, ανά Δήμο στις μεγάλες πόλεις και ανά Νομό στην επαρχία. Τα θέματα σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα θα προετοιμάζονται από ομάδα διδασκόντων όλων των σχολείων ανά ομάδα και το τελικό διαγώνισμα θα προκύπτει μετά από κλήρωση ομάδας θεμάτων μέσα από ένα μεγαλύτερο πλήθος. Τα θέματα θα στέλνονται ηλεκτρονικά στους μαθητές των σχολείων της συγκεκριμένης ομάδας και η εξέταση θα είναι δίωρη. Επιτηρητές θα είναι οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων αλλά διαφορετικής ειδικότητας από την ειδικότητα των καθηγητών του εξεταζόμενου μαθήματος. Στα ιδιωτικά σχολεία οι επιτηρητές θα είναι ένας από το δημόσιο σχολείο και ένας από το ιδιωτικό σχολείο. Τα γραπτά των μαθητών, αφού καλυφθούν τα ονόματα, θα βαθμολογούνται από καθηγητή άλλου σχολείου. 

Ο βαθμός για κάθε γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα θα προκύπτει με βαρύτητα 40% για την τελική ενδοσχολική εξέταση και 60% για τον βαθμό των δύο τετραμήνων. Για τα άλλα μαθήματα, ο τελικός βαθμός θα προκύπτει κατά 100% από τον βαθμό των δύο τετραμήνων. Ο βαθμός του απολυτηρίου θα προκύπτει από τον μέσο όρο όλων των μαθημάτων που θα διδάσκονται στην Γ ́ Λυκείου». 

----------------------- 

Β) Η μελέτη-πρόταση του Vukentra.gr (σελ. 79-83)


 

Εκπαιδ-άρχης 

Vukentra.gr

 ------------- 

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων….

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "