Τέλος Εποχής για Σχολικούς Συμβούλους: Ορίσθηκαν και τα 13 Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ανανεωμένο)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Ήταν νομοτέλεια και έγινε πράξη. Το τέλος Εποχής για τους Σχολικούς Συμβούλους ήλθε. Με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας ορίσθηκαν τα Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. για τις 13 Εκπαιδευτικές Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, ενώ υποβλήθηκε ήδη η πρώτη παραίτηση μέλους ενός από αυτά, αν και ίσσονος σημασίας (αναπληρωματικού), με βαρύτατες, όμως, κατηγορίες για μην τήρηση της ορθής γνωστικής και επιστημονικής ιεραρχίας...

Δείτε στην συνέχεια τις αποφάσεις συγκρότησης των Συμβουλίων Επιλογής, όπως δημοσιεύθηκαν στο Διαύγεια.

 1. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Αττικής κάντε κλικ εδώ
 2. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Ηπείρου κάντε κλικ εδώ
 3. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κάντε κλικ εδώ
 4. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάντε κλικ εδώ
 5. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάντε κλικ εδώ
 6. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια ΒορείουΑιγαίου κάντε κλικ εδώ
 7. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ εδώ 
 8. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κάντε κλικ εδώ
 9. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάντε κλικ εδώ
 10. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάντε κλικ εδώ
 11. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Κρήτης κάντε κλικ εδώ
 12. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάντε κλικ εδώ
 13. Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την απόφαση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάντε κλικ εδώ


 

--------------

 

Υ.Γ.: Για την παραταξιακή ή όχι προέλευση των αιρετών, των Διευθυντών Σχολείων και των απλών εκπαιδευτικών που ορίσθηκαν στα Συμβούλια Επιλογής, σε αναμονή για τις επόμενες ημέρες…


Άρχισαν τα «όργανα» σε ότι αφορά τις επιλογές… Η πρώτη παραίτηση από Συμβούλιο Επιλογής - Αρνούμαι να κλείσω τα μάτια στις   «εκτροπές». 

«Τα στελέχη των Παιδαγωγικών Τμημάτων δεν μπορεί να είναι αναπληρωτές, όταν τα Συμβούλια Επιλογής στερούνται σε ότι αφορά τα τακτικά μέλη τους, οιονδήποτε αυτής της κατηγορίας, παρότι το αντικείμενό τους είναι η αξιολόγηση στελεχών ειδικών παιδαγωγικών δομών.»

Παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, κλπ, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο Καθηγητής και Πρόεδρος Π.Τ.Δ.Ε.του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Νικολάου, με επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον  Περιφερειακό Διευθυντή  Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

"Λόγοι ακαδημαϊκής τάξης, επιστημονικής συνέπειας, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να αποδεχθώ τον ορισμό μου ως αναπληρωματικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ και ΚΕΑ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας", αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του, ο Καθηγητής του Παν. Πατρών στην επιστολή παραίτησης και σημειώνει τα εξής:

Σεβασμό, τουλάχιστον, της ακαδημαϊκής ιεραρχίας. Η ακαδημαϊκή τάξη συνίσταται στο σεβασμό, τουλάχιστον, της ακαδημαϊκής ιεραρχίας όσον αφορά την επιλογή των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών ενός οργάνου, ιδίως όταν αντικειμενικοί ή επιστημονικοί λόγοι δεν επιβάλλουν την παράκαμψή της.

Οι παιδαγωγοί απουσιάζουν ως τακτικά μέλη, από τη σύνθεση του Συμβουλίου για τη Δυτική Ελλάδα. Η επιστημονική συνέπεια αναφέρεται στην αποστολή του συγκεκριμένου Συμβουλίου, το οποίο έχει ως έργο την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης που θα διακρίνονται για την άριστη γνώση του αντικειμένου τους, αλλά πρωτίστως για την παιδαγωγική κατάρτισή τους και την εκπαιδευτική εμπειρία τους, προσόντα τα οποία μπορούν να αποτιμηθούν κυρίως από παιδαγωγούς.

Οι τελευταίοι όμως απουσιάζουν, ως τακτικά μέλη, από τη σύνθεση του Συμβουλίου για τη Δυτική Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και μία Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ικανότατο ακαδημαϊκό προσωπικό, τα οποίο θα μπορούσε να εγγυηθεί την επιστημονική αρτιότητα και εγκυρότητα των επιλογών του ως προς το παιδαγωγικό μέρος τους.

Αρνούμαι να κλείσω τα μάτια στις   «εκτροπές». Η προσωπική αξιοπρέπεια έχει να κάνει με την άρνησή μου να κλείσω τα μάτια στις δύο παραπάνω «εκτροπές» όσον αφορά τη σύνθεση του Συμβουλίου για τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες, εκτός του ότι με προσβάλλουν προσωπικά, πλήττουν πρωτίστως τα ακαδημαϊκά ήθη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλώ κ. Γενικέ να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του αναπληρωματικού μέλους του παραπάνω Συμβουλίου”, καταλήγει στην επιστολή του ο παραιτηθής Πανεπιστημιακός.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "