Οργανική Κενά & Υπεραριθμίες στη Γ΄Αθήνας (Β/θμια)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική

 

Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού Νίκου Ζούτσου 

Ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις η σε λειτουργικά κενά ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ των ενδιαφερόμενων συναδέλφων/σων. 

Έχουν ανακοινωθεί οι (ελάχιστες...) μεταθέσεις και το επόμενο διάστημα θα ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν: 

  • όσες/όσους θα χαρακτηριστούν οργανικά η λειτουργικά υπεράριθμοι,
  • όσες/όσους βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ
  • τους μετατιθέμενους και
  • τις ειδικές κατηγορίες. 

Η έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει σε βέλτιστες επιλογές, τηρουμένων βέβαια των πολύ ιδιαίτερων αρνητικών συνθηκών που διαμορφώνονται για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αφαίρεση μαθημάτων και μείωση ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα που θίγει μια σειρά κλάδους. Αλλοπρόσαλλες αναθέσεις μαθημάτων ανάμεσα στις διάφορες ειδικότητες: αφαίρεση των Μαθηματικών απ τους ΠΕ19 σαν Β’ ανάθεση και μετακίνηση σαν Γ’ ανάθεση μετά από σύμφωνη γνώμη του οικείου ΠΥΣΔΕ, αφαίρεση Γεωγραφίας από τους ΠΕ03, κατάργηση ουσιαστικά των Χημικών Μηχανικών και πλείστα άλλα που αφορούν τις Τεχνικές ειδικότητες. Ήδη αναρτήθηκαν νέες αναθέσεις για τα ΕΠΑΛ που "διορθώνουν" το συγκεκριμένο σφάλμα για τους Χημικούς Μηχανικούς και αναμονή νέων διορθωτικών αναθέσεων για Γυμνάσια – Λύκεια, πραγματικά στο …και πέντε. Αν προστεθούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ανά την Επικράτεια, αλλά και οι αντίστοιχες σε τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, τότε αποκαλύπτεται η εγκληματική αποτύπωση των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης.. κατάργηση των διορισμών, διαιώνιση της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης (και αυτή με το σταγονόμετρο...). 

Τα αναφέρω γιατί ουσιαστικά το ΥΠΠΕΘ έχει επιλέξει όλα να λειτουργούν μέσω του Myschool οπότε οι θέσεις που θα προκύψουν για οργανικές τοποθετήσεις θα είναι ελάχιστες και ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ "ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ"… Αυτό σημαίνει διαρκείς μετακινήσεις, εμβαλωματική λογική, καθηγητές/καθηγήτριες "λάστιχα", παντός καιρού, απελπιστικά διαθέσιμοι.. 

Την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη 15/5/2018) το ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας θα ανακοινώσει πίνακα κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων για τα σχολεία της Γ’ Αθήνας. Στη συνέχεια στα σχολεία εκείνα που θα προκύψει υπεραριθμία, όλοι οι Εκπαιδευτικοί των κλάδων που θα προκύψει υπεραριθμία θα κληθούν να υποβάλλουν δηλώσεις αποδοχής ή όχι υπεραριθμίας (Δήλωση Τύπου Α’) (Άρθρο 14 Π.Δ. 50/96, ΦΕΚ 45 Α΄, Άρθρο 12 Π.Δ. 100/97, ΦΕΚ 94 Α΄). 

* Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ 50/96, όπως ισχύουν, υπεραριθμίες εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Β/θμιας εκπαίδευσης είναι δυνατόν να προκύψουν από ίδρυση, κατάργηση ή συγχώνευση αυτών, από μετατροπή λυκείων σε λυκειακές τάξεις ή από μείωση των τμημάτων των μαθητών ή άλλη αιτία. 

Μετά από νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου (Τετάρτη 23/5/2018) θα ανακοινωθούν τα ονόματα των χαρακτηρισμένων ως υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Θα ακολουθήσει περίοδος μίας εβδομάδας υποβολής δηλώσεων (Δήλωση Τύπου Β’) από όσους χαρακτηριστούν υπεράριθμοι, και μετά από νέο Συμβούλιο (Τετάρτη 30/5/2018) θα γίνουν Τοποθετήσεις Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών σε Οργανικά Κενά βάσει ομάδας σχολείων και μοριοδότησης. 

Οι εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν υπεράριθμοι και επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατ' απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010, οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α’ και γ’ του 13 του Π.Δ. 50/96 προηγούνται έναντι των λοιπών εκπαιδευτικών και κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων. Ως εκ τούτου, έπονται της προαναφερθείσης κατηγορίας. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του προαναφερθέντος Π.Δ., στη συνέχεια τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις κρινόμενοι με βάση τη μοριοδότησή τους οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ (οριστικές τοποθετήσεις), οι μετατιθέμενοι από περιοχή σε περιοχή, οι εκπαιδευτικοί που επανέρχονται από το εξωτερικό και οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτίωση θέσης). 

Να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.12 του άρθρου 15, οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησης τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Επομένως, δεν νοείται να υπάρχουν οργανικά κενά σε μία ειδικότητα και, παράλληλα, εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ. 

Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ Α’ 71) ορίζεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας. Ως εκ τούτου έπονται των ανωτέρω κατηγοριών. 

Να είστε καλά 

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ 

  • ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 6976635252 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "