Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – Αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια στόματος του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μόνο που τώρα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000, παρότι ο αριθμός των μαθητών, αλλά και των σχολείων μειώθηκε.

Μάλιστα η πρόσληψη 24.000 αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, που προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια που θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Όπως δε ανέφερε οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, οπότε θα ανακοινωθούν ο τρόπος και ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία και όχι μέσω διαγωνισμού.

Βέβαια, αυτά του είπανε του ανθρώπου να πει, αυτά είπε. Πιθανόν ο ίδιος να ξέχασε ότι τόσο η έκθεση ΟΟΣΑ που ο «προϊστάμενός» του κύριος Γαβρόγλου την αποδέχθηκε μετά φανών και λαμπάδων, όσο και τα «προαπαιτούμενα» για την 4η και τελευταία αξιολόγηση των θεσμών για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, όπως διατείνεται ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν ως απαράβατους όρους, όχι τις νέες προσλήψεις, αλλά τον περιορισμό του αριθμού των μονίμων και κάλυψη των τυχόν αναγκών με το ευέλικτο σύστημα της πρόσληψης αναπληρωτών, δηλαδή εκπαιδευτικών επί προθεσμία.

Σε κάθε περίπτωση, ας δώσει πρώτα εξηγήσεις, αν όχι αυτός, ο Υπουργός κος Γαβρόγλου, για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν όλοι οι μεγάλοι Δήμοι από την εφαρμογή της υποχρεωτικής διετούς φοίτησης των νηπίων στα νηπιαγωγεία, παρότι στο σύνολό τους σχεδόν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές (σχολικές εγκαταστάσεις).

Μήπως η απάντηση είναι ότι αυτό αποφασίσθηκε γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσε να βρει πόρους χρηματοδότησης της πρόσληψης των αναγκαίων νηπιαγωγών, ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε από τις Δημόσιες επενδύσεις, ούτε από το ΕΣΠΑ;

Ας προσλάβει πρώτα αυτούς για να λειτουργήσουν ομαλά τα νηπιαγωγεία και ας αφήσει τις υποσχέσεις για πρόσληψη χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, αφού η ηγεσία γνωρίζει ότι αντί για ελλείψεις υπάρχουν τεράστια πλεονάσματα.

Που κρύβονται αυτά και γιατί δεν βγαίνουν στο φώς, το αληθινό; Οι ίδιοι ξέρουν αφού αυτοί έχουν βάλει και τις υπογραφές τους…

Όσο αφορά τους εκπαιδευτικούς, ας αναρωτηθούν γιατί οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι του υπουργείου, επαναλαμβάνουν σε τακτά διαστήματα το παραμύθι των διορισμών.

Και μία πρόβλεψη της στήλης: Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ οψόποτε θα ξεπεράσει σύντομα τις 30-35.000. Κι αυτό γιατί τόσες είναι οι πρώτες ανάγκες… Σε ΨΗΦΟΥΣ…

Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες, ότι οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν τίποτα… Πόσο μάλλον όταν είναι ελλήνων πολιτικών και μάλιστα πριν τις εκλογές…

«Εκπαιδ-άρχης»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "