Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο 2018 – Ποιες οι βασικές αλλαγές

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα Υ.Α. (Αριθμ. 67818/Δ2/30-04-2018) που αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν αλλαγές σε ορισμένους κλάδους στους οποίους αφαιρείται κατά περίπτωση η Α΄, Β΄& Γ΄ ανάθεση συγκεκριμένων μαθημάτων ή καταργείται τελείως γι’ αυτούς. Δείτε το ΦΕΚ και τις διαφορές…

Για να δείτε ή κατεβάσετε το ΦΕΚ, κάντε κλικ εδώ

Οι Οδηγίες για τις αναθέσεις των μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου ορίζουν τα εξής:

Α. Με τα μαθήματα πρώτης (Α΄) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα δεύτερης (Β΄) ανάθεσης συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι διδακτικές ώρες της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας καθώς και οι διδακτικές ώρες της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης της δεύτερης ειδικότητας δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο των έντεκα (11) διδακτικών ωρών.

Β. Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων Α΄ ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών διαφορετικών κλάδων ή ειδικοτήτων με οργανική τοποθέτηση στην ίδια σχολική μονάδα, οι οποίοι έχουν ώρες μαθημάτων σε κοινή Α΄ ανάθεση.

Γ. Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων Β΄ ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών διαφορετικών κλάδων ή ειδικοτήτων με οργανική τοποθέτηση στην ίδια σχολική μονάδα, οι οποίοι έχουν ώρες μαθημάτων σε κοινή Β΄ ανάθεση.

Οι αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων που δημοσιεύτηκαν (ΦΕΚ) για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, περιλαμβάνουν τους ποιο κάτω κλάδους και σε αντιστοιχία τα μαθήματα:

 • Μουσική: Ενώ το μάθημα είχαν το ως Β ανάθεση οι ΤΕ16 πλέον έχουν αφαιρεθεί. Το μάθημα διδάσκεται μόνο με Α ανάθεση από τους ΠΕ79.01
 • Καλλιτεχνικά: Ενώ το είχαν Β ανάθεση οι ΠΕ18 (01,26,27,28) πλέον διδάσκεται ως Α ανάθεση μόνο από τους ΠΕ08.
 • Στοιχεία Θεατρολογίας: Αφαιρέθηκαν από την Α ανάθεση οι πτυχιούχοι Δραματικής Τέχνης πρώην 18.41 και νυν ΠΕ91.02. Το μάθημα το έχουν Α΄ ανάθεση οι ΠΕ91.01
 • Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών: Δίνεται ως Β ανάθεση στους Φιλολόγους ενώ δεν ίσχυε αυτό στην ΥΑ του 2016-17.
 • Μαθηματικά: Οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ86 και ειδικότερα οι πρώην ΠΕ 19 χάνουν την Β Ανάθεση μαθηματικών στο Γυμνάσιο (οι ΠΕ20 δεν την είχαν ως Β Ανάθεση)

Επίσης:

 • ΠΕ85 (πρώην 12.08) χημικοί μηχανικοί. Πλέον δεν έχουν καμία πρώτη ανάθεση -ούτε τη χημεία- σε γυμνάσια και λύκεια.
 • ΠΕ 14.04, 05 και 06, γεωπόνοι, δασοπόνοι και νοσηλευτές: Δεν έχουν πλέον ανάθεση τη βιολογία στο ΓΕΛ
 • Μαθηματικοί στο Γυμνάσιο: δεν έχουν σε ανάθεση τη γεωγραφία (την είχαν Γ). 
 • Τεχνολόγοι στο ΓΕΛ: δεν έχουν πλέον σε Α΄ ανάθεση το επιλεγόμενο μάθημα της Α΄Λυκείου Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Τεχνολόγοι στο Γυμνάσιο: έχασαν την Γ΄αναθεση σε μαθηματικά και γεωγραφία
 • Οικιακής Οικονομίας: έχασαν τη Β ανάθεσή της Γεωγραφίας

Πηγή: ipaideia.gr, alfavita.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "