Παθητικές ημέρες για τα παιδιά!!! Κρασί & Μπύρες σε σχολική γιορτή – Καταγγελία Γονέα και απάντηση Διευθυντή

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων για «ασύδοτες» συμπεριφορές μαθητών, υπό την διακρατική επιτήρηση Διευθυντών και εκπαιδευτικών. Διευθυντής σχολείου ανακαλύπτει τον όρο «Παθητικές Ημέρες για παιδιά», προκειμένου να δικαιολογήσει τον μη έλεγχο των μαθητών στα οινοπνευματώδη, ενώ παραδέχεται ότι έγινε διανομή κρασιού και μπύρας σ’ αυτούς…

Φαίνεται ότι μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμπορίας ναρκωτικών στα σχολεία, ανοίγει νέο κύκλος δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης των μικρών (εφήβων) μαθητών στα πνεύματα και κυρίως στα οινοπνεύματα, υπό την διακριτική επιτήρηση και συμμετοχή Διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Από την άλλη τόσο οι αρμόδιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «ποιούν τη νήσσα»…

Vukentra.gr

-----------------------------

Γονέας κατήγγειλε διευθυντή σχολείου ότι σε σχολική γιορτή την Τσικνοπέμπτη υπήρχαν κρασί και μπύρες - Τι απαντά ο Διευθυντής


Κατανάλωση αλκοόλ φέρεται να έκαναν μαθητές σε Λύκειο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, σύμφωνα με καταγγελία γονέα.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χθες, μετά τις πρώτες 4 διδακτικές ώρες, όπως γίνεται σε πολλά σχολεία, έτσι και στο 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων καθηγητές και μαθητές έκαναν γιορτή. Από τις 12:00 μέχρι και τις 13:30 λοιπόν έψησαν σουβλάκια και πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη γιορτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας μαθητή, υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ από μαθητές και καθηγητές, μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η ίδια υποστηρίζει ότι το παιδί της ήπιε μπύρα στη γιορτή.

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

O διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων μιλώντας στο Seleo.gr, δήλωσε ότι στο 15μελες των μαθητών δόθηκε μια συσκευασία με 5 κιλά κρασί, για να το διαχειριστούν οι ίδιοι. Όμως, ο κ. Βασιλειάδης, που είναι 11 χρόνια διευθυντής του σχολείου, παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική, για την συγκεκριμένη γιορτή που έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο.

«Στα 11 χρόνια που είμαι διευθυντής, έχω δει από την εμπειρία μου, ότι υπάρχουν κάποιες παθητικές ημέρες για τα παιδιά, που δεν μπορούν να μείνουν στο σχολείο και βγαίνουν έξω, κινδυνεύοντας να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Έτσι, την Τσικνοπέμπτη, έχουμε καθιερώσει να κάνουμε 4 ώρες μάθημα και από τις 12:00 έως και τις 13:30 να κάνουμε μια γιορτή» αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης.

Στη γιορτή αυτή ψήνουν σουβλάκια, υπάρχουν αναψυκτικά και περιορισμένες μπύρες και κρασί. «Παραγγείλαμε 40 πορτοκαλάδες, 24 μικρές μπύρες και δυο κρασιά πεντάκιλα. Το ένα πεντάκιλο δόθηκε στο σύλλογο των καθηγητών και το άλλο το πεντάκιλο το δίνουμε στην διάθεση του 15μελους των μαθητών. Το διαχειρίζεται το 15μελες κι αν κάποιο παιδί ήθελε να πιει, του έβαζαν σε ένα πλαστικό ποτήρι, δυο ρουφηξιές, όχι κάτι παραπάνω» δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου.

Για τις αντιδράσεις και τις συνέπειες που μπορεί να έχει, αναφέρει πως: «Αυτό το κάνουμε 11 χρόνια στο σχολείο και μόνο φέτος αντέδρασε ένας γονιός. Πάντα είμαι αυστηρός σε εκδρομές με τους μαθητές, για το αλκοόλ, τους το απαγορεύω. Ωστόσο, τώρα σε μια γιορτή, αν θέλουν οι καθηγητές και τα παιδιά που είναι ενήλικα να πιουν μια μπύρα, δεν θα το απαγορεύσω. Τώρα, αν κάποιο ανήλικο παιδί, πάρει από κάποιον μια μπύρα, ήμαρτον! Εμείς δεν βγαίνουμε να πούμε πιείτε και χορέψτε. Είναι περιορισμένος αριθμός των ποτών. Δεν αισθάνομαι καμία ενοχή, αλλά είμαι έτοιμος για κάθε συνέπεια».

Πηγή: seleo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "