21χρονος μαθητής εσπερινού Λυκείου συνελήφθη για διακίνηση ενός κιλού κάνναβης

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης. Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε συγκεκριμένα ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον 21χρονο μαθητή νυχτερινού σχολείου της Ρόδου.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών και όταν ο 21χρονος παρέλαβε από τον υπάλληλο της εταιρείας κούριερ το δέμα κάτω από το σπίτι του, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.

Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού. Σημειώνεται ότι η αξία της ποσότητας, εκτιμάται μεταξύ 3.027 έως 10.090 ευρώ.
Σε σωματικό έλεγχο που έγινε στον δράστη και έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα αποδεικτικό ταχυμεταφοράς 860 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο με δυο ενεργοποιούμενους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται. Συγκεκριμένα, ως αποστολέας του δέματος, εμφανίζεται άτομο από τη Θεσσαλονίκη, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές.

Χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Υποστήριξε ότι από το έτος 2010, από λόγους ανωριμότητας και περιέργειας, άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών και συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να εθιστεί γρήγορα στην ανωτέρω ουσία.

Σε ηλικία περίπου 16 ετών, άρχισε να κάνει χρήση ηρωίνης και βουπρενορφίνης, αρχικώς από τη μύτη και μετά τον εθισμό του με ενδοφλέβιες ενέσεις. Έκτοτε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση. Ισχυρίστηκε ότι πάσχει από ηπατίτιδα C και ότι προσπάθησε αρκετές φορές να απεξαρτηθεί μόνος του χωρίς όμως επιτυχία και τον Ιούνιο μετέβη σε ιδιωτική κλινική αποτοξίνωσης του εξωτερικού.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δυστυχώς ξεκίνησε εκ νέου τη χρήση των ναρκωτικών. Προκειμένου να βρεί τη δόση του, καταφεύγει, όπως είπε, ως επί το πλείστον στην περιοχή του Κορακόνερου, στο νεκροταφείο του Αγ. Δημητρίου και στο πάρκο της οδού Βύρωνος και ότι πριν από 1,5 περίπου μήνα προμηθεύτηκε κάνναβη από έναν ημεδαπό που του συστήθηκε ως «Κώστας», ο οποίος του έστειλε την κάνναβη από την Θεσσαλονίκη έναντι 1.300 ευρώ, η οποία θα τον κάλυπτε για χρονικό διάστημα περίπου 2,5 μηνών.

Τελικά αν και κατηγορούμενος για κατοχή ενός κιλού κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "