Σκάνδαλο στην Γ΄ Αθήνας; Εκπαιδευτικός με μακροχρόνια άδεια ασθένειας, εργάζεται 20 ώρες ημερησίως στο κατάστημά του!!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Εκπαιδευτικός με οργανική θέση στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας εκμεταλλευόμενος το «σύστημα» απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια ασθένειας από τη «θέση» του και την ίδια στιγμή προσφέρει 20ώρη καθημερινή εργασία στην ακμάζουσα οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ελεγχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος…

----------------------

Σημεία των καιρών, εκπαιδευτικοί να πεθαίνουν λόγω αναλγησίας του Υπουργείου Παιδείας, από την μία και από την άλλη εκπαιδευτικοί εκμεταλλευόμενοι το σαθρό θεσμικό πλαίσιο να απουσιάζουν από το σχολείο τους με ιατρική/ες άδεια/ες για πολύ σοβαρή ασθένεια και ταυτόχρονα να εργάζονται για 20 ώρες ημερησίως στην οικογενειακή επιχείρησή τους.

Συγκεκριμένα «δυσαρεστημένος» εκπαιδευτικός (το φύλλο δεν έχει σημασία), γιατί δεν του αναγνωρίσθηκε από την εκπαιδευτική διοίκηση ο πρότερος «έντιμος βίος» του, απουσιάζει από τη σχολική μονάδα στην οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί, από την αρχική του σχολικού έτους με άδεια ασθένειας. Στην θέση του, μάλιστα έχει προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός προκειμένου τα παιδιά, οι μαθητές να μην μείνουν χωρίς «δάσκαλο».

Αν και η μακροχρόνια απουσία εκπαιδευτικών για λόγους ασθένειας δεν είναι κάτι πρωτοφανές, -όπως είναι γνωστό υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις-, η συγκεκριμένη περίπτωση έχει την ιδιαιτερότητα ότι παρότι η μακροχρόνια ιατρική άδεια/ες δίνεται σύμφωνα με τον νόμο ως βαριά περίπτωση, ο εκπαιδευτικός στην καθημερινότητά του παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα υγιής και ακμαίος, προσφέροντας σε καθημερινή βάση 20ώρη εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση, ερχόμενος σ’ επαφή ενίοτε και με συναδέλφους του.

Κατά το νόμο, η μακροχρόνια άδεια ασθένειας πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή για να καταχωρηθεί ως νόμιμη. Ακόμη, η υπηρεσία του ασθενούντος, οφείλει κατά νόμο να προβαίνει σε κατ’ οίκο έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτός είναι πράγματι ασθενής ή όχι, στέλνοντας τον γιατρό – ελεγκτή στην διεύθυνση που δηλώνει ως κατοικία και εφόσον διαπιστώσει το τελευταίο, δηλαδή ότι πρόκειται για άδεια ασθένειας-μαϊμού να προβεί στα προβλεπόμενα, που συνήθως είναι α) κλήση σε απολογία για πειθαρχικό παράπτωμα, β) μη έγκριση της άδειας και γ) καταλογισμό και επιστροφή των μισθών που καταβλήθηκαν.

Ο εκπαιδευτικός υπηρετεί με οργανική θέση στην Διεύθυνση Β/θμιας Γ΄ Αθήνας στην οποία Προϊστάμενος είναι ο κ. Αθ. Αλεξόπουλος. Η στήλη θεωρεί ότι ο τελευταίος δεν έχει καμία γνώση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισης των μακροχρόνιων αδειών ασθένειας αυτές είναι αρμοδιότητα και έργο των διοικητικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης. Ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει δώσει δείγματα ορθής διοίκησης και τήρησης των προβλέψεων της νομοθεσίας σε κάθε έκφανση του εκπαιδευτικού συστήματος και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην οποία προΐσταται.

Έμπειροι εκπαιδευτικοί σε θέματα λειτουργίας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, δήλωσαν στην στήλη, ότι αποκλειστικά αρμόδιο για τον χειρισμό και την γραφειοκρατική περαίωση τέτοιων θεμάτων είναι το Τμήμα Διοικητικών Θεμάτων που διαθέτουν, χωρίς να απαιτείται είτε η ενημέρωση, είτε η έγκριση τους από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή το οικείο ΠΥΣΔΕ.

Ανέφεραν ακόμη ότι οι μακροχρόνιες λόγο ασθένειας άδειες, για να εγκριθούν από την υπηρεσία του υπαλλήλου, πρέπει υποχρεωτικά σύμφωνα με το νόμο να έχουν χορηγηθεί από Δημόσιο Φορέα Υγείας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της «χαλαρότητας» που επικρατεί στο δημόσιο τομέα, «χαλαρότητα» που συνήθως εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι υπάλληλοι, πόσο μάλλον όταν έχουν να απασχοληθούν στην ακμάζουσα οικογενειακή επιχείρηση.

Τα φαινόμενα αυτά, δυστυχώς τα πληρώνουν ακόμη και με την ζωή τους, εκπαιδευτικοί που πραγματικά έχουν προβλήματα υγείας, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ευγενίας Μούτσικα η οποία έχασε την ζωή της λόγο της μεγάλης επιβάρυνσης της υγείας της και της υπερβολικά μεγάλης καθυστέρησης που εξελίχθηκε σε ουσιαστική άρνηση του Υπουργού Παιδείας να υπογράψει τη απόσπασή της στην πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων, στην οποία θα είχε άμεση ιατρική φροντίδα.

Για τον συγκεκριμένο θάνατο εκπαιδευτικού, είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που παρατίθεται στην συνέχεια.

---------------------------

Ανακοίνωση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για το θάνατο της συναδέλφου Μουτσίκα Ευγενίας

Αθήνα, 14/12/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ πενθεί τον θάνατο της συναδέλφου Μουτσίκα Ευγενίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Η εκλιπούσα διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, στηρίζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου. Ήταν μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε για το ήθος της, την εργατικότητά της και ήταν αγαπητή  στους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και όσους τη γνώριζαν. Με πολλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον και  αγάπη για το δημόσιο σχολείο. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων κωπηλασίας στα Γιάννενα.

Το τελευταίο διάστημα η Ευγενία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία είχε επικαλεστεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα της για απόσπαση στα Ιωάννινα.  Ήταν 53 χρονών και είχε τρία παιδιά. Ανήκε στην ομάδα των 14 αιρετών μελών Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε των οποίων την απόσπαση αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου αδιαφορώντας για την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 άρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα. Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από την ανεξήγητη καθυστέρηση της υπογραφής της απόσπασής της που νόμιμα δικαιούνταν στα Ιωάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραφε την απόσπαση της,  παρότι αυτή είχε εγκριθεί από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε ήδη από τις 3 Νοεμβρίου.

Η συνάδελφος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα) και νοσηλευόταν  στην εντατική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την Τρίτη 5/12 έως την Τετάρτη 13/12,  όπου και κατέληξε.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος, παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, καθώς και άλλα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Η αναλγησία του Υπουργού Παιδείας οδήγησε τη συνάδελφο στη βιολογική εξόντωση.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο την πολιτική της απαξίωσης των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο του.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "