ΟΛΜΕ: Άργησε αλλά οδηγεί σε «αυτοκτονία» τα μέλη της…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Η ΟΛΜΕ θα καλέσει σε ανυπακοή τα μέλη της για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο. Με απλά λόγια θέλει να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε ανταρσία απέναντι στο νόμο, χωρίς όμως να τους προσφέρει την απαιτούμενη προστασία. Αυτή την κρατά μόνο για τον εαυτό της, αφού ο νόμος 1264 την προσφέρει αφειδώς για τα μέλη του προεδρείου της.

Κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από την εποχή των μεγάλων απεργιών (40 ημέρες και βάλε…) των αρχών της δεκαετίας του ΄90 που σε όλους τους απεργούντες είχαν περικοπεί οι αποδοχές, αλλά ποτέ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτοί οι αρχι-συνδικαλιστές του κλάδου, δήλωναν εγγράφως ότι δεν απεργούσαν.

Δεν θα δεχθούμε καμία συγχώνευση σχολείων, δεν θα δεχθούμε το 30ωρο παραμονής στις σχολικές μονάδες, δεν θα δεχθούμε…., δεν θα δεχθούμε…, λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστος. Και συμπληρώνει ότι «θα συμβουλεύσουμε στους εκπαιδευτικούς ανυπακοή για το υποχρεωτικό 30ωρο!!!».

Ωραία τα λέει…, αλλά δεν λέει τι θα γίνει όταν αρχίσουν τα πειθαρχικά… Θα βγάζει η ΟΛΜΕ πύρινες ανακοινώσεις συμπαράστασης ή θα παραιτηθούν τα μέλη της σε ένδειξη διαμαρτυρίας…;

Το τελευταίο, πάντως μην το περιμένετε ποτέ, γιατί όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πάντα οι καρέκλες τους… Όλα τα άλλα και κυρίως όλοι οι άλλοι είναι αναλώσιμοι, έστω κι αν χρειασθεί και καμία 24ωρη απεργία…

Διαβάστε στην συνέχεια όσα δηλώθηκαν από την ΟΛΜΕ και τον Πρόεδρό της για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, όπως τα αλιεύσαμε στο ipaideia.gr.

------------

«Σε ανταρσία στον χώρο της Εκπαίδευσης φαίνεται ότι οδηγεί η συμφωνία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς για υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των «Ζήσε το σήμερα και ξέχασε το παρελθόν».

Οι προκλήσεις είναι πάντα μια ευκαιρία για κάτι καινούριο. Ακόμη και το ΟΧΙ μπορεί να γίνει μια νέα για να κινηθούμε σε μια νέα κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας στα σχολεία και τις συγχωνεύσει σχολείων.

Δεν δεχόμαστε καμία νέα συγχώνευση σχολείου δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα γίνει και σχετική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων με την αρχή του νέου χρόνου. Επιπλέον, μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα συμβουλεύσουν με ανυπακοή τα μέλη του κλάδου σχετικά με το θέμα της παραμονής στα σχολεία τους υποχρεωτικά για 30 ώρες.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (των καθηγητών) και της ΔΟΕ (των δασκάλων), ο σχετικός νόμος (1566/85) για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει ότι ο κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με Τα Νέα .

Εξηγεί έτσι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μένουν στα σχολεία 30 ώρες, αλλά αυτό γίνεται μόνο εφόσον έχουν κάποια διοικητική ή άλλη εργασία που τους έχει ανατεθεί.»

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Σχόλια  

 
0 #1 dimitra 01-01-2018 17:41
Γιατί είναι κακό το 30ωρο; ειμαι εκπαιδευτικος είκοσι χρόνια. Να είμαστε σχολείο...μονο έτσι θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο. Επίσης διαθεσιμότητα σε όσους κάνουν ιδιαίτερα
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "