Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr επιστολή εκπαιδευτικών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επιστολή του κ. Κωτσονόπουλου Θοδωρή, εκπαιδευτικού της Γ΄Αθήνας, με την οποία απαντά σε καταγγελτική επιστολή εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και δίνει πληροφορίες για όσα αυτή αναφέρει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια, όπως και το συνοδευτικό προοίμιό της, χωρίς καμία περικοπή ή συντόμευση. Για να δείτε την επιστολή των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΚ Αιγάλεω κάντε κλικ εδώ

---------------------

Το ηλεκτρονικό προοίμιο της Επιστολής του κ. Κωτσονόπουλου Θοδωρή

Theodoros Katsonopoulos <thodoros…….@.........gr>

Επισυνάπτεται απάντηση μου στο από 23/6 δημοσίευμα του εντύπου σας. Να γνωρίζετε οτι είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών μέσω των ΜΜΕ, αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ όταν θίγεται και προσβάλετε η υπόληψη, το επαγγελματικό κύρος και η αξιοπιστία μου. Με απλά λόγια αν ήμουν "βρώμικος" δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σας απαντήσω.

Είμαι ένας ΜΑΧΙΜΟΣ εκπαιδευτικός που από το 2001 είμαι στην τάξη και το προαύλιο και επίσης ενεργός συνδικαλιστικά τα 2 τελευταία έτη.

Εάν μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι ή συνεργάστηκα, μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για το ήθος, την εργατικότητα και την επαγγελματική μου ευσυνειδησία και να σημειώσετε  οτι η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή δύναμη.

Ο εκπ/κος 

ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕ11

-----------------

Όλη η Επιστολή του κ. Κατσωνόπουλου Θοδωρή, όπως μας αποστάλθηκε και δημοσιεύεται αυτούσια χωρίς καμία περικοπή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ VUKENTRA.GR

Αξιότιμοι/ες κύριοι, κυρίες,

προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση πληροφορήθηκα την ύπαρξη δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής εφημερίδας vukentra με τίτλο «Απίστευτη καταγγελία: Ακυρώθηκε για ΕΕΕΕΚ, με άνωθεν εντολή, ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών» που φέρεται να «υπογράφεται» από ανώνυμη ομάδα αγανακτισμένων εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.

Η έκπληξη και συνάμα απογοήτευσή μου πηγάζουν καταρχάς από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, όπου για την συντριπτική πλειοψηφία εξ΄αυτών έχω ιδίαν εξαιρετική άποψη για το χαρακτήρα, το ήθος και την αξιοπρέπεια τους, ουδέποτε θα προέβαιναν σε μια τέτοιου είδους υπόγεια και προσβλητική ενέργεια εναντίον συναδέλφων τους και δεύτερον οι διατάξεις του ν 4473/2017 (ΦΕΚ 78/Α/30-05-2017), όπως και η Υπουργική Απόφαση Φ.361.22/21/90780/Ε3/2017 - ΦΕΚ 1890/Β/31-5-2017 είναι σαφείς (διατύπωση γνώμης των συνυπηρετούντων μονίμων εκπαιδευτικών και δεν επιδέχονται παρερμηνειών.

Ουδεμία διευκρίνιση δόθηκε από τη Διοίκηση για το ποιος θα γνωμοδοτήσει επί των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων ελλείψει συνυπηρετούντων μονίμων εκπαιδευτικών.

Εγώ μάλιστα ως αναπληρωτής Διευθυντής στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Περιστερίου, θα ήμουν ευτυχής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν οι συνυπηρετούντες εκπαιδευτικοί του σχολείου (3 μόνιμοι με τις λιγότερες ώρες στο σχολείο και 12 αναπληρωτές), μπορούσαν να διατυπώσουν τη γνώμη τους για εμένα.

Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι πίσω απ΄αυτή την ενέργεια δεν είναι οι εκπ/κοι του ΕΕΕΕΚ, αλλά όλο αυτό είναι προϊόν κακόβουλης πράξης η οποία προφανώς ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις και αναστάτωση λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συνέντευξης των Δ/ντων σχολείων..

Είναι σαφές ότι αφήνονται υπόνοιες για χειραγώγηση της διαδικασίας κρίσης Διευθυντών σχολείων μέσω της άσκησης πιέσεων προς τη Δ.Δ.Ε Γ΄Αθήνας από πρόσωπα είτε της Διοίκησης είτε του συνδικαλιστικού χώρου για ακύρωση της διαδικασίας γνωμοδότησης του συλλόγου διδασκόντων, γεγονός που αποτελεί αισχρή συκοφαντία.

Το Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής θα αποφασίσει από Σεπτέμβρη εάν επιθυμεί να δώσει απάντηση σε αυτό το δημοσίευμα όπου θίγονται μέλη του σωματείου.

Όμως εγώ οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου καθώς θεωρώ ότι το εν λόγω δημοσίευμα έπαιξε καταλυτικό ρόλο ακόμα και στη βαθμολόγησή μου στην συνέντευξη και να δηλώσω τέλος ότι κανείς μόνιμος εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω δεν προέβη σε αυτή την καταγγελία, σύμφωνα με τις πηγές μου.

Εσείς, ως έγκριτο θέλω να πιστεύω μέσο, αναπαράγετε αυτή την συκοφαντία, χωρίς προφανώς να υπάρχει διασταύρωση πληροφοριών. Παρότι αναφέρετε ότι δημοσιεύετε την καταγγελία χωρίς να υιοθετείτε το περιεχόμενο της, ο πρόλογος σας δεν υποστηρίζει την ως άνω αναγραφόμενη άποψη, ότι δηλ δεν υιοθετείτε την καταγγελία.

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 23/6/17 στο vukentra.gr με τίτλο «Απίστευτη καταγγελία: Ακυρώθηκε για ΕΕΕΕΚ, με άνωθεν εντολή, ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών», η άποψη του συντάκτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας έχει ως εξής: «Απίστευτη καταγγελία, που αν μη τι άλλο φανερώνει την ανασφάλεια υποψηφίων διευθυντών αλλά και τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν διάφοροι «ημέτεροι» για να παρακάμψουν τα μη ευνοϊκά γι’ αυτούς αποτελέσματα στις διαδικασίες αξιολόγησής τους. Ακυρώθηκε με άνωθεν εντολή ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών, προκειμένου υποψήφιος Διευθυντής να μην υποστεί την βάση της απόρριψης από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου που ανήκει. Στην ίδια καταγγελία, γίνεται αναφορά σε «ρεβανσιστικές» διαθέσεις του υποψηφίου Διευθυντή, λόγω της απόρριψής του από τον σύλλογο διδασκόντων στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών του 2015».

Κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ρητά και απερίφραστα καταρχάς τη δυσαρέσκεια μου, διαμαρτύρομαι εντόνως για την ως άνω περιγραφείσα ενέργεια της εφημερίδας σας, αναμένω μια επίσημη και σαφή απάντηση από μεριάς σας και σας καλώ όπως με ενημερώσετε άμεσα με ποιους τρόπους θα άρετε την σπίλωση, προσβολή και συκοφαντία προς το πρόσωπό μου.

O εκπαιδευτικός της Δ.Δ.Ε Γ΄Αθήνας

Κατσωνόπουλος Θοδωρής

-----------------------

Η απάντηση του Vukentra.gr

Σε ότι αφορά τα αναφερόμενα στην επιστολή του κ. Κατσωνόπουλου, που παρατίθεται αυτούσια ποιο πάνω, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Σε κανένα σημείο της επιστολής των εκπαιδευτικών που δημοσιεύσαμε στις 23.6.2016, δεν υπάρχει αναφορά στο όνομα του κου Κατσωνόπουλου Θοδωρή…

β) Στην δημοσιευθείσα επιστολή των Εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας, υπάρχει αναφορά για «υποψηφίους» Διευθυντές που έπρεπε να αξιολογηθούν από τον σύλλογο διδασκόντων του, καμία, όμως, αναφορά τόσο στον ίδιο ή άλλον εκπαιδευτικό με ονοματεπώνυμα…

γ) Στην ίδια επιστολή γίνεται αναφορά γενική και αόριστη για εκπαιδευτικό υποψήφιο διευθυντή, συνδικαλιστή, όπως αναφέρετε στην τοπική ΕΛΜΕ, δηλαδή στην Β’ ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας, που ήταν ο δεύτερος προς κρίση υποψήφιος στο συγκεκριμένο σχολείο.

δ) Ο ίδιος, όπως αναφέρει στην επιστολή του, είναι εκπαιδευτικός της ΔΔΕ Γ΄Αθήνας και αναπληρωτής Διευθυντής στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Περιστερίου, για το οποίο ούτε η ιστοσελίδα μας, ούτε οι συντάκτες της επιστολής έκαναν κάποια αναφορά ή σχόλιο.

ε) Τον κ. Κατσωνόπουλο Θοδωρή, δεν τον γνωρίζουμε, ούτε την εκπαιδευτική πορεία και διαδρομή του, συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οποιαδήποτε ευνοϊκή ή δυσμενή κριτική γι’ αυτόν ή να επιτρέψουμε την δημοσίευση τρίτων… γι’ αυτόν…

στ) Πάγια πολιτική και πρόθεση της ιστοσελίδας μας είναι η γενική αναφορά σε πράξεις της διοίκησης προκειμένου να τηρείται η ισονομία, η δικαιοσύνη και η ίση μεταχείριση για όλους τους εκπαιδευτικούς…

ζ) Σε ότι αφορά την Β΄ΕΛΜΕ Γ΄Αθήνας, δεν υπάρχει καμία αναφορά τόσο από την ιστοσελίδα μας, όσο και στην επιστολή των εκπαιδευτικών για τυχόν παρεμβατικές πράξεις της, στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών. Εάν η ιστοσελίδα μας είχε γνώση κάποιου τέτοιου γεγονότος δεν θα προχωρούσε στην δημοσιοποίησή του, αλλά θα απευθύνονταν στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

η) Σε κάθε περίπτωση τιμούμε τον κ. Κατσωνόπουλο Θοδωρή για την εκπαιδευτική διαδρομή και προσφορά του, όπως αυτή μας έγινε γνωστή με την επιστολή του, είναι, όμως φανερό ότι το σχετικό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται με αυτή, δεν έχει καμία αναφορά στον ίδιο, ούτε στο σχολείο στο οποίο υπηρετούσε και αξιολογήθηκε ως υποψήφιος Διευθυντής, στις πρόσφατες κρίσεις, σημειώνουμε δε ότι η ιστοσελίδα μας δεν είχε καν γνώση ότι συμμετείχε και ο ίδιος σ’ αυτές…

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "