Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησα μια δήλωσή μου για την στημένη σφαγή διευθυντών με πλούσια τυπικά προσόντα και πολύχρονη εμπειρία από την Επιτροπή κρίσεων (5 διορισμένοι, 2 αιρετοί) κατά την φετινή διαδικασία κρίσεων.

Κατήγγειλα όσα έγιναν ξεκινώντας από την περίπτωση του Σταυρόπουλου Πολύδωρου, του Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας που υπέστη τιμωρία για την προσπάθειά του να τηρηθεί η νομιμότητα στην κατανομή των λειτουργικών κονδυλίων, μια προσπάθεια που δικαιώθηκε. Αυτή η προσπάθεια τον έφερε αντιμέτωπο και στόχο της Δημοτικής Αρχής στην πόλη, αλλά όλως περιέργως και του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μουμούρη !

Την ίδια τύχη είχαν όμως και άλλοι διευθυντές οι οποίοι με κατάπτυστες, αναξιοκρατικές διαδικασίες κόπηκαν.

Κάποιοι δυσαρεστήθηκαν από την πρώτη  δήλωσή μου. Με ρώτησαν αν έχω στοιχεία, μου σημείωσαν ότι αδικώ την προσπάθεια που έγινε. Κάποιος μάλιστα μου ειπε ότι θα μου απαντούσε δημόσια και ο κ. Μουμούρης και περίμενα ανυπόμονα. Είναι όμως έτσι; Έκανα άδικη κριτική για κάποιους ίσως πολιτικούς λόγους; Ανοησίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα στοιχεία.

1.  Στον Πειραιά έγινε το πρωτοφανές κάτω από 6 στην συνέντευξη να παίρνει το 25% των υποψηφίων  Διευθυντών, όταν το πανελλαδικό ποσοστό των κάτω από 6 ήταν 10%. Τι συνέβη λοιπόν στον Πειραιά; Έπεσαν όλοι οι προβληματικοί και εντελώς τυχαία ήταν και πρώην Διευθυντές η συνέντευξη χρησιμοποιήθηκε ωμά ως σφαγή κάποιων και ως διάδρομος προώθησης κάποιων άλλων; Συγγνώμη, αλλά εγώ πιστεύω το δεύτερο. Μου είναι δύσκολο με βάση την απλή λογική να καταλάβω πως τόσοι διευθυντές πήραν 3 και 4 σε συνεντεύξεις με μια επιτροπή κρίσεων να μην του κόβει απλά, αλλά να τους ευτελίζει εκπαιδευτικά και ανθρώπινα. Μεταξύ των υποψήφιων Διευθυντών ΔΔΕ Πειραιά  (Ιούλιος 2017) ήταν και 20 υποψήφιοι που κατέβαιναν στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ τον τελευταίο χρόνο.

2. Υποσχέθηκα να δημοσιοποιήσω κι άλλα στοιχεία και το κάνω. Δέστε τι μόρια είχαν εν ενεργεία διευθυντές από τα τυπικά προσόντα και πως με την συνέντευξη τους βάλτωσαν. Δέστε τον παρακάτω πίνακα για να αντιληφθείτε τι συνέβη.

Ιδού λοιπόν ένας πρώτος πίνακας σφαγιασθέντων:

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ ΜΟΡΙΩΝ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

15,00

5,18

20,18

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

16,30

3,88

20,18

ΝΙΚΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

16,30

3,87

20,17

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

17,80

2,30

20,10

ΔΕΪΜΕΖΗΣ

ΜΩΥΣΗΣ

15,80

4,28

20,08

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

ΘΩΜΑΪΣ

15,50

3,88

19,38

ΜΟΤΣΟΒΟΛΕΑ

ΛΕΥΚΟΘΕΑ

14,80

4,48

19,28

ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

15,50

3,50

19,00

Έφτασαν στο σημείο σε εν ενεργεία Διευθυντή να βάλουν 2,3 ! Καλά δεν ντρέπονται όσοι το έπραξαν; Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι και θα είναι μόνιμα υπόλογοι στα μάτια των συναδέλφων τους και των γονιών;

3.  Αφού κόπηκαν αυτοί και άλλοι , άνοιγε ο δρόος να προωθηθούν ημέτεροι και βασικά όσοι ήταν υποψήφιοι με το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή δεν μου αρέσει η αερολογία, ιδού η βαθμολογία στην συνέντευξη υποψηφίων των ΣΥΝΕΚ. Σημειωτέον ότι από τους 20 υποψηφίους του ΣΥΝΕΚ οι 14 έγιναν διευθυντές σχολικής μονάδας. Οι υπόλοιποι 6 δεν έγιναν λόγω ελάχιστων μορίων.

Μήπως λέω λόγια; Ας δούμε τον παρακάτω πίνακα. Στον πίνακα παρακάτω φαίνονται  οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ που αρίστευσαν στη συνέντευξη και έγιναν διευθυντές:

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ ΜΟΡΙΩΝ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΜΕΤ/ΧΙΑΚΟ

ΧΑΡΙΣΙΑΔΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

15,75

7,98

23,73

NAI

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

16,00

7,53

23,53

NAI

ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΥ-ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ

15,28

7,35

22,63

NAI

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

14,75

7,70

22,45

ΌΧΙ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

13,50

7,90

21,40

ΌΧΙ

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

14,50

6,77

21,27

NAI

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ

13,00

7,97

20,97

ΌΧΙ

ΜΠΕΡΝΙΔΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

13,00

7,85

20,85

ΌΧΙ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

14,30

6,18

20,48

ΌΧΙ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12,20

8,00

20,20

ΌΧΙ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

13,50

6,70

20,20

ΌΧΙ

ΚΟΛΕΝΤΖΟΥ

ΠΑΝΩΡΑΙΑ

11,55

7,70

19,25

ΌΧΙ

ΜΑΜΟΥΛΑΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ

12,25

5,88

18,13

ΌΧΙ

Είναι φανερό ότι με τη μέθοδο στη συνέντευξης τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς οι 2 αιρετοί προώθησαν μέσω της συνέντευξης (κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας) προκλητικά τα μέλη του ΣΥΝΕΚ που διέθεταν πολύ χαμηλή μοριοδότηση σε σχέση με τους «κομμένους» διευθυντές  που είχαν πολλά περισσότερα αντικειμενικά μόρια… αρίστευσαν όμως στη συνέντευξη. Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα περί αξιοκρατίας, δημοκρατικής συνείδησης κομματικού κράτους στα σχολεία, πολιτικές διώξεις κ.α.

Αυτά σαν δεύτερη φάση της παρέμβασής μου. Έτσι για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι απλά φλυαρούμε και ότι θα σιωπήσουμε με ότι απαράδεκτο συνέβη στις κρίσεις. Σημειωτέον ότι θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Μουμούρης και η επτάδα της σφαγής οφείλουν εξηγήσεις, όπως και νομίζω ότι οι σφαγιασθέντες δεν θα πρέπει να ανεχτούν αυτή την υβριστική συμπεριφορά εις βάρος τους. Ξέρετε και κάτι; Όλη η διαδικασία κινδυνεύει να εκπέσει και για άλλους λόγους. Υπάρχουν στοιχεία μη εφαρμογής της νομοθεσίας που μπορεί να την καταρρίψει ανά πάσα στιγμή. Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν μέλη ΠΥΣΔΕ σε περιοχή της Ελλάδας που διώκονται λόγω του τι εκρίθη ότι έπραξαν σε διαδικασία κρίσεων.

Ας προσέχουν λοιπό κάποιοι. Ας μην κατηγορούν και ας μην αλλοιώνουν το τι λέγεται και γράφεται.

Εγώ πάντως επαναλαμβάνω. Καλό για την Κυβέρνηση, για την Παιδεία στον Πειραιά και για όλους είναι σε πρώτη φάση να απομακρυνθεί ο κ. Μουμούρης ως υπεύθυνος εκ της θέσης του για όλα αυτά τα απαράδεκτα.

Θα επανέλθω....

 

Ζαχαρίας Ζούπης, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

 

Πηγή: zoupis.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "