Λέσβος: Γυμνασιάρχης κατηγορείται την ΕΛΜΕ του ότι συγκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτριάς του

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με απόφαση της ζητεί την απομάκρυνση γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης από τη θέση του διευθυντή του σχολείου αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα, καθώς κατηγορείται για αδικαιολόγητη αδιαφορία με την οποία μάλιστα πολλοί μαθητές του τέθηκαν σε κίνδυνο.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την εμπλοκή του γυμνασιάρχη ως μάρτυρα υπεράσπισης σε δίκη του ιδιοκτήτη του κυλικείου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και ειδικότερα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου, το 2012.

Στη δίκη εναντίον του επιχειρηματία κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας αλλά και άλλων μαθητριών. Κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων αμέλεια του διευθυντή όχι μόνο όσον αφορά στη συγκεκριμένη μαθήτρια αλλά και ανάλογα περιστατικά με δικά τους παιδιά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, ο υπάλληλος του κυλικείου καταδικάστηκε στις 27 Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς τριών κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών, ο επιχειρηματίας φέρεται να τηλεφωνούσε και να παρενοχλούσε το ένα από τα τρία κορίτσια έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Μία από τις μητέρες μάλιστα κατέθεσε ότι οι σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις του προσέβαλαν τόσο τη 14χρονη κόρη της που αναγκάστηκε να απομακρύνει ακόμη και το άλλο παιδί της από το σχολείο.

Και οι τρεις γονείς υποστήριξαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, δείχνοντάς του ακόμη και τα προσβλητικά μηνύματα. Ο γυμνασιάρχης ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων δεν έπραξε τα δέοντα, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Από την πλευρά του ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που έστελνε ο ιδιοκτήτης του κυλικείου στις μαθήτριες του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο.

H ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου:

Με αφορμή: α) δημοσιεύματα του τύπου β) την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης με αναστολή ιδιοκτήτη του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου της πόλης της Μυτιλήνης για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» καθώς και την εμπλοκή στη συγκεκριμένη δίκη του Διευθυντή του σχολείου ως μάρτυρα υπεράσπισης και γ) αφού πήρε υπόψη της άμεσες μαρτυρίες γονέων η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε τα παρακάτω:
«Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια με θύματα μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε ότι βασικό καθήκον των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη ή με παραμέληση να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν. 
Να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι:

α) και στο παρελθόν έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί (http://elmeles.blogspot.gr/2015/05/1.html#more) και

β) Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το σωματείο μας.

Η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ζητά:

  • Να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τον ιδιοκτήτη του κυλικείου για την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους.
  • Να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης, (ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε ο Διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε «τα έργα του» και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του. Ζητάμε την απομάκρυνσή του από τη θέση του Δ/ντή του Σχολείου και από το χώρο της Εκπαίδευσης. Οφείλει επίσης η Δ/νση Δ/Βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή»

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "