Εκλογές Αιρετών στην Β/θμια εκπαίδευση: Ανατροπή στις προτιμήσεις των Εκπαιδευτικών – 1η η ΔΑΚΕ με 28,24%,- 2οι οι ΣΥΝΕΚ 19,36%

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Ήττα ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά ΝΔ στις εκλογές των καθηγητών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ολική ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθώς την πρωτιά κατέλαβε η ΔΑΚΕ της ΝΔ, ενώ η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από 50 κάλπες -επί συνόλου 60- η ΔΑΚΕ επιστρέφει στην πρώτη θέση πανελλαδικά με αύξηση ποσοστών που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%, ενώ η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) πέφτει στη δεύτερη θέση με μείωση ποσοστών κατά περίπου 5 μονάδες.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις εκτιμάται ότι τελικά θα κυμανθεί ανάμεσα σε 7%-8%, καθώς η δύναμη της ΔΑΚΕ πανελλαδικά αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 27%-28% (από 21,8% το 2014) και των ΣΥΝΕΚ περί το 20% από 25% στις περασμένες εκλογές.

Το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ κρατάει τα ποσοστά του γύρω στο 15%, οι Παρεμβάσεις (της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) επίσης, αλλά με μικρή πτωτική τάση, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ (και είχε διασπαστεί από τη ΣΥΝΕΚ) με μικρά ποσοστά κοντά στο 1,5%-2%. Η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) κινείται γύρω στο 7%-8%.

Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε ότι η μεγάλη νίκη της παράταξής του αποδεικνύει ότι οι καθηγητές αποδοκίμασαν ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία, με τον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ και συνεργάτη του υπ. Παιδείας Θέμη Κοτσιφάκη να αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα στη διάσπαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, την αναμενόμενη φθορά και την καθολική πολεμική που υπέστη η ΣΥΝΕΚ.

Οι κάλπες στήθηκαν την 2α Νοεμβρίου και τα σχολεία έμειναν κλειστά για τις αρχαιρεσίες των εκπαιδευτικών.

--------------------------------------------

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΔΑΚΕ 28,24%,- ΣΥΝΕΚ 19,36%

Πρώτη δύναμη ανέδειξαν οι καθηγητές την ΔΑΚΕ στις χθεσινές εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια, με διαφορά  σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη παράταξη, που είναι οι ΣΥΝΕΚ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που η ΔΑΚΕ εξέδωσε:

Η ΔΑΚΕ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που ίδια εξέδωσε:

  • Αύξησε το ποσοστό της κατά 30% σε σχέση  με το 2014.
  • Εξέλεξε και τους 2 Αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ  Αργολίδας και Σερρών.
  • Εξέλεξε Αιρετούς εκπροσώπους σε 2  Α-ΠΥΣΔΕ (ΑΤΤΙΚΗΣ και ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) καθώς και σε 3 ΠΥΣΔΕ (ΗΛΕΙΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ) που δεν είχε εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα και επί 52 Δ/νσεων Εκπ/σης σε σύνολο 58 έλαβαν:

Το 2014 που έγιναν οι προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, στο ΚΥΣΔΕ:

  • Εκτοξεύτηκε” η δύναμη των ΣΥΝΕΚ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ από  15, 3% το 2010 στο 19,9 % το 2012 και στο 24,9%  το 2014
  • Η ΔΑΚΕ είχε απώλειες.  Από 25,6% που ήταν η δύναμή της το 2010, έπεσε στο 22,8% το 2012 και στο 21,7% το 2014
  • Η ΠΑΣΚ έπαθε “καθίζηση”. Από 25,3% το 2010  “κατρακύλησε” στο 14% το 2012  και στο 8,3%  το 2014.


Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ τονίζει τα εξής:

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε ότι την ψήφο αυτήν θα την τιμήσουμε. Θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι κυβερνητικές αυθαιρεσίες σε βάρος των συναδέλφων.

Προειδοποιούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην τολμήσει να εφαρμόσει το πόρισμα της επιτροπής Λιάκου που διαλύει τη Δημόσια Εκπαίδευση και εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς.
Δηλώνουμε  απερίφραστα ότι θα στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο και τους Λειτουργούς του  και θα αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική που θα τους απαξιώνει.

Με στοιχεία από το iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "