Νέες Παιδαγωγικές Οδηγίες του Υπ. Παιδείας για τη διδασκαλία μαθημάτων Γυμνασίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την πολιτική των τελευταίων ετών, όλων των προκατόχων του κ. Νίκου Φίλη εξέδωσε μετά από πρόταση του ΙΕΠ, Παιδαγωγικές Οδηγίες για την διδασκαλία των μαθημάτων του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2016-17. Κι αυτό γιατί τα υπάρχοντα διδακτικά βιβλία, δεν αντιστοιχούν πλήρως με τα νέα αναλυτικά προγράμματα…

Δείτε στην συνέχεια για ποια μαθήματα έχουν εκδοθεί Παιδαγωγικές Οδηγίες για το 2016-17 και αν θέλετε «κατεβάστε» τις στο προσωπικό αρχαίο σας….

α). Μαθήματα: Βιολογία, Γεωλογία-Γεωγραφία, Φυσική, Χημεία

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 35/2016 του Δ.Σ) το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε  Παιδαγωγικές Οδηγίες για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2016-2017:

1. Βιολογία, (Τάξεις: Α ́, Β ́, Γ ́ Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου)

2. Γεωλογία-Γεωγραφία, (Τάξεις: Α ́, Β ́ Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου)

3. Φυσική, (Τάξεις: Α ́, Β ́, Γ ́ Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου)

4. Χημεία, (Τάξεις: Β ́ και Γ ́ Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου)

Για να δείτε ή κατεβάσετε τις Παιδαγωγικές Οδηγίες για την διδασκαλία των φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο κάντε κλικ εδώ

β). Μαθηματικά

Παιδαγωγικές Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο για το σχολ. έτος 2016 – 2017

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 35/2016 του Δ.Σ) το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στις Α ́, Β ́, Γ ́ τάξεις Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2016-2017.

Για να δείτε ή κατεβάσετε τις Παιδαγωγικές Οδηγίες για την διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο κάντε κλικ εδώ

γ). Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή  και   Οικιακή  Οικονομία

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 35/2016 του Δ.Σ)  το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Παιδαγωγικές Οδηγίες για το σχολικό έτος 2016-2017 για τη διδασκαλία των  μαθημάτων:

1. Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, (Γ ́ Ημερήσιου και Γ ́ Εσπερινού Γυμνασίου)

2. Οικιακή Οικονομία, (Α ́ Ημερησίου Γυμνασίου)

Για να δείτε ή κατεβάσετε τις Παιδαγωγικές Οδηγίες για την διδασκαλία των Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή  και   Οικιακή  Οικονομία στο Γυμνάσιο κάντε κλικ εδώ

δ). Τεχνολογία

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 35/2016 του Δ.Σ) το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Παιδαγωγικές Οδηγίες για τη διδασκαλία της Τεχνολογίας στις Α ́, Β ́, Γ ́ τάξεις Ημερησίου Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2016-2017 .

Για να δείτε ή κατεβάσετε τις Παιδαγωγικές Οδηγίες για την διδασκαλία της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο κάντε κλικ εδώ

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "