16o Πανελλήνιο – Διεθνές Συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική

 


Ένα πρωτοποριακό στη σύλληψη και τη θεματική του τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για τις πολυδιάστατες ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, διοργανώνει από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου στην Αίγινα η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Πρωτοποριακές προτάσεις για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών

Με ειδικές θεματικές που αφορούν στην αναδιαμόρφωση του τρόπου διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και τις προτάσεις για μια νέα αντίληψη διδασκαλίας, για την εξέλιξη της Φυσικής Επιστήμης από την Αρχαιότητα έως σήμερα καθώς και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της, και με παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν σε θεματικές όπως «Μεσογειακή Διατροφή και Φυσικές Επιστήμες», το 16ο Πανελλήνιο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΦ αναδεικνύει τον πλούτο των Φυσικών Επιστημών και τη συμβολή τους στην Εκπαίδευση.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών συγκαταλέγονται διεθνούς κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Νικόλαος Πράντζος Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γαλλίας (CNRS), οι ακαδημαϊκοί Σταμάτης Κριμιζής και Χριστοφόρου Λουκάς, η Βίκυ Καλογερά Διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ο Εμμανουήλ Τσεσμελής Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο Ερευνητικό Κέντρο CERN, ο Μάρκος Σκουλάτος ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο ομ Διευθυντής του Εγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, ο Ευστράτιος Θεοδοσίου αν Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι: «η Πρόταση πανευρωπαϊκού προγράμματος διδασκαλίας της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης STEM4you», «Τα Ευρωπαϊκά Σχολεία: Σύντομη παρουσίαση της δομής και λειτουργίας τους. Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Δευτεροβάθμιο κύκλο», «Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακαλύπτουν τη Φυσική με το σώμα και τις αισθήσεις τους», «Γνωρίζουν οι μαθητές βασικά θέματα Φυσικών Επιστημών που αναφέρονται στα ΜΜΕ;»,  «Φυσικές Επιστήμες στην Αρχαία Ελλάδα», «Ύλη, ενέργεια και Μορφή κατά τον Αριστοτέλη», «Αστρονομικά Φαινόμενα και χρονολόγηση της επιστροφής του Οδυσσέα και του Τρωικού Πολέμου», «η σημασία των μεγάλων ερευνητικών υποδομών φυσικής για την κοινωνία», «η Φυσική στις βιοϊατρικές επιστήμες: Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα», «εξωηλιακοί πλανήτες : 20 χρόνια έρευνας (1995-2015)», «βαρυτικά κύματα» κ.ά.

Επικοινωνία Αντιπρόεδρος ΕΕΦ Π Φιλντίσης 6949 560211

www.eef.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "