Βόμβα στην Εκπαίδευση: Άκυρη η επιλογή διευθυντών Α-Β/θμιας εκπαίδευσης

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική

 

Άκυρη κρίνεται από το Συμβούλιο Επικρατείας, η Επιλογή – Ορισμός όλων των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι αυτοί διανύουν ήδη τον πρώτο χρόνο της Θητείας τους. 

Όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), εκδικάζοντας την ομαδική προσφυγή που είχε καταθέσει μεγάλος αριθμός Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπως και Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατά του τρόπου επιλογής που ορίσθηκε και εφαρμόσθηκε με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, την έκανε δεκτή, κάτι που ουσιαστικά ακυρώνει και την επιλογή και ορισμό όλων των Διευθυντών  σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. 

Όπως έγινε γνωστό, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, το Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις της απόφασης Μπαλτά, με την οποία έγινε η επιλογή – ορισμός των Διευθυντών, με τις οποίες ορίσθηκε ως βασικό κριτήριο επιλογής τους η μυστική «ψηφοφορία» των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας. 

Ειδικότερα, κρίθηκε, όπως αναφέρεται ότι με την «μυστική ψηφοφορία» δεν αιτιολογήθηκε  η προτίμηση του συλλόγου διδασκόντων με βάση «αντικειμενικά κριτήρια», όπως επίσης και ότι ταυτόχρονα μοριοδοτήθηκε απλή προϋπηρεσία και «απουσίες» από τις σχολικές μονάδες (άδειες λοχίας, άδειες μεταπτυχιακών, κλπ) ως εκπαιδευτική, ενώ αντίθετα δεν αναγνωρίσθηκε και δεν μοριοδοτήθηκε ως εκπαιδευτική, η προϋπηρεσία υποψηφίων σε θέση Διευθυντών εκπαίδευσης, κλπ. 

Ακόμη, ως αντισυνταγματική κρίθηκε και η κατάργηση της «Συνέντευξης» ως στοιχείο αντικειμενικής αξιολόγησης  των υποψηφίων. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα επιτελικά στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, γνώριζαν από τον Οκτώβριο τις «απόψεις» του εισηγητή της υπόθεσης στο ΣτΕ, «περί αντισυνταγματικότητας των διατάξεων της Απόφασης Μπαλτά», και θεωρώντας ότι αυτή θα γίνει τελικά αποδεκτή, καθυστέρησαν στην αρχή την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, δίνοντας παράταση στην θητεία τους έως 31.12.2015 και στην συνέχεια, λόγω καθυστέρησης  έκδοσης της απόφασης από το συνταγματικό Δικαστήριο, προστέθηκε στην διαδικασία επιλογής τους η «Συνέντευξη», με παράλληλη διόρθωση των υπερβολών που υπήρχαν στην αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας των υποψηφίων. 

Για τον ίδιο λόγω, παρατάθηκε η θητεία των Σχολικών Συμβούλων και ξεκίνησε μόλις πρόσφατα η διαδικασία για την επιλογή των νέων. 

Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο, εκτιμάται ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ, την οποία το Υπουργείο «έχει ατύπως εκφράσει την επιθυμία να δημοσιευθεί προς το τέλος του σχολικού έτους», προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα προχωρήσει σε νέες διαδικασίες επιλογής «Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, με απόφαση που θα προσαρμόζει τα κριτήρια και τις διαδικασίες επιλογής στα όσα θα ορίζει η Απόφαση του ΣτΕ. 

Να σημειώσουμε και να τονίσουμε, ότι προς το παρόν, τίποτα δεν είναι επίσημα διατυπωμένο και ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς περιλαμβάνει και ορίζει η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Οι πληροφορίες είναι από πολύ αξιόπιστες πηγές, μένει, όμως να επιβεβαιωθούν… έως τότε οι ενδιαφερόμενοι ας είναι σε αναμονή… 

Εκπαιδ-άρχης 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "