Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Η εκπαίδευση ήταν και είναι τομέας μεγάλου ενδιαφέροντος για την ιστοσελίδα μας και τους συντελεστές της. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα διαμείβονται για τον Εθνικό διάλογο για την παιδεία και κυρίως όσα δημοσιοποιούνται σε ρυθμό πολυβόλου και σε ημερήσια βάση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τα μέλη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εκπαιδευτικούς.

Όλοι εστιάζουν ουσιαστικά σε δύο θέματα, τους διορισμούς εκπαιδευτικών και την εισαγωγή με ή χωρίς εξετάσεις μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Που και που αναφέρονται και μερικές αλήθειες, όπως π.χ. η αδυναμία του σημερινού συστήματος να εκπαιδεύσει σωστά τα παιδιά ή ακόμη να τα καθοδηγήσει στην επιλογή της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσουν.

Για την πραγματική εκπαίδευση, όμως, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα. Πιθανόν γιατί όλοι έχουν μπερδευτεί στο αν «οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν, γιατί υπάρχουν οι μαθητές» ή το αντίστροφο, κατά το «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα».

Σήμερα το Vukentra.gr, καταθέτει το πρώτο μέρος της πρότασής του και ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη για πραγματικό και γόνιμο διάλογο, απ’ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Β/θμιας.

Η πρόταση διατυπώθηκε το μακρινό 2011 κι γι’ αυτό περιλαμβάνει και σχολικές μονάδες που σήμερα έχουν καταργηθεί (ΕΠΑΣ). Έχει δημοσιευθεί αυτούσια στο blog «2020 Επιστροφή στο Μέλλον» και ο τίτλος της είναι πρωτότυπος, αν και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τον μέγα «μεταρρυθμιστή» της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης συνταξιούχο Πρόεδρο του ΙΕΠ για να οριοθετήσει την λεηλασία του ΕΣΠΑ για την Παιδεία.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοικτή πρόκληση και πρόσκληση για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα πραγματικό διάλογο για την Παιδεία και όχι προσχηματικό, το Vukentra.gr δημιουργεί μία ολόκληρη κατηγορία στην ιστοσελίδα του.

Η πρόταση του Vukentra.gr πρέπει να μελετηθεί ολόκληρη, αφού το δένδρο της εκπαίδευσης είναι αλληλένδετο σε κάθε φάση, επίπεδο και στοιχείο του «αλγόριθμου» που εκφράζει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Όλες οι προτάσεις, γνώμες, κριτικές ή και νέες εργασίες θα δημοσιεύονται αυτούσιες χωρίς περικοπές ή διορθώσεις…

Σε αναμονή συμμετοχών… λοιπόν και ευελπιστούμαι ότι θα ακουστούν και οι απόψεις όλων όσων μέχρι σήμερα για διαφόρους λόγους δεν έχουν διατυπώσει όλα όσα σκέφτονται κριτικά προς την υπάρχουσα κατάσταση και τις τεχνικά κυρίαρχες απόψεις…

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την πρόταση για την Βασική Δομή της Β/θμιας Εκπαίδευσης κάντε κλικ εδώ

Νίκος Παρίκος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "