Στο “The European Media Education” το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Μια ομάδα καθηγητών από σχολεία πέντε Ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) συνεργάζονται για δεύτερη χρονιά στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Media Education: From passive consumers to Active creators“. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να δημιουργήσουμε έτοιμο υλικό και σχέδια μαθημάτων για την εκπαίδευση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στα Μέσα (Media Education) με πρακτικό τρόπο (hands on approach).

Η ιστοσελίδα μας “The European Media Education” http://www.europeanmediaeducationlab.com/

έχει δημιουργηθεί για να παρέχει έτοιμο υλικό όχι μόνο στους διδάσκοντες για τα Μέσα, αλλά επίσης (και κυρίως) στους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, ως κίνητρο για να εντάξουν τη διδασκαλία για τα Μέσα στο δικό τους μάθημα. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε το εν λόγω θέμα, το οποίο συχνά παραγκωνίζεται (παρά τη σπουδαιότητά του), στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις χώρες μας.

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας έχει δημοσιευθεί και μπορεί να διαμοιρασθεί με άλλους εκπαιδευτικούς.

Θα παρακαλούσαμε να συμβάλλετε στη διάδοσή του, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να κάνουν ελεύθερη χρήση του υλικού μας προς όφελος των δικών τους μαθητών. Επιπλέον ο σχολιασμός εκ μέρους τους θα αποτελέσει πηγή ανατροφοδότησης για την βελτίωση του υλικού αυτού.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας.

Η παιδαγωγική ομάδα του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου

Πρόσωπο επαφής: Γλυκερία Γκουβάτσου,   εκπ/κός ΠΕ 06


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "