ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας: Δεν απολύεται o Διευθυντής της Σχολής Μωραΐτη – Απορρίφθηκε το αίτημα των σχολαρχών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Απόφαση-καταπέλτης του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας μετά από οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ., που ακυρώνει την καταγγελία σύμβασης – κι αυτή στο μέσον της χρονιάς - του Γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραΐτη, διότι απόλυση διευθυντή σχολικής μονάδας πριν λήξει η ετήσια θητεία του μπορεί να γίνει μόνο με επαρκή αιτιολόγηση και σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας μετά από πρόταση του προέδρου του κ. Φαλούκα και των δύο εκπροσώπων του δημοσίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ (του Προέδρου Μ. Κουρουτού και του Γραμματέα Χ. Σαρρή) σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα ότι ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός Γιώργος Θαλάσσης θα παραμείνει Διευθυντής στο Γυμνάσιο της Σχολής Μωραΐτη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, όταν δηλαδή λήγει η θητεία του, ανακοινώθηκε από την ΟΙΕΛΕ.

Το ΠΥΣΔΕ ψήφισε την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη σχετική οδηγία που εστάλη από τη Δ/νση Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. μετά από σχετικό ερώτημα της Δ/νσης ΔΕ Β’ Αθήνας(για να δείτε ή «κατεβάσετε» το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ κάντε κλικ εδώ)..

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. η θητεία Διευθυντή ιδιωτικής σχολικής μονάδας είναι ετήσια (άρθρο 25, παρ. 4 του ν. 682/77) και μπορεί να διακοπεί μόνο εάν:

Ο ίδιος ο Δ/ντης το ζητήσει με αίτησή του επικαλούμενος σοβαρούς λόγους, ή

Μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, εάν το σχολείο επικαλεστεί συγκεκριμένο λόγο που άπτεται της ορθής τήρησης των καθηκόντων του.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "