Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας: Ο Βόλος τα «βολάκια» του κ. Διευθυντή και η «απασχόληση» των Διευθυντών του

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Τα νέα είναι καλά, πολύ καλά για τους Διευθυντές σχολικών μονάδων στη Μαγνησία και ειδικότερα αυτές που βρίσκονται και λειτουργούν στην πόλη του Βόλου.

Για να είμαστε ειλικρινείς πιστεύαμε ότι ορισμένα πράγματα στο εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικότερα αυτά που αφορούν την προνομιακή μεταχείριση των Διευθυντών σχολικών μονάδων γίνονται μόνο μέσα στην αχανή εκπαιδευτική Περιφέρεια που εποπτεύεται και διοικείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής.

Αυτό, όμως, που συμβαίνει στο Βόλο και αφορά τους Διευθυντές σχολικών μονάδων ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της «διευθέτησης δυσλειτουργιών» του εκπαιδευτικού συστήματος και αγγίζει, αν όχι στοιχειοθετεί κακουργηματικές πράξεις στην διοίκηση Β/θμιας εκπ/σης και στον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας.

Η καταγγελία έχει φθάσει στην ιστοσελίδα μας και η έρευνα μας έδειξε ότι ευσταθεί. Αφορά τους Διευθυντές και τα στελέχη ευθύνης σχολείων της Επαγγελματικής και τον τρόπο ορισμού του ωραρίου τους.

Η συνταγή είναι απλή: Κάνεις όποιον θέλεις Διευθυντή, Τομεάρχη, κλπ, και στη συνέχεια του βρίσκεις ωράριο σε άλλη σχολική μονάδα.

Με άλλα λόγια έχουν ορισθεί Διευθυντές, υποδιευθυντές. Τομεάρχες, κλπ. σε σχολικές μονάδες, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις και κυρίως αυτό της επάρκειας του διδακτικού τους ωραρίου. Έτσι και προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεωτικές διδακτικές ώρες τους, «παίρνουν» ώρες σε άλλες σχολικές μονάδες. Με τον τρόπο αυτό κρατούν τα οφίτσια της θέσης τους, όπως μειωμένο διδακτικό ωράριο, επίδομα θέσης, κλπ και ταυτόχρονα καλύπτουν και τις προϋποθέσεις απασχόλησης που ορίζει ο νόμος.

Το σημαντικότερο όλων και το ποιο «πρωτότυπο» είναι ότι το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας δίνει διαθέσεις και αποσπάσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων σε άλλα σχολεία για κάλυψη του διδακτικού ωραρίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Διευθυντές σπάνια κάνουν το διδακτικό ωράριο που τους έχει ανατεθεί σε άλλες σχολικές μονάδες επικαλούμενοι την υποχρεωτική παρουσία τους στο σχολείο που διευθύνουν.

Εάν πράγματι όλα αυτά ισχύουν και η έρευνα μας προς αυτό τείνει, τόσο, οι ίδιοι οι διευθυντές σχολικών μονάδων, όσο και το οικείο ΠΥΣΔΕ, ο Διευθυντής Μαγνησίας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, παρακάμπτουν το νόμο παρανομώντας ασυστόλως.

Εκπαιδευτικοί της περιοχής, καταγγέλουν ότι όλα αυτά γνωστοποιήθηκαν στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και στα στελέχη του υπουργείου που τον συνόδευαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο Βόλο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση για την κακπδιοίκηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του οικείου ΠΥΣΔΕ. Αντίθετα από διαρροές έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής εκπαίδευσης , επιβραβεύτηκε κατά την πρόσφατη αξιολόγηση με βαθμό 95, τόσο καλά.

Για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα περίεργα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας θα επανέλθουμε συντόμως…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "