Ο «Τρόμος» των (επίορκων) εκπαιδευτικών για τον έλεγχο Πτυχίων: Δάσκαλος δίδασκε 9 χρόνια με πλαστό πτυχίο. Έλεγχος υπηρεσιακών φακέλων πριν τη συνταξιοδότηση

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Β/θμια Γενική


Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να «γλυκάνει» για τους επίορκους το Πειθαρχικό δίκαιο σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στήνει μπλόκα σ’ αυτούς που παραιτούνται για να αποφύγουν την επιβολή πειθαρχικών ποινών.

Τα όσα βγαίνουν διαρκώς στην δημοσιότητα, «δικαιολογούν» την άρνηση των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων ΟΤΑ, αλλά και συγκεκριμένων πολιτικών και συνδικαλιστικών παρατάξεων να γίνει ο έλεγχος των πτυχίων και γενικά των στοιχείων του υπηρεσιακού τους φακέλου.

Ειδικότερα είναι γνωστό τις πάσι στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε βιομηχανία κατάθεσης Πτυχίων Εξωτερικού που «περνούσαν» από τα υπηρεσιακά συμβούλια «αβρόχοις ποσί» χωρίς κανένα έλεγχο γνησιότητας. Οι τυχεροί, π.χ. «Πτυχιούχοι», «Μεταπτυχιακοί» και «Ντοκτοράδες» της Λειψίας πρόκαμαν -κατά την λαϊκή έκφραση- και πήραν όχι μόνο σύνταξη αλλά και πολύ γενναιόδωρα εφάπαξ.

Αρκετοί, όμως, ακόμη υπηρετούν με διπλά πτυχία και μεταπτυχιακά «εξωτερικού» ανέλεγκτα από το ΔΙΚΑΤΣΑ και τους διαδόχους του, έχοντας μάλιστα καταλάβει διοικητικές και διευθυντικές θέσεις σε όλη την εκπαιδευτική πυραμίδα. Παράδεισοι «πλαστών πτυχίων» υπήρξαν τα ανώτατα ιδρύματα της Σόφιας και της Λειψίας κατά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, της Πρίστινας κατά τη διάρκεια του «γιουγκουσλαβικού» και της Ρουμανίας, αγαπημένη χώρα των επαγγελμάτων υγείας και των γυμναστών με τους τελευταίους να έχουν και πληθώρα μεταπτυχιακών τίτλων από ιδρύματα αυτής της χώρας. Για ορισμένα ΑΕΙ αυτών των πόλεων και χωρών, ο έλεγχος γνησιότητας είναι εξαιρετικά δυσχερής αφού σε πολλές περιπτώσεις τα αρχεία τους είτε έχουν εξαφανισθεί, είτε έχουν καταστραφεί μυστηριωδώς. Ενδεικτικά της τάσης απόκτησης πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων εκείνης της εποχής είναι ότι σύμφωνα με τον Στέφανο Κασιμάτη της Καθημερινής ακόμη και ο «πολύς» Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το διδακτορικό του (χωρίς αυτό να περιλαμβάνει καμία νύξη μη γνησιότητας του εκ μέρους του γράφοντος) από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, επί κομμουνιστικού καθεστώτος.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Παιδείας ο έλεγχος των υπηρεσιακών φακέλων για γνήσια ή πλαστά πιστοποιητικά «κολλάει» σύμφωνα με πληροφορίες στα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της εκπαίδευσης, άγνωστο όμως γιατί, που κωλυσιεργούν στους τομείς ευθύνης τους, αν και είναι γνωστό ότι υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις.

Όπως έγινε γνωστό μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου 40χρονου δασκάλου στην Καβάλα, ο διορισμός ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας.

Ο μεγαλύτερος, όμως, «πονοκέφαλος» της πολιτικής ηγεσίας είναι οι «πρόωρες» ή μη συνταξιοδοτήσεις όσων ξέρουν ότι θα «πιαστούν» με πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά. Κι αυτό γιατί αν αυτό συμβεί, όσο είναι εν ενεργεία η επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων όσων εισέπραξαν κατά την διάρκεια της θητείας τους είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο και ταυτόχρονα ο συνταξιοδοτικός τους χρόνος παύει να υπολογίζεται, δηλαδή θεωρούνται ανασφάλιστοι και στερούνται του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

Μετά την αποκάλυψη ότι περίπου 150 υπάλληλοι παραιτήθηκαν πριν συνταξιοδοτηθούν, αφού κατηγορούνταν για πλαστά δικαιολογητικά, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συμπεριλάβει διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα, όπου θα αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας δημόσιος υπάλληλος καταθέτει αίτηση παραίτησης θα γίνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου του πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να μπλοκάρει τις αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά με στόχο να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, εκτός από την ποινική διαδικασία που θα «τρέξει» ανεξάρτητα εάν κατέχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται και νέες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων ανά την επικράτεια. Σε νοσοκομείο των Σερρών αποκαλύφθηκε υπάλληλος η οποία είχε αποσπασθεί από το 2001 από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και επί 14 χρόνια λάμβανε διπλές αποδοχές και από τα δύο νοσοκομεία.

Αντίστοιχα στην Καβάλα αποκαλύφθηκε «μαϊμού» δάσκαλος, με πλαστό πτυχίο, που διορίστηκε εδώ και εννιά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δίδασκε τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία της Καβάλας.

Μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου ο διορισμός του 40χρονου δασκάλου ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να επιστραφούν όλοι οι μισθοί που έχει πάρει μέχρι σήμερα και φτάνουν στο ποσό των 150.000€. Ο έλεγχος του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών του.

με πληροφορίες από το ethnos.gr

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "