Άλλαξαν τον Κανονισμό λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Εξυπηρετούν κάποιους ή όχι;

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση


Την τροποποίηση στον Κανονισμό λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όσον αφορά τις άδειες άνευ αποδοχών των υπαλλήλων, προβλέπει Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Εργασίας. Εισάγουν για πρώτη φορά στο ελληνικό δημόσιο την δυνατότητα για 6χρονη άδεια άνευ αποδοχών, που όμως αναγνωρίζεται ως πραγματική προϋπηρεσία (!!!), εφόσον ο υπάλληλος καταβάλλει ο ίδιος όλες τις νόμιμες κρατήσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις μηνιαίες αποδοχές του και αναλογούν στον εργαζόμενο και στον εργοδότη για κύρια και επικουρική ασφάλιση προς τους ασφαλιστικούς φορείς και τα ταμεία πρόνοιας.

Είναι πασιφανές, ότι πρόκειται για «φωτογραφική» τροποποίηση που αφορά συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους υπαλλήλους. Το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με την προϋπόθεση ότι οι σχετικές αποφάσεις θα δημοσιευθούν στο Διαύγεια.

Δείτε στην συνέχεια τις αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και κρίνετε μόνοι σας…

Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1. Για ειδικούς λόγους επιτρέπεται, με πράξη του Προέδρου η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτησή του, άδειας άνευ αποδοχών, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τις είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

2. Υπάλληλοι, των οποίων οι σύζυγοι υπηρετούν στο εξωτερικό σε ελληνική υπηρεσία του Δημοσίου, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή άλλου φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνή Οργανισμό, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, δικαιούνται να πάρουν άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τμηματικά, εφόσον έχουν συμπληρώσει πενταετή πραγματική υπηρεσία.

3. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτησή τους, εφόσον το επιτρέπουν οι ανάγκες του Ιδρύματος, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

4. Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή Οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι τρία (3) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμα τριετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε 15 ημέρες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία, από την ημερομηνία λήξης της αδείας.

5. Ο χρόνος της άδειας άνευ αποδοχών αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας για κάθε συνέπεια μόνο στις περιπτώσεις των προηγουμένων παραγράφων 1 και 4.

6. Κατά τη διάρκεια της άδειας των παραγράφων 1 και 4, ο υπάλληλος υποχρεούται να καταβάλλει όλες τις νόμιμες κρατήσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις μηνιαίες αποδοχές τους και αναλογούν στον εργαζόμενο και στον εργοδότη για κύρια και επικουρική ασφάλιση προς τους ασφαλιστικούς φορείς και τα ταμεία πρόνοιας.

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "