Μαθηματικά σαν Παιχνίδι (Do Well Science)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση

 

Το ευρωπαϊκό έργο DoWellScience, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συντονίζεται από το LiceoStataleNiccolò Machiavelli, με έδρα τη Φλωρεντία. Εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Καθηγητής κ. Συρμακέσης παρουσίασε εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο που επιτρέπει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να εξασκηθούν στα μαθηματικά παίζοντας ένα παιχνίδι.

--------------------------

Με αυτό το θέμα ξεκίνησε την παρουσία του στη 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου DoWellScience ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, κ. Σπύρος Συρμακέσης.

Εκπροσωπώντας το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε το σχεδιασμό μιας εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο που επιτρέπει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να εξασκηθούν στα μαθηματικά παίζοντας ένα παιχνίδι.

Το ευρωπαϊκό έργο DoWellScience (EuropeanProjectonScienceEducation), χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συντονίζεται από το LiceoStataleNiccolò Machiavelli, με έδρα τη Φλωρεντία στην Ιταλία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Södertörn στη Στοκχόλμη (Σουηδία) οι συμπράττοντες εταίροι συναντήθηκαν και παρουσίασαν την πρόοδο των εργασιών τους και προγραμμάτισαν τις επόμενες ενέργειές τους.

Μέσα από το σχεδιασμό της εφαρμογής φάνηκε εφικτό να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε σχολεία των συμμετεχόντων χωρών αρκετά νωρίς και όχι πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να δοκιμαστεί το υλικό και η εφαρμογή στην πράξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του www.dowellscience.eu.


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "