ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Συμμετοχή στην διεθνοποίηση της δράσης των ακαδημαϊκών spin-offs

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση


Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο focus group του ευρωπαϊκού έργου GLOBAL-SPIN. Το GLOBAL-SPIN είναι ένα διασυνοριακό έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από το πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται από μια κοινοπραξία επτά εταίρων από έξι Ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο εστιάζει στην διαχείριση των επιχειρήσεων που έχουν προκύψει από τον ακαδημαϊκό χώρο και συνεργάζεται με τους διαχειριστές τέτοιων επιχειρήσεων με σκοπό τη διασυνοριακή δραστηριότητα τους.

Ως επιχειρήσεις του ακαδημαϊκού χώρου λογίζονται οι επιχειρήσεις που προκύπτουν από μέλη Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με σκοπό την εκμετάλλευση γνώσης και αποτελεσμάτων έρευνας. Τέτοιες επιχειρήσεις αποκτούν διασυνοριακή δράση όταν καταφέρνουν να εκτελέσουν συναλλαγές και να διαμορφώσουν συνεργασίες και δράσεις σε άλλες χώρες.


Στα πλαίσια της δράσης αυτής, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εκπροσωπούμενο από τον Αναπληρωτή Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη, Καθηγητή Σπύρο Συρμακέση, συμμετείχε στη συνάντηση διερεύνησης βέλτιστης πρακτικών για τη διεθνοποίηση των δράσεων των επιχειρήσεων αυτών. Στη συνάντηση αυτή όπου συμμετείχαν επιτυχημένες προσπάθειες από Πατρινές εταιρίες, όπως η InSybio και η Sammy, συζητήθηκαν οι εμπειρίες τους από την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνάντηση, που το συντονισμό είχε ο εκπρόσωπος του σχήματος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μιχάλης Ξένος, σημαντικές παρεμβάσεις και εμπειρίες μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του Orange Grove, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και από το POS4Work παρουσιάζοντας τις δικές τους προσπάθειες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας από τον ακαδημαϊκό χώρο. Από τον ερευνητικό χώρο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εκδόσεων Διόφαντος παρουσίασε τη σημαντική του δραστηριότητα στην ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τα αποτελέσματα των εργασιών του ελληνικού focus group θα παρουσιαστούν στα αποτελέσματα του έργου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "